Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?

"Билд" твърди, че полицията е укривала, че бежанци са виновните
Обновена: 9 яну 2016 12:45 | 9 яну 2016 12:29,
177
Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?
Снимка: архив Reuters

Полицията прикрива нападения, извършени от бежанци, пише германският вестник Билд.

Десетки нападения на жени е имало в новогодишната нощ в Кьолн и Хамбург. Най-малко 80 пострадали са подали оплакване в полицията. Жените били атакувани от тълпа от около 1000 мъже от арабски и северноафрикански произход.Финландската столица Хелзинки, австрийската – Виена, и югоизточният шведски град Калмар са поредните европейски градове, които обявяват, че са отчели необичайно високо равнище на сексуални посегателства през новогодишната нощ.

Първата страница на изданието е със заглавие "Забранено ли е на полицията да казва истината?". Материалът се фокусира върху факта, че подробности относно нападенията в Кьолн и други градове започнаха да излизат много късно, пише bTV. 

Статията на таблоида само добавя масло в и без друго разбушувалият се пожар от негативни мнения за бежанците. Докато през лятото Германия приемаше бежанците с отворени обятия, сега страната обръща посоката.

Според вестника полицията в Кьолн първоначално не е дала информация, че в нападенията над жени на Нова година са участвали бежанци. "Билд" твърди, че във вътрешните данни на полицията е отбелязано, че голяма част от арестуваните тогава 71 души са бежанци.

Високопоставено полицейско лице от Франкфурт, чието име не се споменава, е заявило пред германския вестник, че им били дадени стриктни инструкции да не казват доброволно за престъпления, извършени от мигранти.

Подобни подробности полицията може да дава единствено на директни въпроси по темата, зададени от журналисти.

Говорител на правителството в Хесе призна, че журналистите били посъветвани да бъдат дискрени, отколкото да рискуват вълна от негативни мнения.

Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита".

Вчера полицейският началник на Кьолн беше уволнен след критики за несправяне с насилствените сблъсъци и действия в западногерманския град в новогодишната нощ.

60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Ралф Йегер. Той изтъкна, че Алберс е проявил разбиране по въпроса. "Моето решение за уволняването на Алберс е необходимо, за да бъде възстановено доверието на обществото в кьолнската полиция", добави Йегер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
42
 
! Отговори
Освободителя преди 8 години
Вече е 100% Ясно, че тези "бежанци" са пратени за война в Европа!!! Ако след тази "нова година" политиците на Европа не вземат спешни мерки по депортация на всички обратно ще бъде предизвикана ВОЙНА! Европа събуди се, хора събодете се! ТЕ са пратену тук за война! а политици и полицейски началници ми мрънкат докато изнасилват жените им и дъщерите им. Днес това може да се случи с твоята жена или дъщеря! СЪБОДЕТЕ се!
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Любопитен!КАК КОЙ ???ГОСПОДИН ОБАМА !
51
0
 
35
 
! Отговори
Любопитен! преди 8 години
Интересно кой нареди на Меркел, а и на другите политици да действат така?! Никой нормален човек не би приел тази политика ,да действа против народа си , а в случая и против цяла Европа! Варварството настъпи, а ние го приехме с "отворени обятия" и сега ще понасяме последствията!
50
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Официалната политика,която взеха политиците за толерирането на бежанците, доведе до прикриване и на престъпленията им! С това престъпно желание да се приемат,тези абсолютно невъзможни за интегриране хора ,ще допринесе до провала на Европа и връщането й в средните векове! ПОЛИТИЦИ, ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ !
49
0
 
25
 
! Отговори
Orban преди 8 години
Крайно време е неонациските организации пуснат шурмоваците срещу тази дoлнoпробна cгaн!
48
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и тука маслинените каквото свършат си остава в 90 процента "на тъмно". Първо, не се оплаква вече населението /защо ли?/, второ, не се вписва като оплакване в полицейските участъци, за да не им вдига процента, трето, средствата за масова информация си траят, за да не нагазят лука, имат намордник и ще ги обвинят, че създават етническо напрежение. А фактите си остават факти и проблемите - проблеми.
47
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕРКЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЕСЕНА ПУБЛИЧНО ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТА 86Гладна кокошка просо сънува!
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА МЕРКЕЛ !!!ЗА ДОБРОТО НА ГЕРМАНИЯ И ЕС !!!
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 564е , той си е *** бушон, какво като е на 60 години. Истинските виновници трябва да се търсят от Меркел - нагоре.. Но това няма да се случи . Весела нова година
43
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията изпълнява нарежданията на висшестоящите. Търсете за отговорност Меркел, която много е "изненадана". Като се появи някой нов Адолф и тогава ще е изненадана.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nie hubu go vidqhme toq jivot za 25 godini hahaahah
41
0
 
38
 
! Отговори
тя преди 8 години
Накой нещо различно да е очаквал от случилото се ?Това , че рязко ще скочи престъпността в Европа в резултат на "нещастните" мигранти беше ясно и на децата , само Меркел сънува "цветя и рози" !Чак толкова да е проста тая жена , какви мисли има по отношение на любимите й бежанци?
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел ще преименува Християндемократическия съюз на Мюсюлмантеократически халифат.
39
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв пореден автогол си набутаха немците.
38
8
 
5
 
! Отговори
яверт преди 8 години
Помнете само едно нещо и винаги ще знаете повече от останалите-в политиката никога не е това което изглежда. Групите от муджихидините които нападат жени са сформирани от европейски организации. Създават причини за връщането им, това е само началото, Америка натисна Меркел за вкарването им, сега трябва доводи за гоненето им. Америка и Русия са си стиснали здраво ръцете за унищожаването на бъдещ съперник, а хората се делят на русофили и русофоби, докато те просто си играят шаха...
37
1
 
21
 
! Отговори
бг преди 8 години
Цензурата в Германия надминава тази на райха.Цинично е за санкциите на Полша!
36
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До СТРАНДЖАТА. А ти приготви ли си ибрика. Или вече го имаш.
35
0
 
19
 
! Отговори
аз преди 8 години
Четейки коментарите на Странджата,се уверявам ,че и в психиатрите има свободен достъп до Интернет
34
0
 
20
 
! Отговори
хА-хА-ХА преди 8 години
В Бухенвалд ще правят бежански лагер, но Зелените са против, заради проблема с въглеродните емисии