Дехристиянизацията на Европа е опасна!

Руският патриарх Кирил очаква коренни промени в Европа
17 фев 2016 10:52, Елка Василева
124
Дехристиянизацията на Европа е опасна!
Руският патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Руският патриарх Кирил очаква в Европа коренни промени заради изтласкването на християнството от региона. Главата на Руската православна църква заяви това в Асунсион в разговор с президента на Парагвай Орасио Мануел Кортес Хара, предаде ТАСС.

Разказвайки за срещата си с папа Франциск в Хавана на 12 февруари, патриархът изтъкна, че е било обсъдено "изобщо изтласкването на християнските ценности от живота на редица съвременни страни". "Дехристиянизацията на Европа е опасна не само от гледна точка на дискриминацията спрямо християните; това е опасно от духовно и културно гледище", каза той.

Срещата с Франциск, преминала в "братска атмосфера", "не бе размяна на любезности (. . .), а сериозен двучасов разговор", подчерта Кирил. След нея светът с нетърпение очаква да се подобрят отношенията между Римокатолическата и Руската православна църква, отбеляза парагвайският президент. От името на Парагвай той изрази надежда, че граденият днес "чуден мост - мост на диалог, солидарност, съвместна дейност, в крайна сметка ще изведе към единство целия християнски свят".

"Дългата и трудна" според самия руски патриарх обиколка из Латинска Америка, която Кирил започна на 11 февруари в Куба, продължава в Парагвай, после в Бразилия и ще приключи на 22 февруари, допълва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 111Светото Писание познавам да, познавам и историята на християнството, но не претендирам да съм експерт и енциклопедист в тази голяма тема защо?
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Илмейнти чел ли си Светото писание и история на Християнството
92
2
 
0
 
! Отговори
ROMA преди 8 години
PAPA ILI POPE SA DUMI OT RE4NIKA NA ROM KOETO ZNA4I PAPU (DYADO) ZATOVA VIE SLAVYANITE KAZVATE ( DYADO POPE ) SLAVYANSKI I ROMANES
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера защо безбожници и хора с изповядващи други религии коментират теми свързани с Христянството.
90
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 8 години
Мюсулманите вън, вън от Европа , да си ходят дома, тук са чужди!
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно е казал светият отец. Дано да успее да направи нещо и на практика.
88
2
 
3
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Аз изповядвам вярата си във Всевишния и Господа Иисуса Христа в духа на автентичното ранно апостолическо християнство както е дадено от Господа Иисуса Христа на апостолите и както са го разпрострянявали и те и както е в Светите Писания. Без примеси, без корупция, без езически и демонски доктрини примесени в Него. Чисто, автентично, вярно както трябва да е и както е предадено на апостолите. Какво неясно има?
87
0
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 102 селянинаЗащо ми приписваш неща с които аз нямам нищо общо? Тези учения за "златния милиард" и "оуробороса" са доктрини на сатанинското сборище. Далече от мене техните дела на мрака! Ас съм просто вярващ в Словото Божие християнин който се придържа към истината независимо дали тя съвпада с нечии доктрини.
86
2
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 95Това е момента на кръста когато извика "Свърши се" и силата на ада и смъртта бяха прекършени. Повярвай ми Бог е истински и верен, не се заблуждавай от лукавите времена в които живеем. Само чрез Господа Иисуса Христа комуто Бог е дал сила да спасява вярващите в Него ние можем да живеем.
85
0
 
0
 
! Отговори
селянина преди 8 години
към 100Страшно те вбесих като изобличих сатанинските лъжи нали-----Много е плоско да проектираш себе си, върху другите! Защо чакаш "Всевишният" да реши твоя край... защо край?! Нали казваш, че тепърва започва "началото на безкрая".. Аз ако съм на теб - бегом ше се затичам към ... "вечния живот", кво ше се мъча в това тленно тяло.Сериозно обаче действате по доктрината за "Златният милиард" - вижда се вече много ясно!Няма да я бъде вашата обаче ... "и змията си захапа опашката"!
84
1
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 95Защото този живот е само началото, той е като изпит за да се определи добър ли си или не си. Защото в Светите Писания се казва "На човек е определено да умре веднъж, след това съдът". След телесната смърт идва Божия съд в който се определя съдбата на човека според делата му. Затова и Господа Иисуса Христа дойде на земята за да се жертва и да изкупи греховете на живеещите на земята та чрез вярата в Него да могат да живеят.
83
1
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 98 селянинаСтрашно те вбесих като изобличих сатанинските лъжи нали? Изобличаването на злото ме радва, защото разкрива на хората истината и светлината на Божието Спасение! Що се отнася до моя край той ще дойде когато Всевишния реши, да бъде благословен вовеки!
82
1
 
1
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До селянинаТова което ти проповядваш е езичество и масонски доктрини и древната лъжа на врага на човешкия род дявола който излъгва нашите прародители като казва "ще бъдете богове". Това е най-древната лъжа на лукавия която се разпространява и днес и лъже хората, че те са едни малки богове които просто трябва да го осъзнаят. Лъжа която води до погубване на душите! Както казват Светите Писания "Който се превъзнася ще бъде унизен а който се смирява ще бъде въздигнат". Смири се и ти и се покай.
81
2
 
0
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнНе разбра ли вече, че тленния живот не е като вечния живот? Т--- Предлагам ти да отскочиш до вечният живот, да видиш как е далаверата там, и да дойдеш да разкажеш. Става ли?
80
3
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Тази доктрина на троицата е може би най-главната и зла лъжа проникнала в истинското християнство защото извращава самото разбиране за Всевишния, затова тя трябва да бъде отхвърлена категорично! Бог е само ЕДИН или както казва древното Божие послание към израилтяните: Шема Израел или Слушай Израилю " Господ Бог Твой е ЕДИН, да обичаш Господа от цялото си сърце, от цялата си душа и с всичката си сила"
79
1
 
2
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнВсевишния винаги е Той - в мъжки род,----Т.е. работата отива към то ***.... Затуй навсякъде вече е пълно с ***, лесбийки и всякакви от "третият пол"А реалната истина е, че "богове" са и мъжа и жената, без които не би го имал живота! Така е и при животните. Факт!
78
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илмейн,защо си мислиш, че искам да се спася от смъртта?Смъртта е естествения завършек на всяко живо същество.Ще умрем независима в какво вярваме.Не е умрял само който не се е родил.Не виждам какво и е страшното.Лошото е за близките които са те обичали, защото ще скърбят и е нормално.Раждане, живот, смърт са страни на едно и също нещо, няма как да съществуват едно без друго.Това е триединството, а не фантасмагориите за бог ,син и светия дуx.
77
1
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До селянинаЗащо не разбираш това което говоря? Защото не можеш да понесеш словото ми, защото си попаднал под влиянието на демонски доктрини. Не разбра ли вече, че тленния живот не е като вечния живот? Тук хората се размножават за да има хора след тях на земята а във вечния живот няма нужда от това защото пребъдват вечно!
76
2
 
2
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
До 91 селянинаВсевишния винаги е Той - в мъжки род, и светите ангели винаги са в мъжки род. Но сексуалността за която говориш не съществува в Божието царство защото тя е тленна, преходна и материална. Тя е създадена за продължаване на рода защото смъртта отнема живеещите на земята и други трябва да ги заместят. А както казва Господа Иисуса Христа на садукеите - тези удостоили се да се нарекат синове Божии нито се женят, нито се мъжат а и да умрат вече не могат а пребъдват като ангели на небето.
75
1
 
3
 
! Отговори
селянина преди 8 години
До ИлмейнВсеки човек роден от жена умира рано или късно---Е от кого да бъде роден бе, сатанисте? От херм***фродит ли да бъде роден?