Турция поробител, Русия – освободител... а не бива

Нейнски: България да е добронамерен глас за Анкара в ЕС
21 дек 2015 11:07,
550
Турция поробител, Русия – освободител... а не бива
Снимка: bTV

След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия – освободител. Това обаче е политически примитивно и не отговаря на интересите на България, обяви посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред bTV.

Тя коментира визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас през миналата седмица.

Още по темата

Според Нейнски конфликтът между Турция и Русия е преминал на друго ниво. Тя припомни, че макар напрежението да продължава словесно, на хоризонта не се забелязват санкции в сферата на енергетиката.

Посланикът ни в Анкара обясни, че страната ни има интерес да поддържа добри отношения със съседите си. Тя съобщи, че посещението на Давутоглу у нас е било само за опипване на почвата. Сериозната среща между България и Турция предстои през април, когато двете правителства ще разговарят.

По време на визитата на Давутоглу миналата седмица темите са били две – изграждането на интерконекторна връзка между България и Труция и пускането на високоскоростен влак от София до Истанбул.

Нейнски обясни и че доминантната тема в момента е сближаването на Турция и ЕС. Според нея страната ни има полза от съсед, за който важат европейските правила. Затова България може да е добронамерен глас за Турция в ЕС, но без това да е в ущърб на интересите ни.

Посланикът ни в Анкара съобщи и че България и Турция работят по възстановяването на желязната църква Свети Стефан в Истанбул.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA NE ZABRAVEME , LEVSKI I BOTEV ZA KAKVO SA SE BORILI I SA DALI GIVOTA SI. VSICKO DRUGO E LAGA I PRAH V OCITE NI HVARLENI OT POLITICITE.
11
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не бива а? , да го каже на поробените 5 века дето България от могъща империя се е превърнала в скотска колиба за гледане на овце и кози . 5 века без книжнина и развитие
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция, Турция, само, че един ако САЩ се оттгегли, то тя се е разпаднала! Да видим какъв ще го вади после на Русия.
9
6
 
60
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Такааа промиването на мозъци продължава.Турция е присъствала, а не ни е поробила.Иван Вазов е написал романа "Под присъствието" а не "Под игото"Русия ни е поробила през 1878.
8
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А що се отнася до Турция, това е една примитивна нация с примитивни политици. Излезнете ли от европейската част, която се състои предимно от БЕЛИ ПОТУРЧЕНИ ЕВРОПЕЙЦИ (четете политически некоректната история!), то тогава идва азиатската си част с диваци, които все още хвърлят пари по кървавият чаршаф от първата брачна нощ на младоженците! Живея в Германия и много добре виждам турците колко са интегрирани тук. Дори немски не могат да приказват, въпреки че са РОДЕНИ в тази държава!
7
2
 
54
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Некадърна ама пак акъл дава.
6
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Било ми политически некоректно! Абе става дума за исторически факти. Едно нещо като е черно, значи е такова. Не го правете сиво или бяло. Няма как да стане. Историята трябва да се помни такава каквато е била, че да се учим от нея, а не да се затрива! Днешното поколение ученици не знаят изобщо за турското робство! Що за логика е това с политическата коректност просто не ми побира акъла. Нейска ли? Не беше ли Михайлова!
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''След последния конфликт между Москва и Анкара Турция отново стана освободител, а Русия освободител.''Да не се дрогирате в редакцията или просто сте неграмотни
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"урция отново стана освободител, а Русия освободител" ?!? два пъти освободител ? Абе вие пияни ли пишете ?
3
1
 
64
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Още една слагачка ,като Бойко.Избраха точният човек да ни представлява.За това ще сме си все мачкан и с робска психика народ.
2
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е политиката на българските масони и Надежда Неински е масон, на който не му пука за България и българите.
1
3
 
66
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
турция не е евр държава и няма място в ес сега не удря по ид а използва мътната водаи удря по кюрдите били терор организация а каква е турция какви ценности изповядва500 години стигат българите сърбите и гърците знаят най добре никакви пари и визиза 90 милиона турци