Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция

Не е имало нарушениe, отсече обаче Москва
Обновена: 31 яну 2016 08:26 | 30 яну 2016 21:58, Веселина Йорданова
410
Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Турция, че вчера руски военен самолет Су-34 е нарушил турското въздушно пространство, предаде ТАСС.

Още по темата
"Не е имало никакви нарушения на въздушното пространство на Турция от самолети на руската авиогрупа в Сирийската арабска република. Твърденията на турската страна, че руски самолет Су-34 е нарушил въздушното й пространство са голословна пропаганда", заяви говорителят на министерството Игор Конашенков.

"Убеден съм, че даже турските експерти по ПВО знаят, че радиолокационните станции (радари), осъществяващи контрол на въздушното пространство, могат да фиксират само височината, курса и скоростта на обекта във въздуха. Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект - дали той е на Русия или на възглавяваната от САЩ т.нар. анти-ИД коалиция", добави той.

Според говорителя това е възможно само при "пряк визуален контакт с другия самолет, какъвто не е имало".

"Да говорят сериозно за това, че с помощта на тези радари някой някого даже е предупреждавал на"руски и английски език", могат само неграмотни пропагандисти, нагледали се на холивудски екшъни. Ние, от своя страна, можем категорично да заявим, че нито руските ПВО средства в Сирия, нито сирийските радио-локационни станции за контрол на въздушното пространство, не са засичали никакви нарушения на сирийско-турската граница. Да не говорим за това, че никакви гласови контакти на турската страна с нашите пилоти отдавна вече няма", посочи Конашенков.

По-рано днес ТАСС обърна внимание, че в декларацията на турското външно министерство по този повод не се уточнява къде точно е станало нарушението на въздушното пространство, за което Анкара твърди. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 213Това ли измисли, хапвайки си асадо на чаша Малбек!
118
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
, номерът със Су-24 мина, защото е стреляно съвсем отблизо в задна полусфера без използване на радар (AIM-9X с топлинно насочване).Сега такъв номер вече не е възможен - бойното поле се контролира и от С-400, и от С-300Ф на Варяг, и от дежурни във въздуха Су-30.Затова топлинното насочване отблизо отпада и остава радиолокационното.Обаче всеки, който включи радар на захват, веднага ще бъде засечен и унищожен, независимо във въздуха или на земята. Заповедите и предупрежденията по темата са пределно ясни и съм сигурен, че руснаците само чакат някой да настъпи мотиката, още повече имат д
117
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето турците не могат да кажат, къде и кога е станало нарушинието. Да покажат карти, спътникови данни и т.н. Но нямат такива, защото това е измислица за да измолят от Путин среща за да им опрости греховете.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Eксперт ПВОДа, този път самоета е надхвърлял възможностите за атака и не са посмели да го направяр
115
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само се знае какъв е самолетът, но и точно кой е. Дори и при смяна на двигателя, пак може да се определи. Всеки се има уникална турболенция, даже и специално да са правени като близнаци. Като пръстовите отпечатъци е. Това разбира се важи и за подводници и за танкове и т.н. Съвременна ракета може да си "намери" своя танк, независимо от маскировката му. Стига да се движи, или да стреля.
114
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от АхелойНякакви господа с CRU карти, явно черпят информацията си само от независимая гЪзета и комсомолская правда и са склонни да отричат всичко поместено в други медии, включително и в националните. Нямам намерение да образовам никого. Принципът, че една лъжа изречена сто пъти - може да се превърне в истина, не винаги проработва в една демократична държава, па макар и от посткомунистически тип !
113
3
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Eксперт ПВОРазбира се, че има! Но истерията, която се поддържа, до нищо добро няма да доведе. Нарушения на границите при бойни полети, за период от няколко секунди е напълно възможна... Възможно е и грешка на радарните системи! Кой би гарантирал, че в рамките на няколко секунди са изчислили с точност координатите на целта!??? Турция търси конфронтация, защото за момента е сред главните губещи! Търси повод да вкара аскера в Сирия.
112
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от АхелойНе си прав - твоята наглост няма никакви граници!
111
1
 
6
 
! Отговори
Eксперт ПВО преди 8 години
"Как може фесовете да са го засекли и да са остановили от кой модел е като не е имам Визуален контакт"Има си начин, да се Установи.
110
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може фесовете да са го засекли и да са остановили от кой модел е като не е имам Визуален контакт НЯКОЯ ГАРГА С КАМЕРА ЛИ ГО Е ЗАСЯКЛА.И как са го предупреди ли на руски и на англииски .да не се се объркали с пътнически самолет който е Минавал на близо.
109
4
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Станой от АхелойИ кога са станали тези нарушения на въздушното ни пространство, другарю!?Астрологът на Републиката ви осведоми!??
108
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците да си купят по-хубави монитори щото отсега нататък така ще е руснаците ще летят където им е кеф под шапсата на С400,а те ще си изпускат газовете от злоба и безсилие на земята....хахааааа
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв самолет не е летял, защото целият руски мир днес безутешно скърби и се подготвя за нова Отечествена война по повод на печалната кончина на храбрата елитна казашка спецформация "Разведполк Троя", подло избита до крак от Донбаските бандити на ДНР.
106
5
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 години
Да, ама не е бил 1 самолет, ами са били няколко, и не изтребител, ами бомбардировачи.И не руски, ами на кюрдите... :):) Тренират в бойни полети да пускат бомби над Анкара, а после т,нар. "истанбул" сам ще се самопредаде на гърците, за да оцелее...
105
26
 
14
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Руснаците провокират непрестанно. То не бяха прибалтийските републики, не беше шведското крайбрежие, прелитания над американски кораби, летене над турска/натовска/ територия..........И после като ядат дървото някой друг им е виновен.
104
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Попитали руски пилот каква е разликата от турци в Сирия и турци в турция."Хубаво е от време на време да пречупим балканското си его и промитите си от пропаганда мозъци и да признаем, че както на нас са ни взели територии населени с българи, така и на турците са им взели територии населени с турци. И двете страни сме губещи. А причината да губим е тази, която пуска заповедите за промиване на мозъци в България. Спомнете си кой "брат" беше срещу нас в няколко войни. Кой ни нападаше безпричинно.
103
10
 
9
 
! Отговори
Експерт ПВО преди 8 години
"Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект"Това не е вярно.
102
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто братушките ползват последната актуализирана карта. В нея е указано, че тяхната нова военна база "Дзерджински" е на 120 км от бившия Истанбул, още по-бивш Константинопол. По-близо не може, поради силната радиоактивност на кратера.
101
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са руснаците,не са навлизали в Турция,летели са си над руска територия просто турчетата на са го осъзнали още.
100
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
попитали турски пилот каква е разликата между Су-24 и Су-34.-Няма разлика-отвърнал, и двата горят еднакво.