Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."

Путин не вижда изгледи за подобряване на отношенията с Анкара
Обновена: 17 дек 2015 13:04 | 17 дек 2015 12:58, Елка Василева
318
Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че не вижда изгледи за подобряване на отношенията с настоящото ръководство на Турция след свалянето на руския боен самолет през ноември.

Турският народ и другите тюркоезични народи остават партньори и приятели на Русия, но с действащото ръководство на Турция е практически невъзможно да се договорим, заяви Путин на годишната си пресконференция.

"Дори ... когато ние казваме: "Да, съгласни сме", те ни нанасят удар отстрани или в гръб, при това по абсолютно непонятни причини", обясни Путин.

Руският лидер уточни, че не вижда перспективи за уреждане на отношенията с турското ръководство на междудържавно ниво. Но и на хуманитарно ниво по думите му Русия ще бъде принудена да предприема определени ограничителни мерки в икономиката.

Още по темата

"Пълзящата ислямизация – тя също ни дразни. Ние виждаме, регистрираме, че в Турция се намират бунтовници отвън, например от Северен Кавказ. Много пъти сме казвали на нашите партньори: Ние не правим така по отношение на Турция. Не, те си седят там, лекуват се, охраняват ги. След това те използват безвизовото влизане, влизат с турски паспорти и се разтварят", каза Путин.

Путин предположи, че инцидентът с руския самолет над територията на Сирия може би е резултат от това, че някой от турското ръководство е решил "да лиже американците на едно място", предаде ТАСС.

"Попитахте дали там може би има някаква трета страна. Разбирам намека ви. Ние не знаем това, но ако някой в турското ръководство е решил да лиже американците на едно място, не знам дали те са постъпили правилно или не – каза руският президент. - Първо, не знам дали това е нужно на американците или не – може би е имало договорености на някакво ниво "Ние ще свалим руския самолет, а вие ще си затворите очите", или " Ние ще влезем, да кажем, на територията на Ирак и ще окупираме част от Ирак". Не знам, може и да е имало такъв обмен, това не ни е известно", каза Путин.

Той определи действията на Анкара по отношение на руския самолет като враждебни. "Смятаме, че действията на турските власти по отношение на нашия самолет, който те свалиха – това не е неприятелски, а враждебен акт – заяви Путин. - Свалиха военен самолет, наши хора загинаха".

Според Путин Турция веднага е започнала да се прикрива с НАТО. "И защо по наличните канали, по телефона не информираха за точи участък от границата, за опасност, а веднага свалиха самолета. И какво спечелиха? Мислили са, че ние ще избягаме оттам. Не, разбира се! Русия не е такава страна", каза Путин.

Владимир Путин провежда традиционната си годишна пресконференция, която е 11-ата поред. На пресконференцията са акредитирани 1390 руски и чужди журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още по темата: Владимир ПутинТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
15
 
2
 
! Отговори
"ВЕЛИК" Е преди 8 години
...КАК ДА НЕ Е ВЕЛИК ПУТЛЯРКИН ....КАТО ВЪВ ВОЙНАТА В СИРИЯ , ВЛИЗА КОАЛИЦИЯ ОТ 34-АРАБСКИ ДЪРЖАВИ , НАЧЕЛО СЪС САУД.АРАБИЯ....??!!!По-велик "автогол" от тоя ....здраве му кажи...ха,ха,хаааааааааа....Да не говориме за петрола , че гони вече 20-$/барел....!!!!!!!!!!!!!!!А , ...ТО И НАСИ"""ЕТО ШЕ Е "ВЕЛИКО"....помнете ми думите!!!
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха! Протестърчетата гледам са в активно мероприятие :))Сланината и Тиквата много ли се *** от страх вече? :))))
95
2
 
11
 
! Отговори
Ами ако.... преди 8 години
Представете си че Путин се готви тайно за грандиозна офанзива,казвайки че иска Мир! Разполага атомни подводници в Тихия и Атлантическия океан с насочени бойни глави към САЩ и държави членки на НАТО.След това ударено зачуква ***.Дали НАТО ще се намеси?В никакъв случай!!!!Такива последици ще има за света ,че никой от Пентагона няма да заповяда Атака срещу Русия!!!
94
12
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Ботокса съвсем е изпращял Вече живее в някакъв измислен свят извън реалността Изглежда попадна в плен на собствената си пропаганда
93
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днесаджии , защо бавите "новинътъъ" , че Путин каза че България има беззъба политика и спряла южен поток под външен натиск ? Чакате опорни точки от хамериканското посолство или ?
92
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 184Фракинг за шистов газ което искат да правят при нас независимо от развитието на технологиите все още е прекалено опасно. Защото Шистите са на относително плитко. А това увеличава в пъти възможността за еко катастрофа. Поне сега като нямаме тежка промишленост имаме чиста природа. Дайте поне това да запазим. ако искаш енергийна независимост инвестирай във ВЕИ
91
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До малко факти 176Да те поправя че такива ги надроби...Ф-35 вертикално излитаща версия има елементи от Як-141Доналд Кук е не е под прицел на Су-24 а на П-800 последно поколение противокорабен наземен/надводен/подводен комплекс. Обаче Су-24 може да целеуказва Задхоризонтно на този комплекс с обсег 500км или от Крим обстрелва Босфора.А Су-24 и Су-24М са реално недоносчета защото са последните мохикани от Ядрената ера. Не могат да се надскочат колкото и да ги модернизират. За ядрено оръжие са
90
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако иска българските русофили да му ръкопляскат, целта е постигната! Иначе изказвания от този род звучат враждебно и алогично. Да не говорим за икономиката!!!
89
4
 
6
 
! Отговори
малко факти преди 8 години
Цялата студена война е била игра на измами.Американците създадоха Стелт и после в Сърбия руснаците им доказаха,че не е невидим.След това направиха F 22 но се оказва,че една година конструкторите му работили в КБ"Яковлев"и на практика модернизирали руският ЯК 141.Миналата година СУ 24 мина 10 пъти покрай американският кораб "Доналд Кук"с електронна апаратура и невъоръжен.Сега само се чудя какво ли са намерили турците в сваленият СУ 24.На бас,че е било нещо дето са искали турците да го видят.
88
3
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Турците лижат Американски *** ама ако си мислят, че при военен конфликт с Русия ще им помогнат жестоко се лъжат.Дори НАТО ще се обърне срещу Турция за да и намалят агонията и да вземат парче от военната плячка.Американците не са прости по добре без Турция отколкото без целия свят!!!
87
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая май и на олигарсите му ще им писне
86
2
 
11
 
! Отговори
majorski преди 8 години
Браво на Путин ................. каза им го ......на турц.итеда го каже и за българските политици ...то е същото !!!
85
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разиграва се черна комедия по руски
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 162С такива oлигoфpени като теб е излишно да се спори.
83
15
 
7
 
! Отговори
Изводите преди 8 години
От напоителното словоблудство на главнокомандващият на Русия, става пределно ясно че рашките трябва да се готвят да живеят не просто бедно, а изключително бедно.
82
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха..Путин кефи.В него сега е надеждата на света,да ни спаси от неочалмосване..Доналд Тръмп също е наясно ,но няма да му дадат възможност да помогне в затриването на ИДИЛ
81
5
 
16
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
До Анонимен да путин каза че понатиска на ес българия се отказа от юж.поток.които щеше да получи евтин газ и четристотин милиона долара за транзитният газ.плюс работни места.къде интереса на българите .сащ и ес ще ни подарят ежегодно тези пари тека си мисли лидерът на герб бб.мутрата
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 152Tureckiyy KORAL stoit na straje tureckaya gosudarstva ,ruskiye samalyoti begatsq kat goloboy
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Putin dosta e ostarql za 1god...
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бреееееееей, много сте бързи бе! Още не свършила пресконференцията и дращят ли дращят "умни" мисли! Че и коментарите си ги бива! А колкото до "ли.....нето"....май НЕКОИ СЕ ПРИПОЗНАХА И СЕ ОБИИИИДИХА!!!!