Меркел е най-влиятелната личност на 2015 г.

Франс прес отреди второ място за Владимир Путин
28 дек 2015 12:14, Елка Василева
49
Меркел е най-влиятелната личност на 2015 г.
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел бе избрана за най-влиятелната и най-забележителната личност на 2015 г. от редакцията на агенция Франс прес, която открои централната й роля в бежанската криза и в преговорите между Европейския съюз и Гърция.

Подобно на миналата година журналистите от Франс прес в цял свят независимо от своята националност, работен език или специалност участваха в избора на най-влиятелна личност на 2015 година. Те избираха измежду изявени личности във всички сфери и поставиха начело в класацията Ангела Меркел.

Второто място заема руския президент Владимир Путин, който бе определен от Франс прес за най-влиятелната личност на 2014 г.

Ангела Меркел бе избрана за личност на 2015 г. и от сп. "Тайм", припомня АФП.

След Меркел и Путин в класацията на Франс прес следват папа Франциск, парижаните, водачът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, бирманската икона Аун Сан Су Чжи, републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп, премиерът на Гърция Алексис Ципрас и бившият му финансов министър Янис Варуфакис, президентът на ФИФА Сеп Блатер, държавният секретар на САЩ Джон Кери и иранският външен министър Джавад Зариф.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
35
 
! Отговори
тя преди 8 години
Как няма да е "влиятелна", тя направи това , което никой друг в Европа нямаше да направи! Тази жена е за бесило!Съучастничка е на пъкления американски план за унищожаване на Европа!
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АналогичноЗащо да не се класират и нашите - те дундуркат един етнос, който охотно превежда непроверени бежанци през границата и после ги крие в своите гета. Тези непроверени типове плъзват по Европа и не се знае какво ще извършат, с каква цел са изпратени от някого в Европа.Освен това, една част от бежанците, дошли у нас легално, си купуват булки за по 100 долара или евро от същия този етнос и така стават граждани на ЕС.Така нашите управляващи докарват беди на Европа, не само на нас
30
1
 
35
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Трябва историята да реши, доколко Меркел изобщо е личност
29
0
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тези дето правят подобни измислени класации, трябва да знаят че и Хитлер е бил най-влиятелен за определен период от време! Сталин също...
28
0
 
36
 
! Отговори
Аналогично преди 8 години
До Не съм съгласнаАко класацията за най-пакостлива личност на годината бъде проведена, нашите управляващи не ще успеят да влязат в първата десетка. Няма да са и сред първите 1 000. Вредата, която те причиняват е изключително и само на България и на българския народ. Те нямат отношение и роля в геополитиката и в геостратегическите процеси.
27
0
 
40
 
! Отговори
няма будали преди 8 години
Най-лъжливите класации: Нобелова награда за мир на обама и най-забележителна личност за меркел!
26
1
 
43
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
и от кога един "пудел" може да стане личност на годината, това да не "анимал планет"
25
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най долния политик на петилетката
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено - Меркел!Не може да се понесе, че това е Путин!Никога няма да забравя-желю желев-мъж на годината!Светла памет, но до къде може да стигне гадната лижеща фалшива и безмозъчна ***.Аз съм българин и обожавам българите заради добротата и скептицизма им.За това ще кажа-пилците се броят на есен.Това са паралелните светове-на тези, които грабят всичко и се опитват да се бият и да ни употребят, за да се мразим.Народите не се мразят-мразят се и си ги мерят зомбитата от властта.
23
0
 
47
 
! Отговори
Грешка преди 8 години
Меркелиц***та е най-поср***ния политик на 2015г. вкарал в Европа неизброими пълчища цветнокожи африканци и ислямисти1. Това е жената предател на европейските народи вкарала троянския кон в Европа, вкарала *** в сърцето на Европа които нямат никакво намерение да се съобразяват с начина на живот тук а ще искат по скорошно въвеждане на шериата1 според техните виждания. Меркел1 ще е полика1 руган от идните поколения.
22
0
 
50
 
! Отговори
Имани преди 8 години
Благодарение на Меркел, африканци, аэиатци и блиэкоиэточни мигранти, ПРИИЖДАТ към бреговете ни!!! Мащабът на това ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДАТЕЛСТВО е почти непонятен!!! Настроение на СТРАХ е надвиснало над РАЭПАДАЩА СЕ ЕВРОПА!!!
21
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък си мислех, че е най-мразената... Чудя се кога ще я застигнат клетвите на тия, дето са принудени да живеят с пришълците.
20
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка платена медия - за своя спонсор!
19
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на тия евро медии ли вярваме, а не на очите си и ушите си?
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вотът е необективен и манипулиран. Минко 47г. ерген е лобирал за бившето си гадже Кощрамбела Шмеркел, подкупвайки джурналисти от франс смес и днес.дг с уиски Бушмилс и ракия от Якоруда. Той е вери хай левъл из тия среди.
17
0
 
54
 
! Отговори
гневен гражданин преди 8 години
на въжето тази марионетка и държавна чиновничка, няма абсолютно никакво излъчване на лдиер, тази е изпълнител, наводни европа с африкански талибани, челобийци и мирни терорист-изнасилвачи.
16
1
 
58
 
! Отговори
:) преди 8 години
Дори този висококачествен ПР не може да спаси Меркел от любовта на германците. Нацитата са първите, които ще скочат срещу исляма и мюслитата. Остават няколко месеца, ако "бежанския" поток не намалее. Ще е страшно в Западна Европа. Колкото до класацията... Путин няма никаква конкуренция. Добър или лош, не знам, знам, че е влиятелен и умен политик, който върви само напред.
15
0
 
50
 
! Отговори
Shark преди 8 години
ГЛУПОСТИ!!
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали имаше класация Меркел първо място и лидерът на И.Д - Багдади е на второ.Сега явно са направили по прецизна класация . Ако направят още една - Меркел ще отпадне .
13
0
 
49
 
! Отговори
Не съм съгласна преди 8 години
На Меркел може да се присъди приз за най-пакостлива личност на годината. Нейни конкуренти ще бъдат, разбира се, онези, които дърпат конците на ИДИЛ.Интересно е обаче, ако наистина се конституира подобно отличие, дали нашите управляващи ще успеят да влязат в първата десятка.