Русия би победила при икономическа война с Турция

Заложени са едни 30 млрд. долара, отчитат анализатори
4 дек 2015 19:27,
205
Русия би победила при икономическа война с Турция
Снимка: bgonair.bg

Русия би излязла победител в една евентуална икономическа война с Турция. Това смятат анализатори от агенция MarketWatch.

Според тях са заложени "търговски отношения за 30 млрд. долара" в сферата на туризма и търговията с петролни продукти.

Москва купува от Турция плодове и зеленчуци за около 4 млрд. долара. За Русия не е трудно да намери доставчик на такава продукция, както и купувач на нейното зърно.

Почивката в Турция не е неотложна необходимост за руските граждани, макар че през миналата година там са били 3,3 млн. руски граждани, което е една десета от туристическия поток в страната.

Икономическите мерки против Турция са двойно пагубни за нея, защото социалната обстановка там, за разлика от Русия, е неспокойна заради войната в Сирия и проблемите с кюрдите, които Кремъл поддържа.

Ако пък Москва откаже да доставя газ за Анкара, ситуацията съвсем ще се влоши, добавят още анализаторите. В случая Русия ще загуби милиарди, но тя може да си го позволи, турската икономика обаче "практически ще спре".

Русия доставя за Турция половината от необходимото й гориво. Проблемът обаче е, че Ердоган е "на нож" с всички основни алтернативни доставчици – с Иран, Египет, Саудитска Арабия и другите страни от Персийския залив.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСунитските държави ще доставят въглеводороди за али реза босфорския ? Хубу , но въпроса е ОТКЪДЕЕЕЕЕЕЕЕ ???ПИТАМ ВА СОРОСИ , ОТКЪДЕ ЩЕ МИНАТ тия въглеводороди за шалваристан ? През мюмюнхан ли , за по-напряко ааааааа хахахахахахааахахахахахахахахах
49
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 милионна Украйна стои твърдо до Република Турция в борбата с болшевишкото Зло !
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самозадоволяването - повеля на Кремъл!
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да умреш от всезнаещи анализатори
46
14
 
8
 
! Отговори
Ще преди 8 години
Турция е член на НАТО с една от най-големите и добре въоръжени армии в НАТО. Ще използва член 5 от договора на НАТО, а после ще използва и ядрените ракети.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от 70ако бе така - нямаше защо да плачат за разполагането им!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме ми кой ще спечели!
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сунитските държави ще доставят въглеводороди на Турция в обеми, които Турция пожелае. Ще и изкупят и селскостопанската продукция - това е вън от съмнение. По-трудно ще е с туризма, но като сринат цените криво-ляво ще се оправят. За Русия - загубата на такъв значим клиент ще разклати Газпром, който твърди обратното, не е бил в бизнеса изобщо. Ще пропадне изграждането на поредната атомна централа, заедно с налетите в нея милиарди към момента. Руснаците за пореден път ще са от към женската страна!
42
7
 
8
 
! Отговори
Бай бабо преди 8 години
Абе не знам, ама ядрените ракети в Инджирлик (там бяха 40, но може да са ги увеличили двойно) са в последна степен на бойна готовност.
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ист,Може би не си наясно, но Русия вече произвежда сама доста голяма част от необходимните и плодове и зеленчуци! В южната и центалната щаст на Европейска Русия са построени огромни парници. При прекратяването на вноса от Турция, дефицит може да се получи основно при цитрусовите плодове и маслините! Този проблем, обаче също може да бъде лесно решен, като бъде премахната забраната за внос на същите от ЕС и пазара ще бъде снабден с достатъчно количество гръцки, италянски и испански такива
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали сами си вярват руснаците?
39
4
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Болен от ежедневно дрогиране мозък. Състиянието ви се влошава изключително бързо. Идете незабавно на лекар, в притивен скучай може да не посрещнете новата година на този свят.
38
9
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Да, щото пък точно Турция е най-некорумпираната страна, нали?
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе соросче , какви пазари е намерила европа бе ? Днеска гледах на борсата картофи от германия и франция , ябълки полша,, в магазинчето кашкавал от франция /то е всъщност сирене ,но тихо бьлгарите не знаят това/ , както и пълна гама турски зарзават който АЗ НЯМА ДА СИ КУПЯ АААХАХАХАХАХАаахахахахаха
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes Erdogan kaza che 15 hiladna turska armiya e po granicata s SIRIA i pri kritichna situacia za tyurkmenite shte se vklu4at da gi zashtitavat i predupredi rusnacite da ne vaorujavat kyurdite
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Проблемът обаче е, че Ердоган е "на нож" с всички основни алтернативни доставчици с Иран, Египет, Саудитска Арабия и другите страни от Персийския залив."===Т.е. освен с Русия, Ердоган е успял да се изпокара с всички останали. Сега, ако и руснаците го отрежат, ще се вклинчат от студ. Да видим няма ли да се извинят на Русия.А ти Ердоганчо, що ще чиниш ти зимъска, кога студ и вятър пак забръска?
34
7
 
9
 
! Отговори
псолютно преди 8 години
"социалната обстановка там [в Турция], за разлика от Русия, е неспокойна"ха-ха-ха.... Мдаа, като гледам как хиляди тирове са се насочили към Москва, където вече пристигнаха други хиляди тирове и обсаждат руската столица, виждам, че социалната обстановка в Русия е повече от пре-пре-спокойна. Да не говорим за клокоченето, което се надига във връзка с разследването на Фонда за борба с корупцията по отношение на главния прокурор на Русия.
33
6
 
3
 
! Отговори
Х преди 8 години
До !Съгласен съм за Русия, ама след САЩ братко. Самий Путин каза!
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Krayno vreme beshe da se napomni na Rusia che da napadash suverenni darjavi ne ostava bez posledstviya Erdogan mu go napomni na djudjeto
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
UKRAYNA,AZARBAYCAN,Tyurkskite republiki i arabite shte izkupuvat predvidenite za iznos za rusia domatite i zelenchuka na Turcia