Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата

Броят на жертвите достигна 28
Обновена: 18 фев 2016 08:05 | 18 фев 2016 07:19, Красимир Ангелов
237
Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата
Снимка: БТА

Турция ще отвърне решително на атентата с кола бомба срещу армейски автобуси в центъра на Анкара, обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата
При атентата в сряда вечер загинаха най-малко 28 души и над 60 бяха ранени, припомня Франс прес.

"Нека да се знае, че Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана", гласи декларация, публикувана от пресслужбата на президентството.

"Ще продължим все по-решително да се борим срещу пионките, които извършват подобни нападения и не познават морал и хуманни граници, както и срещу силите, стоящи зад тях", с казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Повечето убити и ранени в атентата са турски военни, включително офицери, отбелязва ТАСС.

Същевременно германският канцлер Ангела Меркел остро осъди вчерашния атентат в турската столица Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, предаде Асошиейтед прес.

"Заявявам пред турския народ: ние като германци споделяме вашата мъка. В битката срещу извършителите на тези нечовешки деяния ние сме на страната на Турция", гласи декларация на германската канцлерка, която е потресена от нападението в Анкара. Тя добавя, че в мислите си е със семействата на жертвите и ранените, посочва АП.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди остро терористичното нападение в Анкара. Той заяви в декларация, че няма оправдание за подобни ужасяващи деяния и че съюзниците от НАТО са рамо до рамо в борбата срещу тероризма. Столтенберг поднесе най-дълбоки съболезнования на семействата на убитите и на турския народ.

Съединените щати остро осъждат терористичната атака срещу турски военни и цивилни днес в Анкара, заяви във Вашингтон говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. "Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи", каза Тонър, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Турцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато американски самолет бомбардира сватба е трагична грешка, а когато цел са турските военни е не хуманен акт?!? Да ви имам западните стандарти!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма смисъл от повече атентати в Турция. Сега ще е достатъчно ПКК да обяви, че туристите не са добре дошли в Турция. С парите които туристите оставят, турската държава купува патроните, с които се избива кюрдското население. По-малко пари в турския бюджет = по-малко въоръжаване = по-малко жертви в Кюрдистан, Анкара и Сирия.
40
1
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
За турците щеше да е най-добре ако бяха продължали преговорите с кюрдите, но Ердоган избра пътя на конфронтацията. Вчерашният атентат е логично следствие на артилерийския обстрел на кюрдски позиции доста навътре в Сирия, под някакъв измислен повод, с цел да се пречи на настъплението им към Даеш и свързването на кюрдските региони в северна Сирия.Докато Ердоган и партията му са на власт, нищо добро не чака Турция, конфликтът само ще се задълбочава, а жертвите увеличават.
39
2
 
10
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Акта е организиран от самата Турция с цел да вкара войски и да спаси тяхното отроче ИДИЛ.е И съответно да заграби малко апатитни територии.
38
0
 
6
 
! Отговори
брей преди 8 години
Агресивен * се е завъдил в днес.бг.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА НЕ Е АТЕНТАТ! ТОВА Е МИРНО СЪЖИТЕЛСТВО С БОМБИТЕ, КЬОПЕЦИ. ЩЕ СЪЖИТЕЛСТВАТЕ С ТЯХ ДОКАТО НЕ СТАНЕТЕ НАПОЛОВИНАТА. И НА БРОЙ И НА РЪСТ.
36
0
 
3
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ,НО КАКВОТО ПОЧУКАЛО,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО,,КАКВОТО ПОСЕЕШ,ТАКОВА ЩЕ ОЖЪНЕШ,ИМА МНОГО ТУРСКИ ПОГОВОРКИ ЕРДОГАНЧО,С КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪБРАЗЯВАШ.ПРАВИШ КАТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ СЛУШАШ НАРОДА,КОГАТО МЕЧКАТА ИГРАЕ В КОМШИИТЕ ,ЩЕ ДОЙДЕ И ТУКА.В РУМЪНИЯ ПОЛИТИЦИ В ЗАТВОРА,ПРИ НАС СА НА ВЛАСТ,Е НА ТОВА КАКВО МУ ВИКАШ.1%БОГАТИ МНОГО,НО СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е 900 ЛВ,Е И КОЙ ВИ КАЗА ТАКА ПРАВИТЕ ПРЕЦЕНКАТА,КАКТО ПРИ БОЙ ТОШО.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
меркел да покани бежанци инот турция, и без това са само 2 млн в момента турците в германия. още може жабооо.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато и Русия трябва да се намесят и да разделят Турция. Кюрдите трябва да получат собствена държава. Турция в сегашния си вид е наследник на Османската империя, т.е. има други народи в границите и. Турция не може да ги приобщи векове наред. Няма как да стане. Единственият и начин е да ги избие, геноцид. Както направи с арменците и ги разпъди от Турция. За това и кюрдите имат партии и правят атентати всяка година.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да шопе, работа на руснаците е, що, проблем ли ти е нещо? Сега Путин ще изпрати съболезнования на Ердоган и даже ще му се извини, че не е можал да изтрепа повече. На война като на война. Нека турците да видят лицето на войната. Лесно е да се стреля по сирийските села, но като завалят бомбите в Анкара квичим, а? Квичете, ще има още.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 987Агалар, що не се изнасяш, бе? В тюркия може да те гръмнат, а във Виена може да те изнасилят сирийци, нали? Стой си тука, бре аркадаш, стой си! Тютюнец да береш, киреч да мъкнеш на обекта, гушиката на Доган да пълниш...
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 987анадолен абориген кои сте били всички войни сте загубели
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 987ей думус турска държава няма и няма да има
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Kолко удобно организиран атентат в момент,когато турция агресивно се готви и търси повод от месец за турска военна агресия срещу кюрдите в Сирия.Що ми се струва,че атентаторите-терористи са партия с режима на ердоган и даватоглу и услужливо са взривили бомбите в Анкара за да натопят кюрдите.Вече се разбра,че терористите от ДАЕШ-умерена опозиция са партньори на режима на ердоган,които вършат геноцид срещу християни,кюрди и светски сирийци в Сирия и атентати в турция,обвинявайки кюрдите."
28
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Ердоги, дели Босфор дог,сам прецака Турския поток!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В турция има близо 50 различни етноса.Най-голям етнос са кюрдите.Чрез геноцид над арменците избивайки предимно беззащитни жени и деца преди 100 години турция извършва етническо прочистване.Сега 100 години след арменския геноцид,турция се готви за нов,бомбардировките лятото над беззащитни кюрдски села и подкрепата на режима на ердоган за терористите от ДАЕШ бяха доказателство за началото на нов кървав турски геноцид срещу кюрди,християни и свободни светски сирийци в суверенна Сирия."
26
1
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Мутиту Феркел, да си наляга парцалите, че косата бръсне ниско... Зер, кюрди и амуджи има достатъчно в Германия... Може временно да оставят германките на мира и да се хванат за гушата на терен(любимия лаф на *** гербаджийски каки)!
25
4
 
9
 
! Отговори
Балканджи Мишо преди 8 години
До 987Вай вай ние поне сме *** ,тоест коренно население ,а вие откъде се пръкнахте и каква цивилизация донесохте в Европа ,тая на харемите и корупцията ли бе 987 ? или тая на кръвния данък и на кланетата Въпреки че бяхте поробители ,трябва да сте благодарни на народиите които тъпкахте ,щото те ви направиха хора ,иначе сега щяхте да сте по зле и от талибаните
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости! Всяка година в Турция стават минимум по два атентата. На кого ще отвърне по-точно Турция? На Русия? На арабите? На марсианците?
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С геноцид над арменците избивайки около 1,6 млн. арменци предимно беззащитни жени и деца преди 100 години турция извършва етническо прочистване започнало още през 19 век срещу арменците.(Според НПО-грантовите български историци от МОН такива събития не са геноцид,а знак на толерантност,мирно съжителство и спазване на човешките права на арменците от страна на османските турци и султана)100 години след арменския геноцид(мирно съжителство) турция се готви за нов над кюрдите в суверенна Сирия"