От Москва: България е добра възможност за руските туристи!

Руската федерална агенция по туризъм с неочакван обрат
9 дек 2015 22:00, Елка Василева
189
От Москва: България е добра възможност за руските туристи!
Снимка: архив, Булфото

Ще се радваме, ако повече руски туристи сега предпочетат България за своята почивка, тъй като вашата страна е една добра възможност. Това каза ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов на среща с министъра на туризма на България Николина Ангелкова. Двамата се срещнаха в Москва по инициатива на българския министър, съобщи пресцентърът на туристическото министерство.

"Ние сме амбицирани да предложим най-добрите условия за руските туристи. Продължаваме да проучваме всички възможности за предлагането на допълнителни облекчения при издаването на визи, в това число и с откриването на още изнесени визови центрове", е припомнила министър Ангелкова.

Още по темата

Тя се е ангажирала да продължи диалога с министерството на външните работи в тази посока и припомнила, че през изминалата година министерството на туризма преведе средства от своя бюджет, за да обезпечи дейността на консулските служби в Руската федерация. Така в момента визи се издават в 21 изнесени визови центрове, като времето за издаване на необходимите документи е ускорено максимално.

Министър Ангелкова и нейният колега Олег Сaфонов са се обединили около мнението, че българо-руската кръгла маса, състояла се в София през ноември, е дала много добри резултати и е била силен знак, че туристическият бизнес от двете страни може да си сътрудничи много добре, а туристопотокът да се увеличи.

В тази връзка през февруари догодина се планира да бъде проведена реципрочна кръгла маса в Москва. "Българският бизнес има готовност и желание да участва в подобно събитие", е подчертала Николина Ангелкова. Договорено е също на международното туристическо изложение в Москва през март да бъде организирана и още една B2B (business to business) среща между България и Русия за насърчаване на детския туризъм.

Очаква се в края на януари в България да се проведе и междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, за която Олег Сафонов да пристигне в страната ни. В тази връзка е взето решение един от дните да бъде посветен на обсъждане на двустранните отношения в сферата на туризма и мерки за насърчаване на туристопотока.

Сред другите теми на срещата е била съвместна работа за разкриване на специализиран кол център в България, който да дава актуална информация на руските туристи. Двете страни са се ангажирали да проучат възможностите за изпълнение на подобен проект и да подновят разговорите в най-кратки срокове.

При визитата си министър Ангелкова се е срещнала и разговаряла и с Владимир Черников, ръководител на Департамента за национална политика, междурегионални връзки и туризъм на град Москва, както и с първия му заместник Сергей Шпилко, който е и президент на Руския съюз на туриндустрията. Проведени са и срещи с ръководството на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР). В разговорите са обсъдени широк кръг от въпроси и набелязана програма с конкретни мерки за по-нататъшното сътрудничество в сферата на туризма между двете страни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 114Щото и на нейния началник ББ му е толкова акъла, колкото на тебе. Нали предричахте че Украйна ще умре без руски газ, ток и въглища. Нищо такова не се случи. Единствените части от Украйна които наистина умряха са Крим и окупирания Донбас.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 112Краварите ще са в Куба. Няма да идват тука да ти бършат русофилските сополи я. Ти гледай Европа, по другите континенти недей да шариш.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 108Ами къде ще ходят колхозниците и миризливия им цар. Те са стигнали до такава безизходица че Турция може да ги накара за кефа на Ердоган путинарите сами да си свалят самолетите за да му направят огнено шоу за новата 2016 година. Само дето се репчиха като побеснели песове срещу Луната.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смяна на опорните точки нещо. От както обедняха и се скараха с башибозука Бг е добро място за почивка.
35
9
 
4
 
! Отговори
Стиви преди 8 години
Аре нема нужда от миризливи колхозници по Българското черноморие, къде са тръгнали рашките да ни се натискат - не виждат ли, че никой нито ги иска нито ги кани в България!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ex какво нещо е политиката!Тука биха шута на двама-трима евроатлантически *** и туризма с Русия потръгна!
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неееее-ееМа, всъщност дреме ми. Отдавна не почивам в България.
32
5
 
6
 
! Отговори
Пука ми за вас.. преди 8 години
....аз летувам в Гърция!Със ***, кочини и помии --не общувам!
31
4
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 64Тъпир, ти чете ли статията?! Не руснаците се молят на Ангелкова да дойдът в България, а Ангелкова е в Москва и им се моли те да дойдат.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 60,То аз като гледам, доколкото става ясно от статията, не руснака е дошъл тука да ни моли да приемем руските туристи отново, ами нашата министърка е отишла да му се слага в Москва! Явно, в случая, нашия интерес е по-силен от техния!
29
7
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Нека идват рускините на морето ,бе....ха,ха,аааааааааааа..ТЪКМО И ТЕ ГОРКИТЕ ШЕ ГЛЕДАТ ТУРСКИ ФИЛМИ!..И НА ТЕХ ИМ Е ДОШЛО ДО ГУША ОТ РУСКИТЕ ТЪПИЗМИ ЗА ВОЙНАТА/ВСВ/.!!!!!!
28
6
 
22
 
! Отговори
факт преди 8 години
Сороистчетата ревнаха..щото е добре и за България и за руснаците.
27
5
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...ама Те-- ромчетата , много се радват на тая новина...ха,ха,хааааа...Ше учат руски целата зима ,бе...!Вече знаят , как е и... "водка"-- на руски.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туристите ще дойдат, няма как да не дойдат. Пари абаче няма да харчат. Нема паре!
25
16
 
4
 
! Отговори
АМИ , ДА.... преди 8 години
....ТО, НА ФЕКАЛНИТЕ ВОДИ У НАС ....САМО РУСНАЦИТЕ СЕ РАДВАТ...И СЕ ЧУВСТВАТ , КАТО У ДОМА СИ...!УМНИТЕ И ЗАМОЖНИ БЪЛГАРИ , ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ!!!
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В замяна на това пък ще могат да си летят с военните си кофчези над България колкото си искат. Нищо че сме в НАТО.
23
2
 
3
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
До Анонимен 47Слава На Бога. Ти си умен човек!
22
3
 
15
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
И ся к'во. Ще дойдат пак туристи и нашите мутри пак ще завитаят в облаците колко велики бизнесмени са. А в същото време във всяка една емисия в новините ще има репортажи за фекални води, плажове без свободна зона и чадъри по 50 лв на ден. И така до следваща година.
21
4
 
26
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Българската министърка е отишла в Русия да уговаря руснаците да идват у нас, което е първото смислено нещо, което сегашните управляващи правят, а не са дошли руснаците да се натискат за българските курорти. Руските туристи са на 3-то място в света по харчене на пари за почивки и туризъм и са желани навсякъде, защото много курортни селища се изхранват от тях. Няма други *** като българите, които да казват: "Не ви искаме парите". Ти си един от тези ***.
20
2
 
2
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
До Анонимен 42Ето и седят в своето блато!