97 са вече жертвите на взривовете в Анкара

Хиляди хора протестираха в Истанбул
Обновена: 11 окт 2015 08:03 | 10 окт 2015 23:39, Елка Василева
106
97 са вече жертвите на взривовете в Анкара
Снимка: Reuters

Жертвите на двете координирани бомбени нападения в Анкара вече са 97, каза за ДПА представител на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) и добави, че възможно броят на загиналите да продължи да расте.

Официалните данни са за 86 убити, но според източника на ДПА лекари в Анкара са потвърдили, че жертвите са повече.

Представителят на ДПН, пожелал да остане анонимен, отхвърли като "глупости" твърденията на премиера Ахмет Давутоглу, че зад нападението стоят леви или кюрдски въоръжени групи.

Още по темата

Той каза, че сред заподозрените е "Ислямска държава", но в същото време заяви, че партията му обвинява и турската държава, която според нея "или е организирала, или не е предотвратила" атентата.

Източникът от ДПН изрази опасения, че заради случилото се правителството ще поиска да бъдат отменени извънредните парламентарни избори, които трябва да се състоят на 1 ноември.

Около 10 000 души преминаха днес по "Истиклял" - един от най-големите булеварди на Истанбул, за да протестират срещу днешните два самоубийствени атентата в турската столица Анкара.  Полицейското присъствие беше сериозно, но органите на реда не се намесиха, съобщи фоторепортер на Франс прес.

Някои от демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: "Държавата е убиец" и "Знаем кои са убийците", повтаряйки появилите се непосредствено след взривовете твърдения, че той е дело на турските власти.

Правителството категорично отрече и каза, че той е извършен от терористични организации.

Протести днес имаше и в други турски градове, включително в Измир, Батман, Диарбекир, съобщи агенция Доган. В Диарбекир полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
bulgari преди 8 години
с тези от снимкьта; сме братя наистина маи много си приличаме
52
0
 
0
 
! Отговори
istanbul преди 8 години
leley, dumata za6to se tsenzurira avtomati4no bre , kade e svobodata na slovoto i demokratsiykata v bulgaristan...
51
0
 
1
 
! Отговори
istanbul преди 8 години
До Анонименtaya snimka syaka6 e zasneta v idiya ,za takav li se ima6 .na snimkata nyama nito edin tu4in dori , vse kyurdski ...
50
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Братя българи, толкова големи нещастници ли сме, че се радваме на чуждото нещастие. Ние се радваме, че има много загинали-към 100 човека. А знаете ли, че това са предимно кюрди, които искаха да кажат НЕ на тероризма. А знаете ли, че през Татово време ние ги хранехме, обличахме и най-вече ги обучавахме, за да тровят живота на турците. По-просветените знаят, че базите им бяха на Витоша. Толкова ли ниско паднахме като нация, че да се радваме на човешката болка или това ни е заложено в ДНК-то.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Загиналите все са млади... гледах няколко пъти клипа с хорото, когато изгърмя... с външния си вид протестиращите с нищо не се отличаваха от нас българите... искали са мир, труд и демокрация... много ми е жал за хората!
48
1
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
За хората- да, но това не са хора, а анадолци. Пълно затваряне на границата с тази прокълната терористична държава и който чувства Мордор своя родина, да се прибира с фереджетата и *** там.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвате се на жертвите, но дори и не сте обърнали внимание, че жертвите са КЮРДИ, събрали се да протестират срещу атаките на Турция срещу ПКК и факта, че не е имало полиция може само да говори, че организаторите на този атентат са най-вероятно турските управляващи!
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радваме се, че Турция заприличва все повече на вахабитска ислямизирана ***!
45
4
 
3
 
! Отговори
батман преди 8 години
"Протести днес имаше и в други турски градове, включително Батман"....Тоя па Батман, що не помогна...
44
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
преди една година пак удариха хорото на младежите сега пак удариха хорототова е провокация на турските служби докато ердоган е на власт спокойствиев турция няма да има
43
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали бяха 86, а сега път 97! За втори пореден ден ми повдигате настроението. Браво, само така!
42
5
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
рано или късно всяка мирно съжителстваща смесица от различни народи натам отива, затова дедо тодор преименува турците, смесеното население е буре с барут
41
5
 
19
 
! Отговори
до славянин... преди 8 години
Каква люлка на цивилизацията в азия бе? Варненският халколитен некропол е с най-старото обработено злато...
40
9
 
5
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Все се надявах ,че някой от симпатизантите на пкк ще се сети за един елементарен парадокс между тях и държавата , но това не стана. Както е известно , всеки се надява бъдеща Турция, да е светска , със заветите на Ататюрк , и защитава пккарите едновременно. Това обаче е фатално разминаване , понеже терористите мразят Ататюрк , заветите му и всичко около него. Ако имаше адекватност и алтернативно мислене , тук все някой би се досетил за това. Хайде успех !
39
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците гръмнаха свои граждани, както Америка позволи да бъдат съборени кулите на СТЦ...
38
1
 
10
 
! Отговори
no Terrorism преди 8 години
До Ястреб ВеликияА ти австралопитек недей да говориш за светини.Аз се отнасям към вас с уважение, въпреки вековете робство над моя народ.Покажи поне малко уважение.Чисто човешко
37
0
 
1
 
! Отговори
до Софиянец преди 8 години
Аз също си лягам. Лека нощ!
36
0
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Как ще реагираш ако в центъра на София искащи "права и свободи" замерят с коктейли *** градски автобус и 16 годишно българско момиче загине в адски мъки а представителят на това малцинство ти каже по телевизията, че искали мир? Как ще реагираш ако учители в малцинствени региони са убити с калашников като преди това жените учителки са изнасилени?Ще бъдеш ли толкова толерантен?
35
1
 
3
 
! Отговори
до 46 софиянец преди 8 години
Не мисля, че ти е приятно когато едни хора бият твоите лекари. Нали? Какви са тези хора ти знаеш. Но каква щеше да бъде твоята реакция ако бяха убивани и това не бе единичен случай?Как ще реагираш когато определена област населена с други хора краде ток 90 %?Как ще реагираш ако днес гръмне бомба на оживена автогара и умрат 50 човека?Как ще реагираш ако днес загинат 20 български военни или полицаи а утре 30 а вдругиден 15?
34
5
 
4
 
! Отговори
Ястреб Великия преди 8 години
До Поп ГруюЕйваллах ти попе! Дори в този скръбен ден ме накара да се засмея! :-))