Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба

Летищните власти в Пекин преджобиха багажа на делегацията ни
27 ное 2015 08:20,
144
Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба
Снимка: МС

Със странен инцидент бе съпроводено заминаването на премиера Бойко Борисов от Китай след 4-дневното му посещение за срещата 16+1.

Премиерите на 16 европейски държави се събраха в Пекин, а целта – развиване и улесняване на търговията между Европа и Китай.

Китайските охранители на летището опитаха снощи да преджобят костюмите на министър-председателя и неговия багаж преди да бъдат качени на самолета на правителствения авиоотряд, съобщи bTV.

Още по темата

Обяснението на китайците, че искат да отварят костюмите и куфара на премиера бе, че на скенера са видели, че в тях има запалка.

Със съвместни усилия охраната от НСО и екип на посолството ни в Пекин и служители на МС успяха да им попречат. В дърпането на костюмите обаче пострадаха закачалките, на които бяха сложени костюмите на Борисов.

По това време българският министър-председател бе на среща с китайския президент Си Дзинпин.

Китайската полиция пребърка лекарствата и ножицата от медицинските инструменти в куфара на правителствения лекар, като отказа да ги пусне на ботфа. Най-голямо внимание обърна полицията на дезинфектанта, като го обяви за бомба.

След викове конфликта беше разрешен много трудно от българския търговски представител в Китай Стоян Николов, който се намеси.

Оказа се че китайците не знаели и не били предупредени, че това е делегацията на българския министър-председател. 

Посегателството върху дрехите и багажа на премиера не бе единствения инцидент при визитата му в Китай. Ден по-рано на летището на Шанхай багажът на цялата българска делегация бе арестуван за около 2 часа отново с обяснението, че в един от куфарите, които трябва да бъдат натоварени в самолета има запалка.

Според китайските охранители това застрашава националната сигурност на България и можело да взриви във въздуха правителствения самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЪГНАЛА НЯКАКВА ОРДА БАНДИТИ В КИТАЙ!?И КВО ДА ГИ ПРАВЯТ КИТАЙЦИТЕ ТАЯ ***!?ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ГИ ПОДОЗИРАТ!ТАМ СИ ИМА ЗАКОНИ..РЕД И ДИСЦИПЛИНА!ДОБРЕ ЧЕ СА ИЗВАДИЛИ КЪСМЕТ ТИЯ ДА ГИ ПУСНАТ!
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова го няма българският флаг в държавите врагове на ИДИЛ, защото ние освен ,че искаме да сме "пътят на коприната" ,сме и пътят на теро-мигранти.Нормално е да се съмняват китайците.
65
4
 
29
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Явно са объркали делегацията ни с отбора по карате.А както е тръгнал, Рапонът скоро ще може да се включи и в отбора по сумо.
64
2
 
14
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Иам Закони за Сигурност които явно ние не познаваме и не сме запознати , типичен филм Арабаконашките бандити
63
3
 
4
 
! Отговори
Епа Буда къде да оди преди 8 години
НАГЛЕДЕН ПРИМЕР КЪДЕ ПАК ЩЕ ИЗБЯГА БУДА-ЛИСОВ АКО СТАНЕ НАЖЕЖЕНО ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ!!!!------------ДАШ БУДУ Е ПО СТРАХЛИВ И ОТ *** КОГА СЕ СКРИ СЛЕД РАЗСТРЕЛА НА НЕМЦОВ!
62
2
 
32
 
! Отговори
Алеко преди 8 години
Бай *** до Шанхай и назад ... :)
61
1
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Посрещнаха ги като обикновена провинциална делегацийка. На среща с цял премиер отиде един ... кмет.Позаглавичкваха ги и на изпроводяк им показаха истинското си отношение ...Китай не вярва на бандити, дори когато те се представят за държавни ръководители. Факт !
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е влакът и на " Стрела" от Пекин до София ще трябват такива мерки за сигурност.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А някой с право запита:Те китайците знаят ли,че ще строят тунел под Шипка и влак София -Пекин.И защо ни е на нас влак до Пекин?
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гавазите на падишаха нямат никакви специални правомощия в Китай,така,че ако са се опънали можело е и някоя хватка от бойни изкуства да научат.Това,че са се опитали да попречат на проверката още повече засилва подозренията.Има и друга версия,просто нашата делегация не е приличала на правителствена.Със сигурност в чантата на личният лекар на един друг високопоставен нашенец ще намерят много забранени за употреба и транспортиране медикаменти.
57
1
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Китайците трябваше да опандизят цялата ни делегация. Напълно заслужено. Вижда се. че всички са мутри.
56
0
 
12
 
! Отговори
Вятър ечи преди 8 години
Живков го няма ,но продължаваме по Живковски .Кога ще се оправи този народ ? Майче никога ,там някъде из Османското иго сме угаснали .Някъде тогава са угаснали последните ни личности.И да си найда и аз гроба, писал Ботев.Това всякаш описва страданието на всеки свестен по нашия край.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен ми се е случвало скенера да покаже сол като експлозив. Бях на почивка, обикалях Европа и в Словения ми се наложи да купя пластмасова солница със сол. После съм я забравил в ръчния си багаж и при проверката на сигурността на летището в Залцбург изведнъж ме заобиколиха полицаи - скенера показал солта в солницата като експлозив.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zapalkata mu bomba, glavata mu tikva, akula mu kato na tele...
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво му е запалка там са на всеки ъгъл за 40 стотинки купуваш 20.
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъркате. Правителствените делегации не подлежат на контрола, на който преминават обикновените пътници. Още повече, че са летяли с Авиоотряда, а не с редовен полет. Възможно е да носят важни документи, в които не може някакъв пикльо на летището да рови...Говорим принципно, не коментирам кои са били в делегацията и какво са правили в Китай...Серизоен гаф!
51
0
 
11
 
! Отговори
Стан преди 8 години
Много куца версията която ни поднасят. Излиза че цялата делегация си тръгва докато ББ бил на важна среща (явно новата длъжност на шефът на пресслужбата на кабинета Севдалина Арнаудова е да пази багажа на летището вместо да отразява "среща с китайския президент Си Дзинпин")
50
1
 
10
 
! Отговори
! преди 8 години
в Китай е абсолютно забранено запалка/кибрит на борда на самолет!има специални кошове за *** където сам да я изхвърлиш!какви са тези драми, които пишете! Нормално е да я вземат!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А *** как ще посегнат те на ножицата на ББ.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не са го посрещнали с камъни пак си е добре. Един с нищо неизвестен за света човек как да го посрещат.