Меркел нареди: Стигнете до дъното на случилото се в Кьолн!

Да се прегледат политиките за депортиране, предложи канцлерът
7 яну 2016 19:14,
94
Меркел нареди: Стигнете до дъното на случилото се в Кьолн!
Снимка: архив, Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел настоя днес властите напълно да изяснят какво се е случило при нападенията срещу жени в новогодишната нощ в град Кьолн, които потресоха Германия, предаде ДПА.

"Случилото се на Нова година е напълно неприемливо", каза Меркел на пресконференция в Берлин след среща с румънския министър-председател Дачиан Чолош. "Усещането, което са имали жените в този случай - че са напълно беззащитни и оставени на произвола, лично за мен е нетърпимо и затова е важно да се разкрие всичко, което се е случило", добави тя.

Меркел заяви, че ще обмисли мерки, включително промяна в законодателството и увеличаване на броя на полицаите.

"Трябва също така да продължим да говорим за основата на нашето културно съвместно съществуване в Германия и хората с право очакват думите да бъдат последвани от дела", каза тя.

Според нея е необходимо непрекъснато да се прави преглед на политиката за депортиране, "за да се изпрати ясен сигнал към хората, които не искат да се придържат към нашата правна рамка".

Вътрешен полицейски доклад, цитиран от ДПА, показва, че полицията в Кьолн е била толкова затруднена да се справи с тълпата мъже, извършващи масови сексуални посегателства и кражби в новогодишната нощ, че се е страхувала да не би да се стигне до "сериозни наранявания и дори смъртни случаи".

Още по темата
Докладът с дата 4 януари описва обстановка на хаос при събитията, разиграли се до централната жп гара на града. Според него липсата на полицаи и оборудване е създала ситуация, при която е ставало въпрос за "оцеляване на най-подготвените". Документът обрисува картина, при която групи от мъже, предимно чужденци, физически са пречили на полицаите да помогнат на нападнатите жени.

Полицията е получила над 100 оплаквания, три четвърти от които от сексуален характер, включително за две изнасилвания, извършени от мъже "от северноафрикански или арабски произход", които по думите на жертвите са ги обградили, насилили сексуално и ограбили, като това е били извършено по методичен начин.

"Жените, придружавани или не, буквално бягаха, нападани от всички страни, през тълпите от тежко пияни мъже по начин, който не може да се опише с думи", се казва в доклада.

Изтеклият в публичното пространство документ противоречи на изявлението на нската полиция от 1 януари, че новогодишните празненства са преминали "спокойно".

Органите на реда заявиха днес, че разследват 16 души във връзка с престъпленията. Засега няма арестувани.
Подобни масови нападения е имало също така в Хамбург, където са били подадени над 50 жалби, и в по-малка степен в Щутгарт и Франкфурт.

Тази вълна от престъпления разпали с нова сила продължаващите дебати за последиците от допускането на 1,1 милион мигранти в Германия през 2015 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
м преди 8 години
Меркел да искара и армията ако трябва но светкавично да эащити реда в ГЕРМАНИЯ,който директор на полиция не работи да го освобождава светкавично
61
1
 
8
 
! Отговори
гост преди 8 години
Всичко случващо се е част от организиран сценарий на властимащите в Европа начело с Меркел и техните господари от транснационалните компании, на тях им трябват уплашени, глупави хора.
60
0
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Те вече успяха да променят Европа! Пцо улицете на Европа цари страх армия и полиция са вдигнати на крак, в Белгия дори спряхя децата си от училище!!! Според вас това нормално ли е?
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да се " чака за зелена карта" в Сащ, а сефа тия ги вкараха под строй дй окупират Европа
58
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно как имигрантите не си позволяват това в Русия или някъде в Източна Европа. Аз започвам да се чудя що за хора живеят в Германия. Не само оставиха имигрантите да нахлуят безпроблемно, но и сега позволяват да насилват жените им насред празници, на открито на централните площади. Орбан беше лидера от който ЕС имаше нужда, но вместо това имахме Меркел, една безпомощна и изкукала бабичка която не знае на кой свят се намира.
57
0
 
39
 
! Отговори
Костадин Иванов преди 8 години
Спрете тъпата политкоректност, че нали видите от нея какво става!Като не могла да се справи полицията, вие жандармерия и армия нямате ли? И какво правиха немските мъже, дори и цивилни? Побъркани от тъпата пропаганда, те се страхуват, че могат да бъдат обвинени в "расизъм", докато *** атакуват жените им. Срам за Европа и нейния културен модел!
56
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви северноафриканци? Полицаите днес официално казаха, че повечето са били сирийци. И то току що дошли
55
0
 
5
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Taia soz. baba sega shte vidi kakvo stava.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В дъното не стои ли тя? Не са се поканили сами в Германия тия...
53
0
 
41
 
! Отговори
1 преди 8 години
Така ви се пада. Подигравахте се с нас Българите, толерирахте полухора, научете си сега урока.
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел направи грешката на века...
51
0
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 65 Явно не си добре запознат какво се случва на мю.слитата,които правят бели в Москва!Никой не се церемони с тях!Колкото до джамията в Москва-няма как трябва да се пази етническия мир...докато Русия не стане достатъчно силна!После има и Сибир,за който се прави на интересен!А джамията е добре оборудвана с аудио и видео техника,бъди сигурен!
50
0
 
38
 
! Отговори
нн преди 8 години
Жалко, Меркел се оказа слаб, ама много слаб политик. Не е в час. Събитията по Нова година категорично го доказват. Какво дъно, какво разследване? Уж от ГДР, а не чела Маркс, където е казано за причината и следствието. Причина са мигрантите , а следствието предстой и то много лошо. Както маслото и водата не се смесват, така и мигрантите няма да станат европейци. Ще си блъскат главата какво да ги правят, ама ще е късно. Ако не ги изгонят, няма оправия. Отнася се за цяла Европа., несъвместимост.
49
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя самата Меркел стигна дъното
48
0
 
15
 
! Отговори
/ преди 8 години
Няма такова нещо като "Канцлерка". Има Канцлер.Също както няма Президентка или Премиер-министърка. Няма и да се интегрират.Агент Смолницки, ФСБ
47
0
 
29
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Естествено че в дъното на всичко е безумната политика на самата Меркел!Оставка и оттегляне от политиката е най-разумното,което би трябвало да направи,но няма да се случи!Затова,най-вероятно ще има позорно изгонване,но не веднага,а след като германците преглътнат още много горчилка(и жертви)!Важно е сега нашите управляващи да засилят строежа на стената и което е по-важно-да помислят какво ще сложат зад нея!Германия може да си позволи 100-200хил. жертви и милиарди разходи,но ние не можем!
46
1
 
27
 
! Отговори
mathur преди 8 години
Отваряйте Освиенцим....
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Жените, придружавани или не, буквално бягаха, нападани от всички страни, през тълпите от тежко пияни мъже по начин, който не може да се опише с думи"................Аз съм доволен !Нека следващия път другарката Меркел се позамисли преди да казва "добре дошли" на ***.
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е за панделата.
43
1
 
17
 
! Отговори
Разследващ до дъното преди 8 години
Е то в дъното е госпожа Меркел - какво толкова има да се разследв - Елате алес цузамен!