Над 4000 джихадисти в Европа – тиктакащи бомби

Следващите мишени няма да са мирни хора, а западни правителства
17 ное 2015 07:00,
77
Над 4000 джихадисти в Европа – тиктакащи бомби
Снимка: Reuters

"Ислямска държава" е вкарала над 4000 свои бойци в Европа, прикрити като невинни бежанци. Това разкрил пред "BuzzFeed" анонимен член на терористичната организация.

Мъжът, на около 30 г., посочил, че операцията по внедряването на джихадистите е минала при пълен успех. Според британския "Дейли експрес" това е първото категорично потвърждение за плановете на ИД - западните държави да бъдат инфилтрирани с терористи.

"Само почакайте и ще видите", усмихнал се зловещо мъжът. Повечето бойци на халифата минали в Европа по изпитания път за бягство на бежанците – през Турция, после с кораби до Гърция и оттам към Запада. 4000 души сега вече били готови да действат. Проникването в Европа било само началото на мащабен план за отмъщение заради бомбардировките на коалицията, водена от САЩ.

Двама турски трафиканти също потвърдили думите на боеца от ИД. Единият признал, че е помогнал на поне 10 тренирани джихадисти да се доберат до европейски страни като бежанци. Според него те заминавали, за да бъдат в готовност за атаки.

Сириец, бивш член на силите за сигурност, присъединил се към джихада, казва, че халифатът трябва да се разпростре по целия свят и това ще се случи много скоро.

Според него следващите атаки щели да бъдат насочени срещу западните правителства, а не срещу обикновените хора. Детайлите от плановете за терористични атаки били под контрола само на малцина "емири".

Броят на мюсюлманите в Европа е достигнал 44 млн., посочва "Дейли мейл". Най-големите общности – по 4,7 млн., са в Германия и Франция. Най-голям дял спрямо общото население обаче са мюсюлманите в България – 13,7%, пресмята изданието.

Междувременно стана ясно, че убитите в терористични нападения по света са се увеличили с 80% през 2014 г. до 32 658 души, предаде ДПА, като цитира доклад на анализаторската група Институт за икономиката и мира (ИИМ).

През 2014 г. в 11 страни е имало над 500 убити при терористични атаки, се казва в доклада.

Терористи, свързани с "Ислямска държава" и с "Боко Харам", действа главно в Нигерия, са виновни за 51 на сто от убийствата през 2015 г., сочи Глобалният индекс на тероризма.

78 на сто от убитите при терористични действия са в пет страни - Афганистан, Ирак, Нигерия, Пакистан и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Французите започнаха масово в нета да повтарят цитат на Владимир относно "мочить в сортире".
17
6
 
3
 
! Отговори
до Wtf преди 8 години
Чакай ти Хитлер да та упрай. Докато чакаш някой да те упрай все оправен ще ходиш.
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ Е, ЧЕ ИМА НАЙ-МНОГО МЮСЮЛМАНИ И ДЖАМИИ В ЕВРОПА! СРАМ И ПОЗОР ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ПУДЕЛИ!
15
5
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ. СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЕВРОПА Е МНОГО ДОБРЕ ИЗМИСЛЕН СЦЕНАРИЙ НО НЕ НА ИСЛЯМИСТИТЕ А НА БЕЛИТЕ. МОЖЕ ДА ПОГАДАЕТЕ КОЯ Е ДЪРЖАВАТА С БЕЛИТЕ. ТИЯ ОТ ИЗТОК НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА УМНИ ТА ТАКА ДА БЪДАТ ПОДРЕДЕНИ ДЕЙСТВИЯТА ИМ И СИНХРОНИЦИРАНИ В ПАРИЖ. ТОВА Е ДЕЛО НА БЕЛИТЕ ИНСТРУКТОРИ. ВОЕННА СТРАТЕГИЯ А НЕ НЯКАКВА СИ ПУШКАНИЦА ПО УЛИЦИТЕ. ТАКА, ЧЕ ДА СЕ ПАЗИМ У НАС НЕ ОТ ТАЛИБАНИТЕ А ТЕЗИ КОИТО СА НИ НА ГОСТИ ОТ ИЗВЕСТВО ВРЕМЕ СЕЩАТЕ СЕ.
14
1
 
11
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Това ние го знаем!Важното е от който зависи да вземе мерки.
13
5
 
17
 
! Отговори
Много важно преди 8 години
Нетрябва да се измества вниманието ни от друг проблем, като ниската покупателна възможност на повечето в България. Тя е също толкова вредна. Поне 1/3 сме бедни зада съществува стандарта и покупателната възможност на- управляващи, народни представители, съдии и прокурори, полицаи, военни, общинска администрация... .
12
6
 
32
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
И са кво ? Тоя Европейски съюз се оказа некво "пресно сирене"...Ония на Запад си заровили главите в пясъка, естествено там никаква опасност не се вижда.Май това беше, братя с Християнската цивилизация в Европа. Шушумигите на Запад ни предадоха ! ...Някой да знае, къде има курсове по арабски ?
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом 8 от тия убиват 130 човека сметнете колко мирен народ могат да убият 4000 от тия не.щастници. Това си е обявяване на война. няма връщане назад. Трябва да ги избием.
10
3
 
45
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
КАК МОЖЕ ДА НАРИЧАТ МИРНИТЕ И ХРИСИМИ МЛАДЕЖИ ИСЛЯМИСТИ ТЕРОРИСТИ?СПОРЕД КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЕДНА ДОСТОИНА БЪЛГАРКА ТЕ СА БОГАТСТВО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.ПРЕДИ МЕСЕЦ ПИСАХ ЧЕ ШЕ ПОЧНАТ ТЕРОРИСТИЧНИ НАПАДЕНИЯ И ТЕ ВЕЧЕ СА ФАКТ.НЕ СЕ ЛИ ВДИГНЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЦЯЛА ЕВРОПА И ДА ИЗГОНИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА И ВСИЧКИ ИСЛЯМИСТИ МИР И СПОКОИСТВИЕ НЯМА ДА ИМА.НЕ СЛУШАИТЕ И НЕ ВЯРВАИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,ТЕ ГОВОРЯТ И ВЪРШАТ КАКВОТО ИМ НАРЕДЯТ ОТ С.А.Щ.СЛУЧВАЩОТО СЕ ДОКАЗВА МОИТЕ ДУМИ.
9
2
 
38
 
! Отговори
Ха чиституу... преди 8 години
ДОБРЕ ДОШЛИ ,***!!!! СЕГА КАКВО ПРАВИМ?!? ЦИВИЛИЗОВАНО И СОЦИАЛНО... МАЙ ЩЕ Е ПО СПРАВЕДЛИВО АТАКИТЕ ДА СА ПО ТИЯ, ХЕЛОУИНСКИ КРАТУНИ ОТ БРЮКСЕЛ, БОН, ЛОНДОН, ПАРИЖ И ПРОЧИЕ ДЕТО РЕШАВАТ, ЧЕ ДЕМОГРАФИЯ СЕ СКЪРПВА С НОМАДСКИ ВНОС КАТО СЕ СКУБЯТ БЕЗОБРАЗНИ ДАНЪЦИ ОТ МЕСТНОТО, КОРЕНО НАСЕЛЕНИЕ!!!! МЕРКЕЛ, ОЛАНД И КАМЕРЪН ДА ПОСЕТЯТ ИД, ЗАЩОТО ГоРЯТ И НЕВИНИ ЕВРОПЕЙЦИ.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатът от бундестага се казва Сара Вагенкнехт.
7
4
 
29
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Ето сега е момента да изгоняв от европа всички мислимани ... та дори и да са от 100 години в европа. а тези дето са сингъл по 50 човека между 20-30 год. с по е дин по-възрастен да ги обесят директно.
6
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатът от бундестага Сара Вагебкнехт призова европейските страни да прекратят да поддържат войните, разпалвани по целия свят от САЩ. Преведох думите и възможно най-точно.
5
4
 
30
 
! Отговори
Боян Колев преди 8 години
Докато се разхождат"семити" по нашите места - така ще бъде. Единия"сорт" семити е бил гонен векове наред от всички европейски държави където са безобразничели и безобразничат и до днес!!!....
4
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарим на Меркел и ОландИ на френския град Страсбург и на финландския ХелсинкиЗадето не са в час иЗадето не върнят в крак с времето си
3
3
 
59
 
! Отговори
балама преди 8 години
Ама, верно ли!?!?Мъ, ни мои дъ бъди!Мъ бежанците са беззащитни майки с деца, прогонени от злия Асад и от руските бомбардировки!Тоя лъже!
2
13
 
7
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
До номер 2. Ти от Марс ли падаш!? Или беше прекалено зает да обясняаш, къ са го закъсали в Европа от арабески!? Това съотнишение не е от вчера. Хората си се плодят и си гледат земята, докато ние си ляляме тука.
1
10
 
68
 
! Отговори
В България преди 8 години
Най много мюсолмани има в Германия и Франция . Но най- много мюсолмани ,на глава от населението има в България ?Какво правите до сега Български Правителства - водите турска политика !Начело с Плевнелиев и Бойко Борисов ?