Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."

Путин не вижда изгледи за подобряване на отношенията с Анкара
Обновена: 17 дек 2015 13:04 | 17 дек 2015 12:58, Елка Василева
318
Някой от турското ръководство е решил "да лиже американците..."
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че не вижда изгледи за подобряване на отношенията с настоящото ръководство на Турция след свалянето на руския боен самолет през ноември.

Турският народ и другите тюркоезични народи остават партньори и приятели на Русия, но с действащото ръководство на Турция е практически невъзможно да се договорим, заяви Путин на годишната си пресконференция.

"Дори ... когато ние казваме: "Да, съгласни сме", те ни нанасят удар отстрани или в гръб, при това по абсолютно непонятни причини", обясни Путин.

Руският лидер уточни, че не вижда перспективи за уреждане на отношенията с турското ръководство на междудържавно ниво. Но и на хуманитарно ниво по думите му Русия ще бъде принудена да предприема определени ограничителни мерки в икономиката.

Още по темата

"Пълзящата ислямизация – тя също ни дразни. Ние виждаме, регистрираме, че в Турция се намират бунтовници отвън, например от Северен Кавказ. Много пъти сме казвали на нашите партньори: Ние не правим така по отношение на Турция. Не, те си седят там, лекуват се, охраняват ги. След това те използват безвизовото влизане, влизат с турски паспорти и се разтварят", каза Путин.

Путин предположи, че инцидентът с руския самолет над територията на Сирия може би е резултат от това, че някой от турското ръководство е решил "да лиже американците на едно място", предаде ТАСС.

"Попитахте дали там може би има някаква трета страна. Разбирам намека ви. Ние не знаем това, но ако някой в турското ръководство е решил да лиже американците на едно място, не знам дали те са постъпили правилно или не – каза руският президент. - Първо, не знам дали това е нужно на американците или не – може би е имало договорености на някакво ниво "Ние ще свалим руския самолет, а вие ще си затворите очите", или " Ние ще влезем, да кажем, на територията на Ирак и ще окупираме част от Ирак". Не знам, може и да е имало такъв обмен, това не ни е известно", каза Путин.

Той определи действията на Анкара по отношение на руския самолет като враждебни. "Смятаме, че действията на турските власти по отношение на нашия самолет, който те свалиха – това не е неприятелски, а враждебен акт – заяви Путин. - Свалиха военен самолет, наши хора загинаха".

Според Путин Турция веднага е започнала да се прикрива с НАТО. "И защо по наличните канали, по телефона не информираха за точи участък от границата, за опасност, а веднага свалиха самолета. И какво спечелиха? Мислили са, че ние ще избягаме оттам. Не, разбира се! Русия не е такава страна", каза Путин.

Владимир Путин провежда традиционната си годишна пресконференция, която е 11-ата поред. На пресконференцията са акредитирани 1390 руски и чужди журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още по темата: Владимир ПутинТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
10
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До АнонименВсички балкански народи са получили независимост след успешни Руско-Турски войни-факт!Сега е останала съвсем малко европейска територия под турско управление.Не е ли време да се приключи с това?(Хи-хи)
136
2
 
26
 
! Отговори
h преди 8 години
До ШопТози *** Шоп очевидно търси бързия влак от София - стамбул
135
3
 
14
 
! Отговори
лиз-близ преди 8 години
Всеки лиже нещо. И аз до преди малко лизах жената.
134
40
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Този *** очевидно търси конфронтация. Мусор!
133
3
 
32
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Ние пък си имаме Плевнелиев:)))))))))
132
8
 
33
 
! Отговори
nki преди 8 години
ВЕЛИКАН
131
4
 
26
 
! Отговори
до 242 преди 8 години
Лижи по-качествено! Чичко соро ми каза, че напоследък не е доволен от коментарите. Каза, че за *** за зеле не ставате русофобчета и ще ви реже джобните. Стегнете се сороси!
130
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново другарят от кремъл показа слабост. Обясняваша се ,увърташе и не посмя да покаже решителност. Така не правят великите сили !!! Великите сили действат без обяснение,както в Ирак,Панама,Югославия и т.н.Д
129
7
 
36
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Запомнете,НИКАКВИ Потоци,Набукота,Танапи и каквото се сетите няма да се строят,докато не свърши войната!Кога и как ще свърши-само Путин знае(или който стои зад него,евентуално).Но няма да трае много години.Може и часове да е.Във всеки случай Турция май вече е отписана,поне в тоя си вид.А,още нещо-Турски поток е възможен и по друг начин!Просто Турция може да остане без европейската си част.Гърците вече точат лиги за нея и Константинопол!
128
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес като прилиствах каналите попаднах на пресконференцията на Путин и се заслушах.....велик държавник.
127
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИКВАТА и ПЛЕВЕЛА са си същите *** на американците.
126
10
 
53
 
! Отговори
ан преди 8 години
голяма работа е този човек и нито една грешна думакак успява точно да отговори на всички без да дразни а само да предизвика дискусиядано повече има такива във власттада се надяваме някога ,че и при нас ще се появи путин ,чиято кауза да е БЪЛГАРИЯ И обикновените хора за сега имаме хора,чиято кауза е собстветното его и богатство
125
44
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путлериста пак се ***
124
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А,бе Путляркин ....в Азия ли беше раждан..??Що са му толкова, малки дръпнати оченцата...??!
123
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН!!!
122
3
 
10
 
! Отговори
хахахахахааха.... преди 8 години
До Вовкин фалира !Мечтите украински нео-нацистите
121
2
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ДА СИ ЖИВЕЕ РУСИЯ ----АЗ , ТАМ ....НИ ,БРАТЯ ...НИ РОДНИНИ ИМАМ..ха,ха,хаааааааа..В БЪЛГАРИЯ ----БРАТЯТА МИ СА ДОСТАТЪЧНО И С РОДА...ВСЕ В ИСТАМБУЛ--/у, Кючук ПАРИЖ/АНАДЪМ...??!Като закъсам за нещо ....отскачам до "Кючук Париж"..ха,ха,хаааааааа...ЕЙ ГО НА ..ГДЕ Е...!
120
9
 
12
 
! Отговори
до 220 преди 8 години
Руснаците вече и славяни не са. Да *** и изперкалите русофоби
119
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките *** сте еднакви! Само ревете - кгб ссср комунизъм и тн. А като дойде време да живеете като роби на империализма, демек да плащате за винетка повече отколкото в Швейцария и т.н. оревавате света. Е аде изберете си какви искате да бъдете и стига с помиярщината
118
2
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
.....А,бе ..Анкара вече в траур ли е ....ЗАРАДИ РУСИЯ И ПУТИН..??!!!!В ТУРЦИЯ ...ВСИЧКИ СИ ВРЪЗВАЛИ "ЧЕРНИ ПАНДЕЛКИ" НА МЕТЛИТЕ ,ВЕЧЕ ....и С РУСКОТО ЗНАМЕ..А , КЕПЕНЦИТЕ НА КАПАЛЪ ЧАРШИ....БИЛИ СПУСНАТИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААААА....