Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."

Путин не вижда изгледи за подобряване на отношенията с Анкара
Обновена: 17 дек 2015 13:04 | 17 дек 2015 12:58, Елка Василева
318
Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че не вижда изгледи за подобряване на отношенията с настоящото ръководство на Турция след свалянето на руския боен самолет през ноември.

Турският народ и другите тюркоезични народи остават партньори и приятели на Русия, но с действащото ръководство на Турция е практически невъзможно да се договорим, заяви Путин на годишната си пресконференция.

"Дори ... когато ние казваме: "Да, съгласни сме", те ни нанасят удар отстрани или в гръб, при това по абсолютно непонятни причини", обясни Путин.

Руският лидер уточни, че не вижда перспективи за уреждане на отношенията с турското ръководство на междудържавно ниво. Но и на хуманитарно ниво по думите му Русия ще бъде принудена да предприема определени ограничителни мерки в икономиката.

Още по темата

"Пълзящата ислямизация – тя също ни дразни. Ние виждаме, регистрираме, че в Турция се намират бунтовници отвън, например от Северен Кавказ. Много пъти сме казвали на нашите партньори: Ние не правим така по отношение на Турция. Не, те си седят там, лекуват се, охраняват ги. След това те използват безвизовото влизане, влизат с турски паспорти и се разтварят", каза Путин.

Путин предположи, че инцидентът с руския самолет над територията на Сирия може би е резултат от това, че някой от турското ръководство е решил "да лиже американците на едно място", предаде ТАСС.

"Попитахте дали там може би има някаква трета страна. Разбирам намека ви. Ние не знаем това, но ако някой в турското ръководство е решил да лиже американците на едно място, не знам дали те са постъпили правилно или не – каза руският президент. - Първо, не знам дали това е нужно на американците или не – може би е имало договорености на някакво ниво "Ние ще свалим руския самолет, а вие ще си затворите очите", или " Ние ще влезем, да кажем, на територията на Ирак и ще окупираме част от Ирак". Не знам, може и да е имало такъв обмен, това не ни е известно", каза Путин.

Той определи действията на Анкара по отношение на руския самолет като враждебни. "Смятаме, че действията на турските власти по отношение на нашия самолет, който те свалиха – това не е неприятелски, а враждебен акт – заяви Путин. - Свалиха военен самолет, наши хора загинаха".

Според Путин Турция веднага е започнала да се прикрива с НАТО. "И защо по наличните канали, по телефона не информираха за точи участък от границата, за опасност, а веднага свалиха самолета. И какво спечелиха? Мислили са, че ние ще избягаме оттам. Не, разбира се! Русия не е такава страна", каза Путин.

Владимир Путин провежда традиционната си годишна пресконференция, която е 11-ата поред. На пресконференцията са акредитирани 1390 руски и чужди журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още по темата: Владимир ПутинТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Факт! 274 "По-скоро Българите лижат руснаците". О, не! България лае Русия като малко куче лае слона. Факт!
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАКТ: SHOPP Е КОНЧИТА ВУРСТ
155
6
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 8 години
По скоро Българите лижат руснаците !
154
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великата руска комунистическа школа ражда само ей такива мисли и хора.
153
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците са просто юдео-масонска "***" и самото им знаме показва каква функция са им определили господарите. Спомнете си за знамето на СССР и ще ви "просветне" каква всъщност е идеята. Знамената на държавите казват много....
152
4
 
25
 
! Отговори
bai jeliazko преди 8 години
Putin e jelezen. Dano Rusia sma4ka 4umata USA .
151
5
 
8
 
! Отговори
До 263 преди 8 години
Позицията на Коритаров е токова абсурдна че дори сам не си вярва, но все пак човека трябва да храни семейство. Не мисля че някой вярва на Инджев и Коритаров, но пък аз нямам нищо против те да са взели някой долар за да говорят тези щуротии защото и без това никой не им се лови на приказките.
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
потърсете в Youtube:Чайка. Фильм Фонда борьбы с коррупцией.
149
3
 
15
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Силно мразя пишещите тук нарко-десни ***....сти и им пожелавам пред новогодишно да се "пренесат" в отвъдното.
148
3
 
26
 
! Отговори
240 клоуна преди 8 години
инжовците и коритарците - предатели сте в гена - 200 години византийското иго и 500турското иго
147
2
 
7
 
! Отговори
до 257 преди 8 години
Много ви моля преди да пишете тук да не използвате "твърди наркотични опиати". Действат противопоказно на вашата мисъл, ако изобщо имате такава.
146
4
 
28
 
! Отговори
до 260 преди 8 години
Интелектът ви е точно " нула ". Русия не преговаря с терористи и с помагачи на същите.
145
43
 
23
 
! Отговори
Общи впечатления преди 8 години
Руския главатар буквално скърцаше със зъби когато говореше за Турция, не успя да се въздържи от обиди и просташки подмятания нямащи нищо общо с дипломатическия тон. Този път Путин се сблъска със силен противник, който за разлика от Украйна от 2014 няма нито развалена армия, нито проруска пета колона, нито дезориентирано население мечтаещо за руския свят. Така че на Русия остава един единствен разумен ход, включване на задна скорост.
144
2
 
25
 
! Отговори
Мемет преди 8 години
Утре е петък. Да ходим да се навеждаме аркадаши.
143
8
 
37
 
! Отговори
Голям шлем преди 8 години
Путин ще им разкаже играта на поганците.Коз, коз и ...кюрд пика.
142
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин 1 в светъ !
141
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин убива русия в позла за сащ.
140
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах конференцията в реално време - каза ..."да близне"... . Звучи още "по-готино".Сега както и да *** турците сега, НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА да ползват предишните облаги и благоразположение на руснаците.Те не са беззъба нация и като някои.
139
9
 
52
 
! Отговори
тя преди 8 години
Удоволствие е да слушаш Путин как отговаря на десетки въпроси зададени му от цял свят! Голям политик ! Всички други са едни *** , лицемери , лъжливи , дори ***!
138
2
 
20
 
! Отговори
Му,ха,хаа! преди 8 години
До ШопМислиман башбакан, лиже г*за на н*гер мен.