Как може да започне ядрена война Русия-НАТО

Би Би Си излъчи филма "Третата световна война: в командния пункт"
4 фев 2016 11:44, Елка Василева
253
Как може да започне ядрена война Русия-НАТО
Кадър: YouTube

Телевизия Би Би Си излъчи филма "Третата световна война: в командния пункт" сценарият на който е за измислен конфликт между Русия и НАТО.

Сюжетът на филма е изграден върху това, че след превземането на латвийския град Даугавпилс от проруски въстаници и намесата на американско-британска коалиция светът се оказва на ръба на мащабна ядрена война. Спасители на човечеството се оказват членовете на британското правителство. Действието се развива в командния пункт на британската армия.

Конфликтът започва в Талин, Естония. По време на акция в памет на съветски воини, загинали през Втората световна война, група демонстранти биват нападнати от няколко души с маски и с естонски знамена. След това вълненията обхващат и други части на страната, както и съседна Латвия. Русия обвинява властите в Естония, че са инициирали нападението над активистите.

По думите на авторите на филма сюжетът е напълно измислен, но за основа са били използвани събитията в Източна Украйна, пише Лента.ru. Целта е била да се покаже как биха могли да се развият събитията в случай на нова война в Европа. Съгласно началните титри са разпитани много бивши военни и експерти, които говорят за отговора на НАТО на евентуална агресия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: ядрена войнаби би си
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен189 от кога са фалирали, от миналия век последните няколко десетилетия или по скоро защото изглежда само ти знаеш за това, ами ако не са фалирали ще идеш ли да се прегледаш на психиатър? Или по рубла на коментар
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НиколчоМного грешиш, живея и пътувам по работа в западни държави и често ти казвам хората на запад съжаляват и винаги са съжалявали руснаците, особено сега
101
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много старата опорна точка на руските хибриди за дълга на САЩ...Ще ви се и вие да имате такъв дълг нали? Тези 19 трилиона долара са инвестиции на целия свят в Америка и инвеститорите са повече от доволни и продължават да инвестират в Америка, абе хибрид ти не знаеш ли че две американски компании само имат повече от всичките пари на всички руски компании взети заедно, знаеш ли колко сте жалки вие русофилите?
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ну,тупые!Путин ги предупреди,че при нужда Русия ще нанесе първия удар!А след него просто няма да има кой и с какво да реагира!И днес- в и около Сирия- при нужда Русия "гаси" или препрограмира електрониката на самолети,ракети,камиони и параходи в радиус 300 км,като или ги спира,или ги връща в "изходната им точка"!За справка- питайте Турция и Израел...А в Космоса някои спътници вероятно летят и на по-малко разстояние до земята...
99
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 177Пак Опорно Клечков Лозунгов.Проследи парите ако не знаеш какво ставаРусия се отказа доброволно от пазар и производствен партньор със стокооборот от 100 трилиона $ годишно???Вече две години три типа Космически ракети не летят, Не се строят големи кораби поради липса на двигатели и прочие и т.н. Санкции и прочие благинки.И това са го планирали на Люблянка. Няма думи колко ти куца елементарната логика.
98
4
 
13
 
! Отговори
Нора преди 8 години
Политиците от запада не разбират ли вече, че омръзват с техните глупости. Защото всички хора по света искат да живеят спокоен живот, без насилие, без войни, без терорист и, емигранти със съмнителни намерения. Толкова ли им е трудно да ни оставят да се радваме на семействата и децата си?
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съмняващите се в победата на Русия в какъвто и да е сериозен световен конфликт - прочетете за защитната система Периметър. Именно заради нея никой не смее да нападне Русия, дари и за Крим си замълчаха. Няма друг възможен победител, освен Русия и цял свят е информиран за това. Е, освен някои потребители на този сайт.
96
4
 
24
 
! Отговори
Николчо преди 8 години
Голям страх ги тресе западняците от Русия.
95
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 1732014г 70% от износа е ГАЗ/ПЕТРОЛ/НЕФТ към момента е по-малък дела50% от БЮДЖЕТА е директно свързан с приходите от ГАЗ/Петрол10% от БВП се формира от тази индустрия.Не-добре са им написани данъчните закони на Рашките или заради високата цена са ги написали така. Това им е проблема не самата цена.От началото на годината 10% съкращения в Бюджетната сфера. няма да се учудя ако 6 месец още 10% съкратят (но истински съкращения не като при нас след 2 месеца нови места откриваме).
94
6
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До АнонименНапиши си името да ти се смеем персонално.Умнико последните 15 години в западна Европа няма повишение на реалните доходи. Имам близки приятели там и женени за западняци и просто живеещи там. В САЩ е същото положението. Увеличават се бедните и намалява средната класа. Средната класа е най-ефективния работник на всякъде по света. Образованието на всякъде по света запада освен може би в развиващи се страни като Китай. Няма Лидери.Да запада все още е ПО-БОГАТ но до кога?
93
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
теа пък натовци защо не вземат да оставят хората по света да си живеят живота, да си гледат семействата и децата, а само се чудят как да подпалват войни!
92
4
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Едно уточнение ! Под НАТО всички разбират USA , или бъркам ?!?!
91
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби не ни обиждай не сме толкова глупави, 60 до 70 процента от всичките приходи на пруснацте са от газ и нефт, останалото са пак от други изкопаеми, както казват на запад Прусия е суровинна бензиностанция имитираща държава, путин ходи да се кланя на Ердоган за тръбата а не обратното
90
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да започне ? Ами никак, просто няма да започне , но който е бил и е с русия ВИНАГИ Е ГУБИЛ , източна Европа, близкия изток, бившите соц.републики, а който е бил със САЩ ВИНАГИ Е ДОБРЕ западна Германия, западна Европа, Англия, Китай, Южна Корея, Австралия то излезе целия цивилизован свят
89
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 167АноУМНИ в Куба живеят с по 10$ дневно, В Индия с по 2$ необразованите и считани за низши класи. По-образованите с по 15-20$. И така можем да изреждаме още стотина страни.Петрола и ГАЗът определят под 10% от БВП на Русия. АКо РФ спре всички доставки за Европа по-голям проблем ще има Европа от колкото Рашките.Проблемът на рашките е че така са си написали законите и така са устроили данъците че 50% от Бюджетните приходи идват от петрол. Като оправят това и вече няма значение ценат
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе хе боби трола си е написал никнейма най сетне хе хе хе айде почвай че работата те чака
87
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 166Запитай се АноУМНИ колко ядрени заряда имат Великобритания, Франция, Израел, Пакистан, Индия и Китаймежду 300 и 600 и това е достатъчно за да унищожиш всеки противник. Това безумие по 30 000 заряда от студената война няма да се повтори повече.
86
3
 
17
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Краварите треска ги тресе ! Цял свят разбуниха ! Цяла дузина нации и държави вече са им вдигнали мерника ! Действително ли ще живеем по- спокойно без краварника и краварите ! Ще видим ! Вариантите са два или да си опечат акъла и да се приберат в краварника, като оставят света на мира . Но това едва ли ще се получи ! Другия логичен вариант е някоя от жертвите на терора им да отвърне на удара им! Не е за препоръчане но с оглед наглоста на Янките е вече все по- вероятно !
85
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква война бълнувате- то в русия няма какво да ядат-80 рубли за долар-пълна мизерия те за обувки нямат камо ли за оръжие (работещо а не това от парадите)
84
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските хибридни *** като чуят думата война и веднага се активират да ни проглушават ушите колко силна и непобедима е русия, колкото и варшавския договор едно време беше силен и непобедим въпреки че имаше над 30 хиляди ядрени ракети, а днес русия е къде къде по слаба от ссср и варшавския договор