Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!

Отношенията между Брюксел и Москва ще се нормализират
17 фев 2016 20:19,
115
Путин категоричен: Няма ли тероризъм, няма и мигранти!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин, заяви, че предварителното условие за разрешаване на бежанската криза в Европа е унищожаването на тероризма, предадоха ТАСС и Ройтерс.

За да се реши проблемът с мигрантите в ЕС, е нужно да се унищожи тероризмът. Причините за сегашния проблем с мигрантите се коренят в дестабилизацията на държавите в цели региони на света - Северна Африка, Афганистан, други страни, каза Путин след среща с унгарския премиер Виктор Орбан в Ново Огарьово, предаде ТАСС.

За да се реши проблемът с мигрантите, ние трябва да отстраним тази първопричина, констатира той.
Необходимо е да се възстанови държавността, икономиката, социалната сфера в тези страни, за да могат хората да живеят в своята собствена страна или да се завърнат там, добави Путин.

За това е нужно създаването на необходимите условия, за това е нужно преди всичко унищожаването на тероризма. Това е задача номер едно, посочи руският президент.

Путин каза, че харесва позицията на Унгария спрямо бежанците от Близкия изток в Европа, предаде ТАСС. Президентът добави, че миграционната криза е вътрешен проблем на ЕС, в който Русия не се меси.
Но позицията на Унгария и на нейния премиер (Виктор Орбан), която се изразява в отстояването на европейската идентичност, на идентичността на своята страна и своя народ, на нас ни харесва, каза руският президент.
Виктор Орбан от своя страна заяви, че високо цени действията на Русия в Близкия изток по въпроса за уреждане на проблема с бежанците, предаде ТАСС.

Говорейки за отношенията на Русия с ЕС като цяло, Путин изрази увереност, че рано или късно те се нормализират.

Орбан заяви, че времето на автоматичното удължаване на санкциите срещу Русия вече е отминало.
Мисля, че тази година, в средата на тази година, няма да има възможност за автоматично удължаване на санкциите от страна на ЕС. Всички (в ЕС) започват да разбират, че е нужно сътрудничество. Считам, че е шанс, че ние ще си сътрудничим, заяви Орбан.

По отношение на прилагането на практика на условията на минските договорености за Украйна, Путин заяви, че сега топката е в ръцете на Украйна, предаде Ройтерс.

Той каза, че Киев е този, който не изпълнява минските споразумения, допълва ТАСС.

Не от нас зависи кога ЕС ще снеме санкциите, които въведе срещу Русия. Ние чухме и продължаваме да чуваме и днес, че всичко зависи преди всичко от изпълнението на минските договорености между враждуващите страни в Украйна, договорености, които са поддържани в нормандски формат от Русия, Франция и Германия, каза Путин и добави, че всеки обективен наблюдател вижда, че топката в този мач сега е в полето на украинските власти, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Напомням, че ключовият въпрос е политическото уреждане на конфликта, създаването на политически условия, главното от които е внасяне на промени в конституцията на Украйна, което пряко е записано в минските споразумения. В тях черно на бяло се казва, че тези изменения трябва да бъдат извършени от украинската страна до края на 2015 година. Както виждаме това не беше направено, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Той изрази надежда, че Киев ще преодолее политическите проблеми и политическият процес в Украйна ще бъде доведен до край.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тероризма е запазена марка на съвецките болшевики, и "борбата" с него също ...
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ПУТИН НЯМА И ВОЙНА В СИРИЯ!!!!!!!!!!ИД СЪЩО НЯМАШЕ ДА Я ИМА БЕЗ ВОЙНАТА В СИРИЯ НА ПУТИН САМО И САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ ТАМ!!!!!!ИМА ПУТИН ИМА ПРОБЛЕМ !!!!!!!1НЯМА ПУТИН НЯМА ПРОБЛЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!
40
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ ще накаже САЩ задето създадоха ислямска държава и ги въоръжиха. А на руснаците ще даде сили и ще ги благослови затова че ще отърват Европа от терористите и съответно така и бежанците ще се кротнат. Господ всичко вижда. Рано или късно ще има възмездие за гробокопачите на Европа.
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес извърши първия си полет нов руски безпилотен конвертоплан.
38
2
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Спрете дрогата. тя ще ви погуби.
37
0
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
По същата логика. За мен вие сте обратен...
36
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбан е руска ***
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринКадафи е мъртъв, но казаното от него може да послужи на живите, ако не са кратуни като теб.
34
10
 
5
 
! Отговори
казал бла-бла... преди 8 години
"руският президент Владимир Путин, заяви, че предварителното условие за разрешаване на бежанската криза в Европа е унищожаването на тероризма"С едно такова изявление всъщност ни се казва, че въпросът няма да се уреди. "Унищожаването" на тероризЪма е causa perduta. Предварителното условие не е възможно да бъде изпълнено. Навъртях доста години, а тероризмът си остана актуален през цялото това време. Това не може да бъде метод и път за решаване. Напротив, само се ожесточават нещата.
33
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
впрочем ЩИКА бе от БГ калашник
32
17
 
3
 
! Отговори
британица преди 8 години
Путин е луд,по добре да не се бъзикаме с него.Има си идеи които трябва да разберем,все пак проповядваме-толерантност.Защо да не резберем и него.Все пак много нови неща приехме напоследак-ък.
31
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е другаря Путин не бива да се дестабилизират райони но той прави същото в Абхазия и източна Украйна
30
21
 
7
 
! Отговори
ами преди 8 години
реално погледнато Путин се провали в Сирия. Той не постигна нищо от това, което обещаваше - победа над ИДИЛ, спиране на бежанците към Европа, подобряване на положението в Сирия и Ирак(чрез запазване и утвърждаване на властта на Асад). Сега Европа е на ход и трябва да измисли нещо, след грандиозния провал на Кремъл в Близкия изотк.
29
3
 
14
 
! Отговори
Допълнение към 33 преди 8 години
Кaдaфи кaзa нa хората "В еднополюсният свят на победилата демокрация този, който има слабо и лошо оръжие, ще бъде ограбен и убит".
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен44супата пари!! взимай мерки!!! ду, ду, ду.........духууууу.............духухууууууууууу!
27
9
 
21
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Всички, които мразят Путин са ***.
26
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скапани тролчета руски са налазили здраво нета..........
25
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е на 100% Путин-----не съм русофил,но тук Путин е прав.В последните години той е най адекватният политик.
24
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39Ехооооооооооооооооооооооооооооооооооо!! Тук е България!! Нито сме длъжни , нито искаме да разбираме гадния руски!!! Ехоооооооооо! Не сме 16-та република!!!!!!! Еееехоооооооооо, ***!
23
2
 
20
 
! Отговори
Путинфен преди 8 години
Русия ще я има вечно, ама теб няма да те има фесчо смотолевски.