Русия би победила при икономическа война с Турция

Заложени са едни 30 млрд. долара, отчитат анализатори
4 дек 2015 19:27,
205
Русия би победила при икономическа война с Турция
Снимка: bgonair.bg

Русия би излязла победител в една евентуална икономическа война с Турция. Това смятат анализатори от агенция MarketWatch.

Според тях са заложени "търговски отношения за 30 млрд. долара" в сферата на туризма и търговията с петролни продукти.

Москва купува от Турция плодове и зеленчуци за около 4 млрд. долара. За Русия не е трудно да намери доставчик на такава продукция, както и купувач на нейното зърно.

Почивката в Турция не е неотложна необходимост за руските граждани, макар че през миналата година там са били 3,3 млн. руски граждани, което е една десета от туристическия поток в страната.

Икономическите мерки против Турция са двойно пагубни за нея, защото социалната обстановка там, за разлика от Русия, е неспокойна заради войната в Сирия и проблемите с кюрдите, които Кремъл поддържа.

Ако пък Москва откаже да доставя газ за Анкара, ситуацията съвсем ще се влоши, добавят още анализаторите. В случая Русия ще загуби милиарди, но тя може да си го позволи, турската икономика обаче "практически ще спре".

Русия доставя за Турция половината от необходимото й гориво. Проблемът обаче е, че Ердоган е "на нож" с всички основни алтернативни доставчици – с Иран, Египет, Саудитска Арабия и другите страни от Персийския залив.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските стоки са предимно ментета на най различни марки и съответно няма как да бъдат продавани в Европа. Сами си вкараха автогол, забравиха до скоро какво беше при тях. Вече всеки ще се замисли дали да ходи на почивка там, все пак човек трябва да се самосъхранява и да бяга по далеч от несигурни зони. В Русия всеки би отишъл, но цените не са по джоба на бедния българин. Така, че това е показателно кой как е икономически.
89
2
 
8
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
До славянин------Както е видно от по-долу всички ''демократи'' са на страната на ислямистка Турция ----. Как бе славянин ? Не виждаш ли долния ми коментар. 6 + а , срещу 13 - са. При тази ситуация трябва да си доволен дори.
88
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я па тоя другар ще каже че турция не изнасяла за европа абе тия турски тирове дето минават през свиленград за къде пътуват според тебе . Я да видим сега колко от колите ни като рено са произведени в турция колко от дрехите които носим са внос от турция коло от зеленчуците са пак от там . И не само в . България е така
87
14
 
19
 
! Отговори
h преди 8 години
Руснаците са , които тормозят целия свят. ще победят, колкото победиха във студената война. Докато не се научат да печатат долари положението им ще се влошава. Всеки божи ден затъват.
86
19
 
5
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Както е видно от по-долу всички ''демократи'' са на страната на ислямистка Турция! Някакъв от по-долните беше написал, че европейския пазар за Турция бил алтернатива на руския!? На такъв търговско-икономически ''бисер'' да се смееш ли, да се насираш ли - не знам! Еврокенефа се чуди къде да си пласира *** след като Русия им ги отряза сега пък освен своите ще вземат и анадолските ***!? Абе тия ''демократи'' не знам с една права гънка в мозъка ли са или с половин!?
85
22
 
15
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Икономическата грешка която направи Русия , спрямо Турция , ще я наблюдавате в бъдеще. Само заради нейния хатър , Турция взема газ. Какво друго да взема ? Няма. А руските санкции са меко казано , смешни. Турската икономика е жилава и бързо ориентираща се. А от към изток , Турция е заобиколена от петролни държави и опасност от петролен дефицит за нея не съществува. Така че общо погледнато , Путин сам си влезе в капана.
84
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 150,правилно го каза, но вместо стоки-, трябваше да напишеш ***! А за да разбереш какво произвежда Русия- трябва да отидеш там. В България руски стоки едва ли ще видиш! Най-много да видиш филтри за пречистване на вода, а и водка! А гледам също, че Виваком са пуснали в продажба Йотафон 2! Как от американското посолство са допуснали това- не мога да си обясня!
83
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето на турция и остана европа като пазари а русия остава сама . Така че не виждам ка русия би победила в каквато и да е война . Всичко останало дори самото заглавие на статията е просто руска пропаганда
82
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШаренковаЩото то така се калдисва Босфора сигурно?! Ами ако онези вземат да направят от Анкара едно Нагазаки... турците какво ще капалдисат? Държавата си?***'от!
81
24
 
12
 
! Отговори
до 150 преди 8 години
Русия произвежда Жужитa по метър и двайсе, които страдат от мания за величие и ежедневно си мечтаят за славните години на СеСеСеРето.
80
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Путин не ги бави, дърпай им шалтера и ги закривай, целия правосавен свят и половината мюсюлмански ще ти целуват ръцете.
79
4
 
9
 
! Отговори
за 145... преди 8 години
.....и аз съм си го закачил ,бе.....в ТОАЛЕТНАТА НАД ЧИНИЯТА!!ДА МЕ ГЛЕДА ...КАТО СЕ НАВЕЖДАМ ДА СЕ ИЗТРИЯ...ХА,ХА,ХАААААААААААА
78
16
 
8
 
! Отговори
Шаренкова преди 8 години
Ами ако нашите съюзници "капалдисат" Босфора за руските корита с петрол?Пак и ще печелят людоедите?
77
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки руски дом с потрет на Путин на стената! Заповедта е приведена в действие в полунощ. За изпълнението й са дадени 48 часа! Опашки се вият вече пред фотографските ателиета
76
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turcia takiva strashni i novi orujiya pochna da proizvejda che predstava si nqmate
75
8
 
10
 
! Отговори
Кофти Матрялов преди 8 години
Турция на нож с Саудитска арабия,и страните от Персийския залив?Това щеше да е новината на века,ако беше поне малко вярно!Турция,СА,и другите сунитски монархии от залива са съюзници по религия(сунизъм)!Главните инвеститори в турската икономика са именно от тези държави!Оправете я тази статия,защото е смешна!
74
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига сте се пенили с това ядрено оръжие! Да не забравяме, че Турция е разположена на силно земетръсна зона! Достатъчно е руснаците да се "пошегуват" малко с Босфорския разлом и населението на Истанбул ще бъде редуцирано в пъти! Лошото е при този случай, че и части от България ще пострадат, но какво да се направи! можем единствено да се надяваме, че след всичкате нападки и помия изляти върху тях, у руснаците е останала човечност и няма да прибегнат до този вариант!
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хах , соросче , аз си глеам джумерките , ама и днеска глеам едни немски и френски картофи на борсата тука в квартала , чакат някой да ги купи аахахахахахахахахаха
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му мислят комшиите.
71
4
 
3
 
! Отговори
Сър Вайвър преди 8 години
Кьор му сун табела, биляазер, хората го написали, чети.