Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!

Режисьорът не искал, но склонил и получил купища пари за измамата
14 дек 2015 07:08,
312
Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!
Снимка: NASA

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята.

Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. "Експрес".

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията "Аполо 11".

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята.

"Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят", казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме "правдоподобен" видеодокумент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А всезнаещото кагебе какво изохка по въпроса, или не знают, те руснаците толкова далече не са ходели, друго си е военно космическите въздушни сили в сирия, там едно СУ космически кораб не кацна където трябваше :)
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от учени ! И все учени дето са ходили на лекций при онзи професор дето ходел с единия крак на тротоара, а другия на улицата и все се чудел защо куца ???
137
5
 
17
 
! Отговори
доказателство преди 8 години
Защо върху прилунения модул няма прах? На снимките изглежда така сякаш е от витрината на кадилак - лъскав и по купешки бляскав, така че да трепти американското сърце . Нали модула уж се прилунява реактивно ? Да не би лунния прах да е залепен, че не се вдигнал на километри наоколо? Знаем ниската гравитация на луната. Армстронг щеше да стои в пушилката няколко месеца преди да излезе и да направи един ОТПЕЧАТЪК на вече слегналия прах.
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 195А па я си мислех дека радиацията е лъчение, а не прах ??? Малиййй ама съм проззззз !
135
10
 
3
 
! Отговори
до 195 преди 8 години
Сандък Олово има около кратуната ти.От радяция може да се предпазиш само с херметически затворен костюм.Има интернет ,образовай се. Трагедията във Фукошима ,спасителните екипи да не си били облечени в олово!! Ама че глупости пишете!
134
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТАЕдин по-доле беше написал за това, и рече че требало сандъка с камерата да е бил затворен с 50 см. олово /поне/, та да оцелее филмот !!! Ама вие траете ? А я ви питам - дека са 50 см. олово около скафандъро на космонафта ??? Или него радиация не го лови ???
133
7
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
НАСА доста неща премълчават,крият, а и често се правят и на "ощипани"....
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Па ке ви питам, оти го нема тр.иенето при излитане на ракетите , а при приземяването го има ???
131
13
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Ще ви разкрия нещо което знам от Български учен работил в НАСА .Не желая да споменавам името му защото не съм го питал за позволение.Истината е ,при първата мисия до луната снимачната техника която са използвали от екипа на Нийл Армстронг не е била достатъчно херметически затворена и е проникнала радиация в резултат на това записа е бил унищожен.От НАСА и правителството били бесни и се е наложило да скалъпят нещо.При следващите мисии до луната проблема и бил решен и записите са автентични!!!
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа, за тр.иенето, аферим, ашкулсун, демек - мерси !!! Ама така де !? То бива програма, бива , ама ..... ????
129
2
 
1
 
! Отговори
Валери Дачев преди 8 години
Така:--In December 2015, a video surface which allegedly showed Kubrick being interviewed shortly before his 1999 death by T. Patrick Murray; the video purportedly showed the director confessing that the Apollo moon landings had been faked.[166] Research quickly found, however, that the video was a hoax.[167]--https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_landing_conspiracy_theories#Alleged_Stanley_Kubrick_involvement
128
3
 
2
 
! Отговори
4 преди 8 години
Seki pat kato vidya statiya ot dnesbg I mi se nalaga da piq ena wotka za kalibrirane.
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама оти ми турихте дзвезди бе ? И т.р.и.е.н.е ли е вече *** дума ??? Е я как да питам ?
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малииийййй ама лажат ? И тия и тия ? И я лажем, ама толкова не мога !!! Ама я като дрътляк се питам - оти като излитат ракетите нема тр.иене до червено, а па като връщат го има ? Некой мое ли а ми каже ?
125
11
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
И всички ли 9 мисии на Аполо до луната са измама.Много лесно е да направиш видео с режисиора починал преди 16 г. Подобни консперативни теории има много,и всички до една са дело на Руска пропаганда.Как така Стенли Кубрик умира 1999г а видеото излиза чак сега!!! То е ясно че е скалъпена монтажна измама!!!
124
5
 
12
 
! Отговори
до USA комсомола преди 8 години
Американски комсомолци, пионерчиета и всякакви активисти, темата тук е за луната ,не е за руснаците. И без руснаците да ги имаше вашата американците пак щяха да си лъжат за всичко по навик.
123
6
 
5
 
! Отговори
Калоян Крумов преди 8 години
Пълни глупости! Първо - Русия никога не е оспорвала шесте мисии с кацане на Луната, т.е. те знаят, че това е истина!Второ- Ричард Никсън е искал да ореже бюджета на НАСА, така че не му е било фикс идея!
122
2
 
4
 
! Отговори
UFOложков преди 8 години
При кацането астронавтите били заобиколени от извънземни кораби. Какво да снимат-как ония си правят селфита? Какъв фон може да снима една *** в лаборатория, натъпкана с уреди и записващи системи? Как да подскачаш като скакалец с пълни памперси от страх? А руснака хитър-снимал как луняните подават ток на лунохода, защото му паднал акумулатора и повече не се врат, където не им е мястото. 17 US експедиции са финансирани, а колко има в действителност? Четете Игор Прокопенко!
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Кубрик се връткаше на нещо ама няма да ви кажа на какво , че ме е срам .
120
3
 
5
 
! Отговори
доказателство преди 8 години
Как така космонавтите имат "лунна походка" ,оставяща ги за момент над повърхноста, при всичките им килограми. Пясъкът ,обаче, който роувърите изхвърлят назад , директно пада обратно на повърхностт?. Ако на лекия лунен прах действаха същите сили каквито и на космонавтите, той трябваше задължително да се стели продължително време без да пада. Вижте кое да е видео с рувърите на луната. Преценете сами.