Занемарена София прилича на турски град от 70-те!

"Дейли сабах": Да се чуди човек какво са направили с милионите евросредства
17 дек 2015 08:37, Елка Василева
466
Занемарена София прилича на турски град от 70-те!
Ахмет Давутоглу и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Еднодневната визита на турския премиер Ахмет Давутоглу в съседна България изведе наяве няколко позабравени истини, пише турският в. "Дейли сабах".

Първата е фактът, че няколко приятели на Турция са готови да покажат солидарност с нея в момент, когато тя преминава през криза с Русия, опитва да се справи с масивен приток на сирийски бежанци и се бори с терористи отцепници.

Още по темата

Приятна изненада бе, че премиерът Давутоглу бе посрещнат на летището от посланиците на няколко мюсюлмански страни, включително Палестина, Алжир, Азербайджан и Катар. Това бе морален стимул за турската делегация, особено като се има предвид, че в момента България е разкъсвана между историческите си връзки с Москва и мястото си в западния съюз, в който участва и Турция.

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.

Тайничко си знаем, че заради продължаващото руско влияние в София българите не са свръхентусиазирани да приемат Турция, но все пак двете натовски страни съюзници успяха да загърбят някои потенциални различия и да се заемат с въпроси, вариращи от заливането на България със сирийски мигранти до въпроса с голямата турска общност, живееща в тази страна, допълва Чевик.

Ясно е, че България има да извърви дълъг път, преди да стане икономически жизнен партньор в ЕС. Българите трябва да преодолеят психологическите окови, които ги връзват за агресивна Русия и да започнат да приемат висшите ценности на ЕС. Турция може активно да помогне в тази мисия. Турция може също така да помогне за поддържането на вътрешна стабилност сред турците и мюсюлманите в страната, казва в заключение авторът.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още по темата: ахмет давутоглуТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправете си статията! Палестина не е държава и никога няма да бъде!
262
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
вътрешна стабилност в странататова не е журналист а агент от сив вълци каква турска общност това са българиприели исляма с глава на дръвника кой се е чуствал турчин е напуснал отдавнастраната турция изобшо не е евр страна това е османлийска територия
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много точна турска дума: "ГЬОЗБААДЖАЛЪК" или друга подобна: "ГЬОНСУРАТЛЪК"!!!
260
0
 
1
 
! Отговори
Petyo преди 8 години
Гледам ... и не вярвам на очите си !!!
259
7
 
2
 
! Отговори
До коментар 389 преди 8 години
До АнонименЗдравей сладур "башибозука" е тука за да ти резне главата гяурска ;)
258
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция може да стабилизира , турците в България.Да си стабилизират кюрдите в Турция , какво се месят във вътрешните ни работи.Русия ги отряза от " стабилизиране " на Северна Сирия ,Сега се насочиха към България ??Нито една съседна държава не ги иска , за какво този башибозук е в София ?
257
1
 
5
 
! Отговори
Гххх преди 8 години
Хапнали са ги ето това е станало!!!
256
5
 
21
 
! Отговори
Край преди 8 години
Турция може активно да ни помогне да примеме висшите ценности на ЕС - така завършва това нещо. Нищо против турците нямам - добре са си подредили държавата при много по -лош материал. ОБАЧЕ да ни помогнат да се европеизираме - това ми идва в повече. Освен ако не са решили че Кончита Вурст е съвършенния европеец.
255
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София може да прилича на турски град от 70 те но на мен турците като хора ми изглеждат като някой от средните векове.
254
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За турците " демокрацията" е просто един лесен начин да се възползват от "слабостите" на по възвишени от тях хора. Турската партия ДПС показва извратеното разбиране за света, за" демокрацията" и за отношенията между хората на турците. Ако ще се приема страна от Азия в ЕС то по добре да приемем Китай че са един милиард и триста милиона " консуматори".......
253
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция не може да ме впечатли с нищо а турците са наследствени мер'завци и под'леци.
252
7
 
37
 
! Отговори
Караджов преди 8 години
За какви проблеми с турското малцинство се опитва да намекне това анадолско фесче? Да не би да нямат собствена партия? Да не би да няма турци депутати и кметове? Да не би да няма турци в администрацията, полицията и армията? Да не би да не учат турски в училище? Имат турски културни клубове, организации и т.н. Пътуват и работят из цяла Европа с БГ паспортите си, а не чакат и не плащат за визи. Какво още трябва да им се даде? Да се обяви турския за втори официален език в държавата ли? Хайде де!!!
251
3
 
33
 
! Отговори
не софиянка преди 8 години
До Ех Много е хубаво, че в София имате метро и т.н но ние тука в малкото градче даже и пътища нямаме като хората, а заплата 300лв. а винетки 97лв. така де хляба е 0,90лв. а защо тая *** София където са събрани тези умници от НС се гаврят така с нас та ние даже им плащаме тол.хартия дето си чистят з.... в НС , а скъпите коли, но едно знам , че и те ще си отидат на другия свят чисто голи както сме ние сега, но живи.
250
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ех Българското метро ще бие турското когато си видиш ушите без огледало
249
3
 
24
 
! Отговори
Палюшев президент преди 8 години
Единствения начин изобщо някога да оправим е никога повече да не гласуваме за разни заслужили с някакви приноси към прехода и демокрацията ,да гласуваме за умните българи .Отечеството и неговото управление трябва да е дело не на заслужилите,а на умните и способните. И тогава работата ни ще свети .. Ако отново дадем гласа си за разни доносници ,гл редактори на луканови вестничета ,мултаци ,депесари .Няма как да стане .
248
3
 
18
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ало комшиите не така ,че сринахте авторитетО на кметицата все се хвали ,че са "усвоили" сума ти пари и нещата се подобряват и ,че ще ставаме културна столица на извън земните може би .
247
13
 
11
 
! Отговори
Ех преди 8 години
Е, ние наливаме в евробюджета, а оттам ни дават колкото и за каквото решат, като в замяна искат послушание и точат от България на воля: електроразпределение, ВЕИ-та, търговски вериги и пр. Нашите крадат, така ЕС им заплаща за покорството. Но въпреки всичко има някои постижения и турчинът не е съвсем прав. Софийското метро например бие истанбулското по всички показатели. Летището ново, връзката му с метрото до центъра прекрасна. И т.н.
246
8
 
3
 
! Отговори
st преди 8 години
Heheehhe taka si e.
245
3
 
19
 
! Отговори
Трампа преди 8 години
А до не толкова отдавна беше обратното. Турция беше изостаналата. Ама пуста демокрация.
244
2
 
5
 
! Отговори
До musli erect преди 8 години
Момченце,много избързваш в живота .Още сме 2015.До 2019 има 3 години а до тогава я камилата ,я камиларя.Не съм провокатор.много повече от теб бих искал София или Пловдив да бъде избран за такъв град или столица.Ти не разбра въпроса ми в правилна посока.Попитах защо става така,че нас ни умаложават в ЕС пред другите държави.В тази насока ми беше въпроса,кой ме разбра разбра а който не е....