Глас от Русия: Никакви полети над Турция!

Направлението не бива да съществува за туристите, зове депутат
24 ное 2015 17:52,
325
Глас от Русия: Никакви полети над Турция!
Снимка: Reuters

Турция трябва да бъде добавена в списък на страни, до които Русия не изпълнява полети. Руските туристи не бива да се намират в страна, където не е безопасно.

Това е коментирал пред "РИА новости" член на комитета по международни дела на Съвета на Федерацията, горната камара на руския парламент, Игор Морозов.

Още по темата

"Това направление не бива да съществува, докато не се нормализират отношенията с Турция. Руски туристи не бива да пребивават в страна, която сваля руски самолети", е казал Морозов. 

По-рано днес руски изтребител Су-24 бе свален от турските военновъздушни сили. Владимир Путин обяви, че самолетът е бил свален с ракети от типа "въздух-въздух" от турски изтебители F-16 и е паднал в територията на Сирия, на 4 километра от границата с Турция.

Турция от своя страна обяви, че има право да защитава въздушното си пространство. Според Анкара руският самолет е нарушил турското въздушно пространство и е свален след нееднократни предупреждения.

Министерство на отбраната на Русия от своя страна заяви, че руски самолет Су-24 е паднал в Сирия и вероятно е свален. Ведомството подчерта, че летателният апарат не е напускал сирийската територия.

Министерството заяви, че пилотите са катапултирали. По-късно сирийски бойци разпространиха снимки и видео с убит пилот, за който се твърди, че е руски военен.

В обръщение те обявиха, че мъжът е бил застрелян във въздуха, докато се опитвал да насочи парашута си към територия, която е под контрола на правителствените сили на Башар Асад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
8
 
! Отговори
Haydut_Velko преди 8 години
Не вярвам да има някой нормален българин който да се радва, че турски самолет е свалил руски самолет.
196
3
 
14
 
! Отговори
кики преди 8 години
Сега потоците туристи ще спрат.Ще се намерят болести във всички турски храни-меса,плодове и ще се забрани вноса им в Русия.Турция ще стане екарисаж.Да видим милиардите загуби дали ще им ги платят от Америка
195
3
 
6
 
! Отговори
Haydut_Velko преди 8 години
Потурнак защо не не си служиш торско-арабското име, а си писал "Бай ***"
194
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 261 по границата. ДА В СЪРБИЯ УМИРАХА ХОРА НО ТОГАВА НИКОЙ НЕ БЕШЕ СЪРБИН НАЛИ? А СЕГА ВСИЧКИ СТАНАХА ФРАНЦУЗИ. Е КАК ДА НЕ ИМ *** РОДАТА НА ВСИЧКИ МЕКИ КИТКИ С ДВОЙНИЯТ АРШИН ДЕТО МЕРЯТ. СЪЩИТЕ ТЕЗИ МЕКИ КИТКИ НИ УНИЩОЖИХА КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА. ПОД ТЕХНА ДИКТОВКА НАШИТЕ СЕЛСКИ ***.АСИ НИ ТАКОВАХА МАМАТА. ЕС СЕ СРИВА КРАЯТ МУ Е МНОГО БЛИЗКО. СМЪРДИ ВЕЧЕ НА УМРЕЛ КОЧ.
193
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво правят анадолците в Сирия и кой ги е канил? Едва ли Путин ще ги пусне.
192
2
 
5
 
! Отговори
Хм! преди 8 години
Товариш ***, а что будем делать с "Турецкий поток"?(Въпрос от българите, дето ги е яд) ;)
191
31
 
3
 
! Отговори
До 274 преди 8 години
И какво да направи Путин след като той е главния виновник за случилото се,главно защото избива стотици цивилни сирийски турци от опозицията само защото се бият срещу Асад.Макар ,че и турците се оляха напълно с пресилената си реакция.Сега е важно ЕС и Америка да им набият обръчите на Турците а и Путин трябва да помисли вече за пенсия.
190
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нефта поскъпна още днес с два процента! Само още три-четири свалени самолета и руснаците ще вържат бюджета на държавата за догодина.
189
3
 
1
 
! Отговори
tr преди 8 години
Nie svalihme ruski samolet,da ne vlizat v TR!İma li darjava v NATO da e napravil tova?Avie si gledaite magaretata!!!Moje bi sled 1... godini?
188
21
 
6
 
! Отговори
Pencho преди 8 години
Путин е един *** шубелия. Естествено, че нищо няма да направи. Ще се пеняви и толкоз.
187
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците ще им резнат туристическите потоци.След това и нелегалните тръби дето карат нефт от ИДИЛ в Турция.
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 263То мирът ще дойде, но хората ще ги няма
185
0
 
3
 
! Отговори
36453 преди 8 години
До ИванНе се свързва щото си шматка
184
6
 
44
 
! Отговори
По границата преди 8 години
Живея на българо-сръбската граница. Преди години имаше един много, ама много гаден конфликт на ръка растояние от нас. Над главите ни минаваха натовски самолети и нарушаваха въздушното ни пространство, а ние дори не бяхме в НАТО? Даже и една заблудена бомбичка отнесе покрива на съседите. Но България не прати самолети и не обстрелва натовци! Самолета не може просто да забие спирачка и да даде заден! Дали Турция го знае? Със сигурност. Просто турците винаги са били гадове, радвамсе че света го видя
183
11
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Мирише ми на дискотека на свещи в Крим...
182
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен262MIRAT SHTE DOIDE TOGAVA,KOGATO IZBUHNE I ZAVARSHI TRETATA SVETOVNA VOINA.
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСамо мир ще спаси света, иначе изпатилите ще са обикновените хорица.
180
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Австралия . Там положението е затегнато не продават никакво оръжие на гражданите , летищата се проверяват стриктно.Хайде към по цивилизовани места . Явно не става с мюсолманските диваци !
179
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 237. Ти май не си наясно с ядрената мощ и последиците от нея. Жалко за теб, но ти си живееш в друг свят и това няма как да те тревожи.
178
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA TRIABVA DA BOMBARDIRA TURZIA S YADRENO ORAGIE.PUTIN TRIABVA DA SRINE ISTANBUL ZA EDNA NOSHT.AKO RUSIA NE UNISHTOGI TURZIA,SHTE SI IZGUBI PRESTIGA.OT 1950 G. RUSKI SAMOLET NE E SVALIAN .