Бащата на третото камикадзе: Ако знаех, щях да го убия!

Фуед Мохамед Агад излъгал, че отива на почивка... в Сирия
10 дек 2015 21:48,
44
Бащата на третото камикадзе: Ако знаех, щях да го убия!
Снимка: Twitter

Родителите на третия атентатор от "Батаклан" - Фуед Мохамед Агад, са поддържали редовен контакт със сина си, пише германският вестник "Die Welt".

Още по темата

Бащата на един от терористите, отговорни за Парижкия петък 13-ти, потвърди, че най-малкият му син Фуед е бил заедно с големия си брат Карим в Сирия.

"Той ни излъга, остави ни да си мислим, че отива на почивка, а вместо това е заминал за Сирия", разкри той, допълвайки, че в най-лошите си кошмари си е представял, че синът му ще загине в Сирия или Ирак, "но не и че ще се върне, за да извърши това".

Бащата обясни, че за последен път е имал контакт със сина преди четири месеца в Skype. "Както винаги, той не каза нищо за живота си, къде е и какво прави. Отговори само, че е добре и често споменаваше за джихада. Не беше той, беше различен човек. Някой, който е с промит мозък", разказва мъжът.

"Бих предпочел той да беше загинал там, а не тук. Ако знаех, че някой ден ще извърши това, щях да го убия", призна бащата на Фуед.

Майката, която от 2007 г., е разделена с мъжа си, също е контактувала често със сина си. "Получавах всеки ден новини от него. Но не разказваше за това, което прави. Той беше в Сирия, заедно с жена си", поясни тя.

Веднъж, след като вече спряла да задава въпроси, дори му изпратила пари. "Бяха за някой, който ще му помогне да избяга от тази страна", разказа майката.

Саид Мохамед описва сина си като човек, преживял спокойно детство. Роден, порастнал във Франция, ходил на училище там. И 2013 година, преди да замине за Сирия, Фуед пуснал брада, започнал редовно да се моли. Но баща му не разбрал какво предстои.

Когато така и не се завърнал във Франция, баща му почнал да чака новините за смъртта на сина си. Но не очаквал синът му да направи това.

Фуед Мохамед Агад е идентифициран като третия атентатор самоубиец в "Батаклан" в края на миналата седмица след щателна съдебно-медицинска работа. Вече е установено, че другите двама камикадзета в "Батаклан" са били французите Сами Амимур и Исмаел Омар Мостефаи.

В концертната зала "Батаклан" загинаха 90 души по време на атаките във френската столица на 13 ноември, отнели живота на общо 130 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
dew преди 8 години
Той и бащата един, щял да го убие. Те убиването за нищо го нямат май.
28
1
 
1
 
! Отговори
Ибряма преди 8 години
Света се разбърка, нека Господ го пренареди :)
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой приспа полицията в тези случаи.
26
2
 
8
 
! Отговори
Клиф преди 8 години
Брейвик изби децата на глобалистите в своята страна защото същите тези глобалисти бяха причината и позволиха ислямистките тълпи да нахлуят там и да почнат да вършат ужасяващи престъпления за които може да се прочете, но на човек му става лошо от тях. Брейвик е патриот който е искал да накаже виновниците за положението в страната си и е успял.
25
2
 
10
 
! Отговори
Клиф преди 8 години
Забележете как през последните дни бяха дадени ключови изказвания на определени глобалисти и евреи които искат критиките срещу ислямистите да спрат като еврейското лоби в сащ което опонира на Тръмп и Зукърбърг и медиите веднага се изпълниха с милозливи статии как мюслитата всъщност не били толкова лоши. Както като ни заливаха ислямистите-терористи те се представяха усилено в медиите като "майки с деца". Пропагандата върви с пълна сила и е враг на истината.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдете обективни - родителите на Брейвик са били християни, но той изтрепа 170 души-повечето деца. Понякога родителите са безсилни и се молете вашето дете да не изперка някой ден.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крушата не пада по-далеч от дървото.
22
4
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
От благодарност към родителите си да им беше подарил по един билет за концерта в Батаклан, не са го възпитали добре това дете, никакво уважение. а те на Хекскурзия У Сирия го пращат дИтетУ.
21
1
 
25
 
! Отговори
пепа преди 8 години
Чисти французи! Пък не искахте нащте роми и тез на Румъния. Те барем християни. Само ще покрадват и просят. Малко кат *** ще работят, *** нямаше да са камикадзета.
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лъжлив Саид Мохамед. Лъже за да отърве кожата, а пък от к'ъв зор разни медии тиражират глупавите лъжи.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поддържали редовен контакт със сина си, а за последно се чували преди 4 месеца.Пак пишете без да мислите много. Колко ли от останалата информация също е предадена така през пръсти
18
1
 
11
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Като им чета имената на тези франсета дето се гръмнаха се чудя дали и Наполеон не е някой ре$няк то май вече французи нЕма.
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля да отдьхна за месец в Афганистан, био ваканция сред девственна природа, ще се запиша и на курсове при талибаните...с една дума спрете да пишете глупостите на всеки ***
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е това отишъл в Сирия върнал се от Сирия, пак отишъл в Сирия пак се върнал и все едно и също. Щом е отишъл в Сирия става невъзвръщенец, отнема му се френското гражданство със закон и повече не се пуска в ЕС, да си стои в Сирия и да си прави джихад там.
15
3
 
20
 
! Отговори
чел недочел преди 8 години
"ой ни излъга, остави ни да си мислим, че отива на почивка, а вместо това е заминал за Сирия"Къде пише че е заминал на почивка в Сирия не знам как четет през редовете?!Много ясно че това ще каже" - Ами и да не го мисли това ще каже , но и да го мисли пак това ще каже! Ако е искрен обаче наистина му съчувствам за това да изпитваш сртам от собственото си дете...
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малеее, много е хубав...бих му простил всичко...
13
4
 
44
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Четири месеца?НА почивка?В Сирия?И бащата не знаел?Стига, бе!!!
12
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата голям артист го раздава. Хайде да не ни пробутва уйдурмите си!
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
подчовеците вече имат право на мнение и в българските новини. честито!
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бащата...: Ако знаех, щях да го убия!" Издава средата в която е расъл терориста и дефакто признание за съучасничество.