Путин предприе икономически мерки срещу Турция

Руският президент подписа указ със санкции
Обновена: 28 ное 2015 20:12 | 28 ное 2015 20:10, Анисия Иванова
1044
Путин предприе икономически мерки срещу Турция
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции, предаде ТАСС.

Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция. Действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.

Още по темата

От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели. Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

Руският президент нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността. Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха във вторник руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
1
 
5
 
! Отговори
домуз ага преди 8 години
прав си не сме турки ,ние сме православни, братя с руснаците не с домузите
310
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До отзаде690 ха ха ха ха ха ха ха ти вдигна кръвното на бая пенсионери и атакисти аха ха ха ха ха ха ха ха
309
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективен686ти *** ключовата дума е фолксваген, вашите москвичи къде останаха ? В бившите социалистически страни насила ли ?
308
1
 
6
 
! Отговори
отзаде преди 8 години
Ердоган:-Не беше нож!Путин тихо:- И не беше в гърба...
307
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние турци ли сме ? Това какво ни интересува, путин има правото да прави каквото си поиска дори и да прати още един самолет в Турция и да види какво ще се получи, дали санкциите са имали ефект
306
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте ни терорили с какво е казало, направило и т.н. това джудже, или ботокс ако джуджето излезе със звездички, никой не го интересува, особено пък турците, турците ако ги интересуваше нямаше да му свалят москвича, иначе сега ботокса може да се извини на българския народ че му е било писнало от нас, напоследък стана модерно след като ти свалят бомбандировач да искаш извинение
305
2
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Е той Фолксваген, ако нямаше изгода от това- едва ли щеше да строи завод в Калуга! Що се отнася до лошото време- да не е цяла година, но за териториите, които говорих е около 8-10 месеца! Та затова и тези територии са почти незаселени! Затова там и пътища няма!
304
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
закакво им са на руснаците пътища там? В САЩ обаче такива територии няма!
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективен680 ти даже и не разбира, пак на фолксваген разчитате, а лошото време да не е цяла година бе пролетариат ?
302
0
 
2
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Стига ве, не думай- още с каруците ли са? Пък тези автомобили закакво ги внасят, че Волксваген доста голям завод в Калуга направиха- те там в Калуга с каруци ли се движат? Пък и техни си автомобили произвеждат- сигуро ги изнасят, ама пак не се връзват нещата- твърдите, че изнасят само газ и нефт! Сега сериозно- значи рашъните имат три пъти по-малко пътища и жп линии от САЩ! Е това е напълно нормално- във огромните територии с много суров климат на северен и среден Сибир, Европейския Север и др.
301
0
 
5
 
! Отговори
до 667 преди 8 години
да така е ама те са победили хитлер не ги месли ,*** на жамия и чукаи главата домуз
300
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин сам ли ще си слага санкции ? Турците са с много много икономики с много много страни, а руската икономика е изцяло от газ нефт и калашници за терористите, за какви санкции говорим ? Те русн7толкова са обеднели че никой освен арабските държави не ги иска като туристи, е вече и там няма да почиват, като пуснат тока в новоросия ще почиват там
299
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен672 за каква инфраструктура говориш ? Извън москва и санкт петербург няма пътища бе, два три пъти по голяма по територия страна има 3 пъти по малко пътищаи жп линии от САЩ при положение че пътищата се правят от петрол а Русия от петрол живее, а мужицитте и са в калта с каруците
298
7
 
5
 
! Отговори
ROM преди 8 години
Турция да пусне 100 000 бежанци към "умните" българи.
297
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До оснак,Е айде сега - стига го превъзнася този Путин! Далеч не е перфектен! В Русия минималната работна заплата е около 100 долара! Икономиката на страната все още е доста зависима от износа на петрол и газ! Инфраструктурата в малките населени места още е в много лошо състояние и куп други проблеми, за които руските власти принципно търсят решения, но напредъка по тях е доста бавен!
296
8
 
6
 
! Отговори
оснак преди 8 години
Путин и неговата брилянтна политика, блестящо се възползва слабите места на западните политици успя от една Русия която беше изолирана да я вкара отново в центъра на световната политика. Русия стана лидер на който всички се нареждат на опашка да целуват ръка. Перфектно отиграва всяка ситуация политиката, аз лична се съмнявам толкова перфектен човек да съществува. Ако пророците са прави че в днещно време вече Антихриста е жив то това може да е само Путин
295
0
 
12
 
! Отговори
История преди 8 години
Не съм фен на Путин, за разлика от голяма част от населението ни, но не може да му се отрече, че е решителен.А това е само едната страна на монетата. Другата ще е прекъсване изцяло на потока от нелегален петрол от ИД към Турция. В резултат на тези действия, както и планираното драстично увеличение на мин. раб. запл. в Турция ефектът ще е много силен
294
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 656,Добре де, добре- разбрах че имало някакъв си договор! Сигурно и за ГДР е имало също такъв и след изтичането му територията съвсем очаквано и планирано е присъединена към останалата територия на Германия! До тук добре, само дето не отговори на въпроса- за териториите от източна Прусия, които руснаците харизаха на Полша, какъв договор има?
293
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 648 "Мужикът привикнал да целува ръката"По-добре да целуне ръката на Путин, отколкото ЗА.ДНИ. КА на Обама.
292
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
650 коментара..........Кой сега е по-по-най???Путин бил такъв, Вовата бил онакъв ама не си спомням някой да е събирал 655 коментара.