Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба

Летищните власти в Пекин преджобиха багажа на делегацията ни
27 ное 2015 08:20,
144
Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба
Снимка: МС

Със странен инцидент бе съпроводено заминаването на премиера Бойко Борисов от Китай след 4-дневното му посещение за срещата 16+1.

Премиерите на 16 европейски държави се събраха в Пекин, а целта – развиване и улесняване на търговията между Европа и Китай.

Китайските охранители на летището опитаха снощи да преджобят костюмите на министър-председателя и неговия багаж преди да бъдат качени на самолета на правителствения авиоотряд, съобщи bTV.

Още по темата

Обяснението на китайците, че искат да отварят костюмите и куфара на премиера бе, че на скенера са видели, че в тях има запалка.

Със съвместни усилия охраната от НСО и екип на посолството ни в Пекин и служители на МС успяха да им попречат. В дърпането на костюмите обаче пострадаха закачалките, на които бяха сложени костюмите на Борисов.

По това време българският министър-председател бе на среща с китайския президент Си Дзинпин.

Китайската полиция пребърка лекарствата и ножицата от медицинските инструменти в куфара на правителствения лекар, като отказа да ги пусне на ботфа. Най-голямо внимание обърна полицията на дезинфектанта, като го обяви за бомба.

След викове конфликта беше разрешен много трудно от българския търговски представител в Китай Стоян Николов, който се намеси.

Оказа се че китайците не знаели и не били предупредени, че това е делегацията на българския министър-председател. 

Посегателството върху дрехите и багажа на премиера не бе единствения инцидент при визитата му в Китай. Ден по-рано на летището на Шанхай багажът на цялата българска делегация бе арестуван за около 2 часа отново с обяснението, че в един от куфарите, които трябва да бъдат натоварени в самолета има запалка.

Според китайските охранители това застрашава националната сигурност на България и можело да взриви във въздуха правителствения самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
26
 
! Отговори
Милен преди 8 години
А бе как не са ги опандизили бе, да се не връщат тука..... ех пуст късмет имаме и това си е.
26
1
 
23
 
! Отговори
еднакво вреден преди 8 години
Трябваше да опандизят пожарникаря в Китай и да не ни го връщат. Той е еднакво вреден и за Китай и за България!
25
1
 
21
 
! Отговори
Shark преди 8 години
където и да отидат наши политици, винаги става нещо, все се излагаме, или Волен ще вдига скандал, или запалка в сакото ще има или нещо друго. Станахме за посмешище на целия свят. *** долни
24
5
 
11
 
! Отговори
Китай,Турция все ази преди 8 години
Който е отишъл в Китай добро не е видял в политиката.Колко парички бяха изхарчени за този форум .Всякаш с няколко телефона нямаше да решат същото .И какво толкова се дуете за тоя Китай .Дайте им олимпийските да правят за 100 г ,от това само могат да ни отърват.Баси скапания свят.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо куриозно, хората си вършат работата! след като датският министър председател ходи на работа с колело, крайно време е нашите хубостници да се научат, че не са богоизбрани, а просто хора заемащи временно държавна позиция.
22
0
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Навсякъде сме за посмешище
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама как наглите китайци ще конфискуват ножицата на Баце! Че той без нея не може! Сигурно се е надявал да го повикат да резне някоя лента в Китай. Само че китайците строят чудеса, без да се дуят като пауни!
20
2
 
9
 
! Отговори
Doncho преди 8 години
До ТЩе да е нещо ново в БГ. Последно летях от БГ Септември и нямах проблем. Ако имаш повече от 1 да взимат. Навсякъде може да носиш 1 запалка в ръчния си багаж. В Китай не, защото Китайците пушат навсякъде и ако имат запалки ще пушат и в самолета...е затова тук не е позволено.
19
17
 
6
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
Китайците DГD . Че нали в правителствения самолет ще се качва?! Какво има да го джобят. Другият път китайската делегация по долни *** да я съблекат на летище София - защото те ,под закрилата на имунитета си изнасят пари в брой .
18
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че какво уважение да имат за един управник за който са гласували 700000 души.Все едно е кмет на китайско село. Въпреки че егото му е по-голямо от президента Си Цзин.
17
1
 
29
 
! Отговори
хич преди 8 години
Като спрат парите от ЕС ще видим какво ще правят ГЕРБ. И Ердоган се спихна.Не върви никак политиката в полза на бандюгите напоследък .
16
2
 
28
 
! Отговори
последен валс преди 8 години
Бойко е един жалък комунистически бандит и е решил да отиде на своя хаджилък като всеки правоверен комунистически сатрап - в КНР.
15
11
 
4
 
! Отговори
мулти култи ли преди 8 години
И какво дири Бойко в нацията на Мао психопата?История не е ли чел ....След 1968 година светът не е нормален и голям дял за това има Мао Дзедун.
14
14
 
10
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Впечатленията ми от китайците са, че това е генетично увредена НАЦИЯ ОТ ПСИХОПАТИ.... Защо и как са стигнали до това дередже, мога само да гадая.
13
0
 
9
 
! Отговори
ВИП Пушач преди 8 години
И между пушачите си има ВИП-пушачи !
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайците помислили Борисов за терорист! А пък герб си го избраха да управлява цяла страна! Нрави!
11
2
 
13
 
! Отговори
Т преди 8 години
До DonchoИ в България , на летището ми взеха запалката !
10
1
 
10
 
! Отговори
Малка китайка преди 8 години
Ами това може да е "малка китайска бомбичка" !Китайците да не големи като нашия Бойко!Сравнена с ръста му - тя бомбичката е билаточно "китайски размер" !
9
1
 
24
 
! Отговори
Doncho преди 8 години
Според китайските закони не може да се носи запалка в ръчния багаж, нито да се чекира. На мен са ми отваряли багажа поне 2-3 пъти. Също не може да се чекират и никакви батерии, в ръчен багаж да. Нищо необичайно просто си спазват процедурите, както писа No.1. А защо не е разрешено да се носят запалки е друг въпрос....
8
4
 
2
 
! Отговори
bez преди 8 години
Da ne e Rumen - prestoril se na zapalka?