Русия да се поучи от опита на СССР в Афганистан

От Белия Дом считат, че стратегията в Сирия е неподходяща
9 окт 2015 09:52,
75
Русия да се поучи от опита на СССР в Афганистан
Снимка: архив Reuters

Администрацията на Барак Обама заяви, че при провеждането на военната си операция в Сирия, Русия трябва да помни печалния опит на Съветския съюз в Афганистан и на САЩ в Ирак, където загинаха около 4000 американски военни и цивилни. Това заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от ТАСС.  

Още по темата

Белият Дом счита, че Русия трябва да си спомни уроците, които Съветският съюз научи в Афганистан както и от опита САЩ в Ирак, където републиканската администрация на Джордж Буш водеше война срещу режима на Саддам Хюсеин под предлог, че той притежава оръжия за масово унищожение.

Ърнест заяви, че САЩ продължават да смятат стратегията на Русия за неподходяща, защото тя е насочена предимно към подкрепа на сирийския президент Башар Асад, а не към разгром на екстремистите, заяви Ърнест.

"Русия рискува да се подложи на още по-голяма международна изолация и да бъде въвлечена в междурелигиозен конфликт", каза той.

Говорителят на Белия дом настоя, че Русия "не може или не желае да направи разлика в целите в Сирия" и болшинството на нейните удари се нанасят в райони, където "Ислямска държава" не присъства, а вместо това са под контрола на умерената опозиция. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: АфганистанСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека Обама си спомни кой въоръжи и създаде Осама и какво стана на 11.09.2001 г.Пак ще му дойдат на крака............
10
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Малчики, слушайте чичковците какво ви говорят... - за да не дърпат ушички...
9
2
 
30
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Ами че целта им не е била да има мир! И Кадафи, и Асад и Садам искаха да преминат в търговия на нефта в евро или рубли, а това какво означава? Правилно, срив на долара! И какво искате да направят сега? Само да не подпалят голямата война, защото какво-какво, ама акъл за тази щуротия дотолкова ще им стигне! Ненормалници!
8
3
 
18
 
! Отговори
Карам с 200 преди 8 години
Когато се заговори за действията на СССР в Афганистан веднага се сещам за култовия екшън "Девета рота" от 2005, където бойните сцени бяха толкова реалистично пресъздадени, неизбежно възникваше съпреживяване със съдбата на героите. Истински епос в киното с военна тематика!
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не бяха хвърлили атомните бомби над Хирушима и Нагазаки нямаше да спечелят войната !Кажете ми някоя друга държава освен САЩ да е избивала на веднъж толкова цивилни
6
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, руснаците доживяха, държава, която е на не повече години отколкото Болшой театър, да им дава акъл как да воюват!!!!!! Или се загрижиха за отрочетата си, че руската мечка ще ги навре не в мечата бърлога, а в миша дупка, където им е мястото!!!!Хи-хи-хи.......
5
2
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Много бързо забравиха Виетнам и започнаха акъл да дават! Изобщо каква я свършиха до сега в региона, че да имат " очи" да поучават!
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете ми САЩ къде са успели !?В Югославия,Либия,Ирак,Афганистан,Сирия ... Къде !?
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те пък американците нали спечелиха своята.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белия дом да духа...супата !!!
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ също да си припомнят неуспехите си в Афганистан!