В Париж забраниха демонстрациите

Френското мюсюлманско вероизповедание осъди атентатите
14 ное 2015 14:17, Анисия Иванова
15
В Париж забраниха демонстрациите
Снимка: БТА

Демонстрациите на публични места са забранени в Париж и парижкия район до четвъртък на обед, гласи разпореждане на полицейската префектура на Париж, предаде Франс прес.

Решението за забраната се дължи на факта, че силите за вътрешна сигурност са мобилизирани, за да гарантират охраната на столицата и не могат да бъдат отклонявани от тази приоритетна задача, за да гарантират сигурността на шествия или митинги, гласи разпореждането на полицейския префект Мишел Кадо.

Същевременно френският съвет на мюсюлманското вероизповедание (ФСМВ) "най-решително" осъжда терористичните атаки, извършени снощи в Париж, се казва в декларация на тази най-голяма ислямска организация във Франция, цитирана от ТАСС.

Случилото се е наречено "гнусна и отвратителна постъпка". 

"Пред лицето на цялата тежест на случилото се, ФСМВ призовава цялата нация към единство и солидарност. Ние призоваваме мюсюлманите във Франция да се молят страната да успее да се справи с това ужасно изпитание, запазвайки спокойствие и достойнство", се казва в декларацията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лицемери!
9
0
 
18
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Разбира се, че са го осъдили. И Саудитска Арабия ще ги осъди и аятолаха. И следващия атентат ще осъдят.
8
2
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Да видим какво пише тука:In a new report from the UN, it is revealed that the Israeli Defense Forces (IDF) were maintaining regular contact with members of the so-called Islamic State since May of 2013. Initial reports from the IDF stated that this was only for medical care for civilians, but that story fell apart when the UN observers identified direct contact between IDF forces and ISIS soldiers, including giving medical care to ISIS fighters."
7
2
 
11
 
! Отговори
Сбърканяци преди 8 години
Наскоро Франция бомбардира цели на ИД и това е отговор - единият от атентаторите е викал: "Това е за Сирия". До 4 - Свестните българи скърбят за избитите от украинската фашистка хунта мъже, жени и деца в Източна Украйна, за изгорените и избити от укронацистите в Профсъюзния дом в Одеса, само сбъркани евроатлантически *** като ПлЮвналиев, Мит-off, Ненчев и подобни карикатури и нагаждачи от сега управляващите в България ръкопляскат на убийците от Киев и ги рехабилитират у нас за наша сметка.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отговарям ти, Пиле:1. Защото не могат.2. Едва ли.
5
8
 
22
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Два въпроса, на които търся отговор:1. Защо ИД - организация толкова силна и могъща, че в момента над 60 държави се борят срещу нея неуспешно!, не е нападнала нито един път Израел или израелски цели????2. Дали тези терористични акции във Франция в последно време имат нещо общо с политиката на тази страна да подкрепя палестинците, и последвалите предупреждения на Нетаняху, че Франция "може да стане мишена на същите тези терористи, срещу които се бори Израел!"
4
3
 
16
 
! Отговори
Чоки преди 8 години
Време е за нов кръстоносен поход.Няма как иначе.
3
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не скърбяхте за загиналите от руския самолет?За децата на Донбас?За изгорените младежи от Одеса?!Двойни стандарти,лицемерие!Тъкмо тия дни *** от "Шарли Ебдо"си позволиха да се гаврят със загиналите руски пасажери от самолета,а иначе ореваха целия свят,който крещеше :"Je suis Charlie"!Да,явно славяните не са хора...щом 6 милиона евреи се оплакват,а 27 милиона съветски граждани се подминават.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осъдило ги атентатите ама им дали бомби.. лицемерна история.
1
2
 
10
 
! Отговори
HH преди 8 години
14/88