Над 4000 джихадисти в Европа – тиктакащи бомби

Следващите мишени няма да са мирни хора, а западни правителства
17 ное 2015 07:00,
77
Над 4000 джихадисти в Европа – тиктакащи бомби
Снимка: Reuters

"Ислямска държава" е вкарала над 4000 свои бойци в Европа, прикрити като невинни бежанци. Това разкрил пред "BuzzFeed" анонимен член на терористичната организация.

Мъжът, на около 30 г., посочил, че операцията по внедряването на джихадистите е минала при пълен успех. Според британския "Дейли експрес" това е първото категорично потвърждение за плановете на ИД - западните държави да бъдат инфилтрирани с терористи.

"Само почакайте и ще видите", усмихнал се зловещо мъжът. Повечето бойци на халифата минали в Европа по изпитания път за бягство на бежанците – през Турция, после с кораби до Гърция и оттам към Запада. 4000 души сега вече били готови да действат. Проникването в Европа било само началото на мащабен план за отмъщение заради бомбардировките на коалицията, водена от САЩ.

Двама турски трафиканти също потвърдили думите на боеца от ИД. Единият признал, че е помогнал на поне 10 тренирани джихадисти да се доберат до европейски страни като бежанци. Според него те заминавали, за да бъдат в готовност за атаки.

Сириец, бивш член на силите за сигурност, присъединил се към джихада, казва, че халифатът трябва да се разпростре по целия свят и това ще се случи много скоро.

Според него следващите атаки щели да бъдат насочени срещу западните правителства, а не срещу обикновените хора. Детайлите от плановете за терористични атаки били под контрола само на малцина "емири".

Броят на мюсюлманите в Европа е достигнал 44 млн., посочва "Дейли мейл". Най-големите общности – по 4,7 млн., са в Германия и Франция. Най-голям дял спрямо общото население обаче са мюсюлманите в България – 13,7%, пресмята изданието.

Междувременно стана ясно, че убитите в терористични нападения по света са се увеличили с 80% през 2014 г. до 32 658 души, предаде ДПА, като цитира доклад на анализаторската група Институт за икономиката и мира (ИИМ).

През 2014 г. в 11 страни е имало над 500 убити при терористични атаки, се казва в доклада.

Терористи, свързани с "Ислямска държава" и с "Боко Харам", действа главно в Нигерия, са виновни за 51 на сто от убийствата през 2015 г., сочи Глобалният индекс на тероризма.

78 на сто от убитите при терористични действия са в пет страни - Афганистан, Ирак, Нигерия, Пакистан и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това се писа преди месеци и не е новина за никой. За съжаление, духът е излязал от бутилката. Не знам дали могат да го върнат обратно.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Усещате ли накъде бият истинските виновници за положението в Европа, като твърдят едно и също, сякаш са се надумали / а сигурно е така/, че прииждащите като цунами " бегълци" и терористите-джихадисти нямали нищо общо? Те откъде знаят? Вероятно го правят, като се надяват да ни заблудят и точно ние като последни абдали да приемаме с отворени обятия нахлуващите гости, а те в най-скоро време да се отърват и очистят от всякакви обвинения. Да, ама *** не е чак толкова глупав!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този път хората са много гневни. Няма да мине номерът на европейските политици и чиновниците от ЕС да си правят оглушки и да извъртат. Рано или късно, ще им бъде поискана точна сметка за дългото бездействие и съзнателно внасяне на терористични елементи в Европа. С нищо не могат да обяснят защо, знаейки кои и къде са "спящите" клетки на ИД, не са предприемали бързи и съкрушителни мерки за обезвреждането им. Нека обяснят на родителите на мъртвите деца в атентатите в Париж, по чия вина загинаха!
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямисти, не идвайте в българския парламент! Там, през повечето време, е пусто и празно!
54
3
 
6
 
! Отговори
мобилен преди 8 години
Нека мобилните оператори видят всички новорегистрирани потребители за периода от последните 1-2 години. Всеки има електронно досие, включително тези 4000 души. Абсурдно е да не могат да бъдат заловени, нали се сещате :)
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудихте се как да го измислите тези Европейски Колониални Щати и най накрая пуснахте всякакви примитивни, разрушихте системите на отделните държави в Европа, накарахте повечето европейци да не се чувстват граждани на своите държави. Едно колониално блато, в което всички са равни, а заплатите в различните страни различни, и само шепа едри колониалисти притежават основните права. Сега какво чипове ли? Егати чиновническата олигофрения.
52
2
 
5
 
! Отговори
предложение преди 8 години
Не е ли редно да се гласува Световна Мярка за Забрана на Продажба на оръжие на човек от мюсюлмански произход. Или ,Лична карта-мюсюлманин;не може да си купи оръжие !
51
1
 
18
 
! Отговори
ттт преди 8 години
4000 ми се струва някак си фантастично оптимистично. Над 100 000 според мен е реално. Съответно управниците на Ес трябва да се подготвят за борба с посоченото от мен количество джихадисти. Заплахите, с които трябва да се борят са от взривяване на самолети, концертни зали и стадиони до отрявяне на водоизточници и разпространяване на смъртоносни зарази (бактериологическо оръжие).
50
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според него следващите атаки щели да бъдат насочени срещу западните правителства, а не срещу обикновените хора."Ами дано поне тогава им уврат кратуните, на тия, дето позволиха това безумие! Щото Куневица примерно оня ден се изцепи, че нямало причина да се страхуваме. Ако си в брониран автомобил и с охрана, може и да няма причина. Омръзна ми от тъпотиите на управляващи да загиват невинни хора! Защо човек трябва да се страхува да излезе на улицата или да отиде на концерт?
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще има голям натиск върху нашето правителство и политиците ни да поемем тежестта на безумните решения на Запада. Дано, дано да се осъзнаят и да дадат отпор, а също и да не се месят повече в уреждането на чуждите сметки. Защото винаги най-слабите стават жертви. По-настрани, по-кротко, ние нямаме никаква вина, напротив, страдали сме достатъчно, но винаги сме били толерантни и състрадателни.
48
1
 
20
 
! Отговори
Плащат невинните преди 8 години
Все по-трудно политиците и правителствата ще заблуждават народите. Не могат да обяснят, защо, като са знаели кои и колко са потенциалните терористи, кои и колко са заминали, престояли в Сирия и завърнали се мюсюлмани, не са действали адекватно. Всичко ще стане ясно, когато се разкрият интересите в страните с " Арабската пролет", това кой плаща за евтин петрол, кой внася оръжие и финансира убийците. Те се знаят, но не се признават открито от западните правителства, получаващи различни облаги.
47
26
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
по големи лъжци и измaмници от руснaците и лaкеите им НЯМA- СAТAНИ СA ТИЯ!
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро Германия, уплашена от протестите на своите граждани, ще започне да връща бежанците, които не им харесват. България като първа страна от ЕС, която ги е приела, няма да има право да се защити. Ще ни превърнат в буферна зона, или гореща точка, както искате го наречете. Нашето правителство готово ли е за това и как ще ни защити? Отново слушайки Брюксел и задокеанските приятели, или мислейки като Урбан и новото полско правителство, което вече заяви, че няма да приема бегълци?
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър ден!
44
2
 
9
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Глупости на търкалета!... Санким сега всички французи залюбиха ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ своето правителство ? Подкрепа на френското правителство оказват само други правителства на други държави-особено европейските. Те знаят какво ги чака при терористични актове в техните страни. Засилване на всенародната любов !! Съчувствие и съпричастност към народа на Франция оказват другите народи.!! Правителствата----- те са богоизбрани и недосегаеми!!Пазят ги яко. Народът е беззащитен. Ония и 400 да са - пак лошо!
43
2
 
9
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Меркел и Юнкер казаха да бъркаме невинните бежанци терсещи помощ с терористи.
42
25
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Плюйте по Aмерикa руско- еврейски лекетa, зaдa рaхaтувaте под ислямистко- руско робство
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мама Меркел, Мама Меркел, Мама Меркел.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бреййй каква помия се излива сега от задкулисни автори
39
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
До 45 - не съвсем:-)))Ако погледнеш в историята повечето съпротивителни движения корените им са между хора от другата страна на закона.И нашите хайдути,и ВМРО в началото си е набирало хора от харамиите,и френската съпротива започва пъро от бандитите им.Или отмъстители християни от средите на ливанската и сирийската емиграция:-)Чакай да видим.....Като за начало могат да ги почнат с " патриотичен данък" за всички мюсюлмански бизнеси - за хуманитарна помощ за християните в БИ.