От Москва: България е добра възможност за руските туристи!

Руската федерална агенция по туризъм с неочакван обрат
9 дек 2015 22:00, Елка Василева
189
От Москва: България е добра възможност за руските туристи!
Снимка: архив, Булфото

Ще се радваме, ако повече руски туристи сега предпочетат България за своята почивка, тъй като вашата страна е една добра възможност. Това каза ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов на среща с министъра на туризма на България Николина Ангелкова. Двамата се срещнаха в Москва по инициатива на българския министър, съобщи пресцентърът на туристическото министерство.

"Ние сме амбицирани да предложим най-добрите условия за руските туристи. Продължаваме да проучваме всички възможности за предлагането на допълнителни облекчения при издаването на визи, в това число и с откриването на още изнесени визови центрове", е припомнила министър Ангелкова.

Още по темата

Тя се е ангажирала да продължи диалога с министерството на външните работи в тази посока и припомнила, че през изминалата година министерството на туризма преведе средства от своя бюджет, за да обезпечи дейността на консулските служби в Руската федерация. Така в момента визи се издават в 21 изнесени визови центрове, като времето за издаване на необходимите документи е ускорено максимално.

Министър Ангелкова и нейният колега Олег Сaфонов са се обединили около мнението, че българо-руската кръгла маса, състояла се в София през ноември, е дала много добри резултати и е била силен знак, че туристическият бизнес от двете страни може да си сътрудничи много добре, а туристопотокът да се увеличи.

В тази връзка през февруари догодина се планира да бъде проведена реципрочна кръгла маса в Москва. "Българският бизнес има готовност и желание да участва в подобно събитие", е подчертала Николина Ангелкова. Договорено е също на международното туристическо изложение в Москва през март да бъде организирана и още една B2B (business to business) среща между България и Русия за насърчаване на детския туризъм.

Очаква се в края на януари в България да се проведе и междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, за която Олег Сафонов да пристигне в страната ни. В тази връзка е взето решение един от дните да бъде посветен на обсъждане на двустранните отношения в сферата на туризма и мерки за насърчаване на туристопотока.

Сред другите теми на срещата е била съвместна работа за разкриване на специализиран кол център в България, който да дава актуална информация на руските туристи. Двете страни са се ангажирали да проучат възможностите за изпълнение на подобен проект и да подновят разговорите в най-кратки срокове.

При визитата си министър Ангелкова се е срещнала и разговаряла и с Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на град Москва, както и с първия му заместник Сергей Шпилко, който е и президент на Руския съюз на туриндустрията. Проведени са и срещи с ръководството на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР). В разговорите са обсъдени широк кръг от въпроси и набелязана програма с конкретни мерки за по-нататъшното сътрудничество в сферата на туризма между двете страни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
До анонимен пост149 относно газовете, идвам ти на помощ и водя на бай Иван магарето.., мисля че ще свършим работа, умньо.
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помощ имам големи газове.
57
15
 
6
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Не ви щем бе руснаци.Почивайте си на Крим.
56
10
 
3
 
! Отговори
xXx преди 8 години
Бил съм в турските курорти: нали не смятате да ги сравнявате с нашите...путин им забрани но Рашките кат видят положението в нашите "курорти" и бум обратно в туркията
55
2
 
0
 
! Отговори
Берлин до Бургас преди 8 години
С твое позволение, чета всичките ти коментари "на мьеко".
54
5
 
3
 
! Отговори
преди 8 години
Туризмът ни е само 10-11% от българската икономика, освен това е един от отраслите с най-ниска добавена стойност. Чудесно би било ако върви добре, но ако искаме високи заплати, то трябва да развиваме високо-технологичните отрасли. А що се отнася до предлагане в областта на туризма, платените плюeщи както винаги приказват глупости, у нас има от прилични хотели и услуги на нормални цени до луксозни частни вили на морето от по 1000 лв и нагоре на ден. Така, че и по-богати туристи можем да посрещнем
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гладна кокошка туристи сънува!"
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма балами да идват в България, ако ще и да се срещне нашата кака с Путин, все тая! Чудя се на самочувствието на българските курортни нестинации!! Никой не стъпва в несигурна и с криминално име стрна. Хората не са бунаци, а руснаци!!
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е добра за бедните и криминални руски туристи. Богатите 70% от руснаците се ориентират в луксозните курорти по света. Не може да ги смаете с нищо, няма какво да точите лиги.
50
2
 
10
 
! Отговори
Американеца преди 8 години
Момчета и момичета,стига сте хулили! Всичко в този живот е бизнес,не знам защо постоянно в постовете един друг се хортувата,че сте били русофили,русофоби,франкофони,протестанти...,май много сме се опростачили,БЪЛГАРИ СМЕ! И затова нека руските туристи се насочат насам,нека вадят суха пара,нека плащат за нашите услуги,нека подпомогнем нашата държава,която и без това ще вземе тези пари и нищо няма да отдели за вас! Мислете обективно,мислете с бизнес нюх,а не да плюете платежоспособните руси!!ХВАЛА
49
6
 
10
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Тази година почти нямаше руснаци и хотелиерите ни умряха от глад. И аз в това число.Дано следващото лято да дойдат, че имам много дълъг списък към Дядо Коледа.
48
1
 
13
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
НЕЗНАМ защо спорите --но в понеделник излязоха данните на "Световната организация по туризъм" за 2015 година-руснаците са похарчили зад граница като туристи над 50 милиарда долара--и това без купените имоти.....Нищо че има санкции--нищо че уж са фалирали....Та въпроса ми е--защо да не "лапнем" и ние част от тези милиарди--точно сега му е времето.Или както винаги,ще изпуснем шанса си-само да угодим на Чичо Сам...
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** герберски лъснаха ли ви русофилските з-адници ?
46
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците имат много по-добри места за почивка.Тук идват изпадналите руснаци. Както и да е. И да идват и да не идват все тая.
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 128Подигра им се според московската пропаганда. Ама като гледам вече никой не бръсне за слива организираната престъпна групиравка в Кремъл, а в Киев ходят и президенти и вицепрезиденти.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 124То според тебе излиза че Русия е по добре отколкото преди 5 години, егати и руския поcран въшкар.
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ангелкова няма какво да си губи времето в Москва и да чака подаяние от обедняваща с часове Русия, ами да се ослушва на 15 декември, когато вероятно ще премахнат визите за ЕС на Украйна и да бяга в Киев да предлага почивки в България. Само от там може да дойдат нови туристи, руските *** ги забравете, както ги изолира и забрави целия цивилизован свят.
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 122Това съм го чел най малко преди година, просто не ми се рови по сайтовете за да ти го покажа.Сега разбирам защо руснаците така нагло лъжат, защото винаги се намират бaлaмурници да им вярват.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 118Понеже си бетонна руска кратуна, ти предлагам да погледнеш по WEB камерите в украинските градове (има стотици такива) колко коли има и колко от тях са на дърва и въглища.
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 118Тъпaка си е ***, това го е направил човека преди 2 години и го показват в графата любопитни факти, ама нали трябва да докажеш максимата че глупaка е най-добрата почва за некадърната руска пропаганда.