Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!

Посланието - съобразяваш сe с културата на страната, в която си
Обновена: 24 яну 2016 17:12 | 24 яну 2016 16:58, Петя Славова
163
Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!
Снимка: архив, Reuters

Дания разбуни духовете със спорни предложения срещу бежанците. Най-трудно разбираемото e идеята, да се въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове, съобщава БНТ.

Някои го възприемат като провокация към мюсюлманите, чиято религия забранява консумацията на свинско. Други пък я определиха като нелепа и заявиха, че всеки е свободен да яде, каквото намери за добре. Посланието на самото предложение обаче е ясно - или се съобразяваш с културата на страната, в която си дошъл, или си тръгваш. Послание, което предизвиква остри критики от тези, които са за политически коректното говорене.

Правителството на страната реши да обсъди още няколко деликатни въпроси. Сред тях е отнемането от бежанците на вещи на стойност повече от 750 евро. Обяснението е, че аналогично на местните, които не могат да получават помощи, освен, ако не са социално слаби, бежанците също следва да заплатят по някакъв начин за престоя си. Появиха се обаче идеи и за други забрани.
 
Подобно на много други европейки, млади датчанки съобщават за неприятни инциденти в малките часове на нощта, предизвикани от имигранти. Няколко нощни клуба в страната въведоха забрана за достъп на хора, които не говорят датски, френски или английски. Обяснението е, че няма как да бъдат допускани посетители, с които комуникацията е невъзможна.
 
Едно предложение обаче предизвика много силен отзвук - правителството трябва да обсъди дали да въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове. Това, че подобна тема изобщо се обсъжда, предизвика недоумение както сред бежанците, така и сред датчаните.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Даниябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Соро соидните ОПРОРНО КЛЕЧКОВИ1. към 1970 година практически на всякъде по света не останаха големи колонии на западни държави не получили НЕЗАВИСИМОСТ - независимо дали чрез революция или цивилизован развод.2. Комунизъм/Социализъм СССР тип вече 25 години няма. В Русия, Бившите СССР републики и източна Европа има ДИВ Капитализъм като повечето вече сме и Икономически Колонии на Западните страни.3. Не революции а "цветни" революции сродни с тероризма разпали КОЙ? На него му се сърдете сега.
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви мюсулмани са тези бре,не виждате ли,че всичките са от страни в които Москва изнасяше революции?Комунизма не търпи друга религия.Тия са мюсулмани колкото руснаците са православни християни.Това,че влизат в църкви и джамии не ги прави вярващи.
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SVINIATA SVINSKO NE YADE
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста бойци в ИД са датчани,явно им е писнало от свинско
72
3
 
1
 
! Отговори
айде сега преди 8 години
Е ,все пак трябва да има избор.Има хора -вегетарианци.Не може да ги накарате да ядат месо.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един факт: Дания - най -голямия износител на свинско в света. Изводите са си ваши
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Дания данъците, които плащат гражданите са извънредно високи. Гражданите, които издържат с данъците си тези пришълци-търтеи, имат право на спокоен живот, да се парфюмират, да танцуват в дискотеките без тормоз В училищата не трябва да се сервира овнешко, защото е извънредно вредно. Овнешкото буквално превръща кръвта в гел и води до инсулт. Вярно, за децата овнешкото не е опасно. Но за всички деца е опасно да свикват с такава опасна храна. Затова в училищата трябва да се сервират полезни храни.
69
2
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Единствената политическа коректност според Европейските Брюкселско-Меркелски виждания е, че ако мюсулмани изнасилват дъщеря ти, трябва да арестуват теб, за нарушаване на етно-религиозния мир. Аз, *** и..диота ат "Под игото" ви го казвам!
68
3
 
36
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Абсолютна подкрепа. Да са живи и здрави датчаните.
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако целта е да се разпадне европейския съюз то продължаващото нашествие на мигранти от друг свят и вяра може да го осъществи
66
1
 
40
 
! Отговори
Arbiter Elegantiarum преди 8 години
Новината се тълкува неправилно: Никой никого няма да принуждава да яде свинско!Предложението е само предварителна мярка срещу политкоректността, която задължава съобразяване с исляма, т.е. отказ от християнските обичаи и култура.
65
2
 
36
 
! Отговори
ив преди 8 години
За какво е тоя шум!? Никой не ги кара да ядат свинско ,а ДА ПРИЕМАТ че някой друг може да го яде. Ние не ядем камили, но ако ТЕ го харесват да го сервират в същия стол - нищо против.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Te si qdat svinsko otdavna .samo bob za tqh 4e e po evtin :)
63
1
 
27
 
! Отговори
guncho преди 8 години
До Анонименче да не са руснаците бежанци ...поклоннико на обрязаните
62
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Po tazi logika vsichki ruski voyski v SIRIA trqbva da se obrejat
61
6
 
11
 
! Отговори
kgtydkjgfl преди 8 години
Ех ако можеше и войниците, "внасящи демокрация" да се съобразяват с културата на страната....щеше да е чудесно...Няма надежда за този свят...
60
0
 
42
 
! Отговори
Късно е! преди 8 години
Имаше начин този проблем с миграцията да се разреши по-умно. Но западните политици не проявиха капка интелигентност. Ние от Изт. Европа знаем какво е и какво ще последва, но кой ни пита! Сигурно си мислеха, че отново ще ни излъжат и ще оставят на нас да служим за буфер и да поемем всички негативи. Да, ама не! Предизвикаха такива беди за народите си, че едва ли вече ще се оправят. Германия, след като любезно ги покани,сега ги напъжда.И каква мислите ще е реакцията на недоволните тълпи млади мъже?
59
1
 
35
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Обама си налага поличтиката (ислямската) върху Европа ! САЩ постигнаха целта си за това и си мълчат и гледат как ЕС рухва и до последно стене "бежанците са на първо място" .........това нормално ли е ? Предците ни за това ли са се били с векове ?
58
0
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Конц-лагери ! Не ви ли стана ясно ? Те идват и изнасилват жени че не били с бурки , а като му кажеш яж свинско "ауу расисти" ..............
57
0
 
11
 
! Отговори
[SSSSS преди 8 години
Я МАРШ НА ГРАНИЦАТА И ДА СТРОИТЕ ГОЛЕМИ РОВОВЕ ЗА ДА ОГРАЖДАТ ДЪРЖАВИТЕ СРЕЩУ ТАКИВА КАТО ВАС-ЗА КОПАЕНЕ НА РОВ НИТО ЕЗИК ,НИТО ДИПЛОМА ТРЯБВА,ПОНЕ ДА СИ ЗАРАБОТИТЕ ХРАНАТА ,ЧЕ НЕЩО ОТ БЕЗДЕЛИЕ ХОРМОНИТЕ ВИ ГОНЯТ-АРАБСКИ МАЙМУНИ ТАКИВА