14 души са задържани за атентата в Анкара

Президентът Ердоган очаква да има още арести
18 фев 2016 14:44, Елка Василева
27
14 души са задържани за атентата в Анкара
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турските власти са задържали 14 души по подозрения във връзки с атентата, извършен вчера в Анкара, заяви турският президент Реджеп Таип Ердоган, цитиран от ТАСС.

Броят на задържаните в момента е 14. Смятам, че ще има още арести, каза Ердоган пред журналисти в Анкара.

Още по темата

Президентът посочи, че данните, които има Турция, сочат, че сирийската кюрдска Партия "Демократичен съюз" (ПДС) стои зад бомбения атентат в турската столица, при който бяха убити 28 души, информира Ройтерс.

Лидерът на сирийската кюрдска Партия "Демократичен съюз" отхвърли твърденията, че нейното въоръжено крило Сили за защита на народа (СЗН) стои зад вчерашния атентат в Анкара.

Макар тези, които ръководят ПДС и ПКК (Кюрдската работническа партия ), да казват, че нямат никаква връзка с атентата, според информацията, придобита от вътрешния министър и разузнаването, става ясно, че атентатът е извършен от тях, каза Ердоган.

И преди сме казвали на приятелите ни за силната връзка между ПКК, ПДС и СЗН. Във връзка със случилото се смятам, че ще получим повече доверие, каза президентът, цитиран от ТАСС.

Той съобщи още, че 28 от пострадалите при взрива се намират на лечение в болници.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ООД-а преди 8 години
15 и 16 са Ердоган Н Хакан Фидан !
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мазния читак Ердоган и западните му господари потриват ръце в поредната скалъпена история. Кои са виновни -естествено кюрдите. Айде да нападаме Сирия Аман от елементарна порнография
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се замислиш, заповедта за атентата не може да е издадена другаде, освен от "ИНКУБАТОРА НА ЗЛОТО".НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ СКОРО УНИЖЕНИЕТО СЪС СВАЛЕНИЯТ САМОЛЕТ!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Броят на задържаните в момента е 14. Смятам, че ще има още арести, каза Ердоган пред журналисти в Анкара."14 задържани+ердоган+даватоглу+багдади=17 задържаниПраво казва ердито."
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Османската държава и сегашната неосманска държава винаги са били съставени от над 50 етноса.Затова терора,насилието и геноцида над тези етноси при опит за отхвърляне на османското иго винаги са били вплетени в културата на наричащите се "(нео)османски турци".Геноцида над етносите от страна на (нео)сманските турци е тълкуван от НПО-грантовите историци в МОН,като толерантност,разбирателство и мирно съжителство.А обръщението "г.я.у.р" е израз на "равноправен и свободен човек" според МОН."
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнусен тип
4
1
 
10
 
! Отговори
zeus преди 8 години
В същото време над 2000 джихадисти са минали от Турция в Сирия да помагат на братята си от ИД срещу кюрдите. С една дума каквото повикало, такова се обадило...
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама нали атентаторът бил сириец ?! Сега пък кюрди арестували...
2
18
 
6
 
! Отговори
хахах преди 8 години
Сега на кюрдските терористи ще им се стъжни живота. Ще усетят моща на ТУРЦИЯ
1
3
 
4
 
! Отговори
555 преди 8 години
До АнонименКакви нормални хора бе. Като не те интересува не чети