Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там

94% от хората са готови да стоят на студено и тъмно
Обновена: 2 яну 2016 16:33 | 2 яну 2016 14:34, Камелия Цветанова
235
Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там
Снимка: Reuters, архив

Проучаването в Крим и Севастопол бе възложено от министъра на енергетиката на Русия Александър Новак на 31 декември м.г по предложение на президента Владимир Путин.

Според резултатите от него 93.1 % от жителите на Крим, не са съгласни да бъде подписан подобен договор, само 6.2 % биха се съгласили показа експресно проучване проведено от Всеруския център за изследване на общественото мнение /ВЦИОМ/, предаде БНР.

В изследването са взели участие 3000 жители на Крим, обяви ръководителя на ВЦИОМ Валерий Фьодоров.

Според изследването става ясно, че 94% от жителите на района са готови да изтърпят няколко месеца на режим на тока, отколкото да признаят, че са част от Украйна.

Коментарите на хора от Крим и анализатори в Москва показват, че в сравнение с преди близо две години днес се е увеличил броят на жителите на полуострова, които иската да бъдат част от Русия. Известният руски опозиционен политолог  Глеб Павловски, заяви пред радио "Ехото на Москва“, че това „проучване представлява крачка към демонтирането на политическата система, и че то е било извършено под дулото на пистолета“.

На 22 ноември м.г бе прекратена доставката на електричество за полуострова, което доведе до сериозни рестрикции и въвеждането на режим на тока.

Но спирането на подаването на ток от Украйна към Крим, вследствие на действията на група украински националисти, се оказа проблем и за самата Украйна, защото загубата на такъв огромен потребител какъвто е Крим за Украйна доведе до аварийно претоварване на две атомни централи в тази част на страната. 

Русия вече пусна в действие два електропровода за Крим, с което полуостровът премина в енергийната система на Москва, но за пълната независимост от Украйна ще бъдат необходими поне още 500 МВт, за да може района да се върне към нормалното си функциониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: украйнатокКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пророк Ти вземи спри наркотиците, че не ти влияят добре.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 128Кажи го на Яценюк и Порошенко
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 125 и 127: За България е по-добре в "разпадащо се" ЕС отколкото разпадналия се СССР !"....а вчера една жена от Русе загина от газов котлон..."Ивод: Не ползвайте руски газ !
70
4
 
11
 
! Отговори
алооооооо преди 8 години
До Станой от АхелойКрим не го мисли , пич ами гледай че тук у нас - ток - бол , ама хората пак стоят на студено и тъмно , щото не могат да го плащат . аман от американофили , къш , чиба от тук
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
електрификация + съветска власт, в 21 век да нямаш ток е като да ти спрат газа
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 123: Драги "От Крим", българите не желаят да бъдат поКРИмчени. Те са си добре в ЕС ! ...А, не, мерси! Достатъчно и беше на България 26 години евроатлантическа и после еврогейска мизерия, да се разпада това ЕС както е тръгало и повече никога ЕС!
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 123: Драги "От Крим", българите не желаят да бъдат поКРИмчени. Те са си добре в ЕС ! Честита старата 1916 година !
66
7
 
14
 
! Отговори
От Крим преди 8 години
Скъпи ни българи! Искате ли стаанете част от Турция, ако тя ще ви даде евтина електроенергия? Давате ли Родина за жълти стотинки? Хората на Крим не искат да продават Родината си - Русия!
65
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И България не иска газ от Русия ако трябва да се върне в СССР !
64
16
 
7
 
! Отговори
Пророк преди 8 години
До няколко години Крим отново ще е украински.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не им трябва ток и аз да съм и аз няма да искам работят по 4-5 ч и си вземат социалните дреме им за Украйна, от хубавото няма как да избягаш.
62
7
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТОЙ КРИМ Е "РУСКИ" -----ЩОТО РУСКАТА АРМИЯ.. Е ПОВЕЧЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО МУ ,БЕ..ХА,ХА,ХАААА....ТО , ТАКА ПРЕДИ 30-г. ....и БЕРЛИН ,БЕШЕ "РУСКИ".....НАЛИ...??!/....после --пак си стана немски.../СПОКО -----ВСЕКО НЕЩО, С ВРЕМЕТО СИ...!!
61
7
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
.....ти само ходи в Киев и кажи че си "руснак" или "българо-руски дупедавец"-- и си фен на Путин...ха,ха,хааааааа....Ше видиш , как-- "СЕ ЖИВЕЕ В УКРАЙНА"..!Тя и Мег.Ташакова опита ...ха,ха,хаааааааааааа...ама нещо вече нема мераци за там...!
60
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски, руски Крим, ама кой го признава? То и балтийските републики бяха съветски... Турския Кипър само Турция го припознава. Искам да кажа, че не е възможно просто така да завземеш чужда територия.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 18 до 20 май 1944 г. с решение на Държавния комитет по отбрана (ДКО) на СССР всички кримски татари са депортирани от полуострова в Узбекистан (151 хил.), Казахстан (4286) и Таджикистан, като малка част е изпратена в Марийска АССР, на Урал и в Костромска област. В телеграма до Сталин НКВД докладва, че са изселени 183 155 души.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В секретното постановление на ДКО ГОКО-5859 от 11 май 1944 г. относно причините за депортацията се казва, че по време на Отечествената война много кримски татари измениха на Родината, дезертираха от частите на Червената армия, отбраняващи Крим, и преминаха на страната на противника, постъпвайки в сформираните от немците доброволчески татарски военни части, борещи се против Червената армия; в периода на окупация на Крим от немско-фашистките войски, кримските татари участват в немските наказателни отряди и особено се отличават със своите зверски разправи по отношение на съветските партизани,
57
1
 
5
 
! Отговори
българин до 107 преди 8 години
Кримските татари са тюркски народ, приел исляма през 13 век, които са 3-та етническа група в Автономна република Крим, Към края на Втората световна война тогавашният лидер на СССР Йосиф Сталин ги изселва от Крим и ги заселва в далечните източни райони на Съветския съюз - така те оформят своята диаспора в страните в Средна Азия.Част от жителите на Татарстан предпочитат да се самоидентифицират като българи и отричат да са свързани с татарите, на които гледат като завоеватели и разрушители на Волжка България.
56
10
 
3
 
! Отговори
Крим не руски преди 8 години
Повече от седем хиляди кримски татари са били принудени да напуснат Крим след анексирането на полуострова от страна на Русия, предаде Обозреватель, цитиран от Фокус.Украинската власт е обезпокоена от ситуацията в Крим - сплашване, обиски и потъпкване на правата на татарското население, забраната за влизане в Крим на лидера на кримските татари Мустафа Джемилев, забраняването на церемониите в памет на жертвите на депортирането", съобщи постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев. От 1475 до 1774 година полуостров Крим е част от Османската империя. След руско-турската война от 1770
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли кримчани колко ги интересуват вашите коментари? Хич не ги интересуват!
54
1
 
2
 
! Отговори
101 преди 8 години
Селтик, Такива са законите и в любимите ти Щати. Там процента е 25. Образовай се, невежа !