Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата

Броят на жертвите достигна 28
Обновена: 18 фев 2016 08:05 | 18 фев 2016 07:19, Красимир Ангелов
237
Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата
Снимка: БТА

Турция ще отвърне решително на атентата с кола бомба срещу армейски автобуси в центъра на Анкара, обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата
При атентата в сряда вечер загинаха най-малко 28 души и над 60 бяха ранени, припомня Франс прес.

"Нека да се знае, че Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана", гласи декларация, публикувана от пресслужбата на президентството.

"Ще продължим все по-решително да се борим срещу пионките, които извършват подобни нападения и не познават морал и хуманни граници, както и срещу силите, стоящи зад тях", с казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Повечето убити и ранени в атентата са турски военни, включително офицери, отбелязва ТАСС.

Същевременно германският канцлер Ангела Меркел остро осъди вчерашния атентат в турската столица Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, предаде Асошиейтед прес.

"Заявявам пред турския народ: ние като германци споделяме вашата мъка. В битката срещу извършителите на тези нечовешки деяния ние сме на страната на Турция", гласи декларация на германската канцлерка, която е потресена от нападението в Анкара. Тя добавя, че в мислите си е със семействата на жертвите и ранените, посочва АП.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди остро терористичното нападение в Анкара. Той заяви в декларация, че няма оправдание за подобни ужасяващи деяния и че съюзниците от НАТО са рамо до рамо в борбата срещу тероризма. Столтенберг поднесе най-дълбоки съболезнования на семействата на убитите и на турския народ.

Съединените щати остро осъждат терористичната атака срещу турски военни и цивилни днес в Анкара, заяви във Вашингтон говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. "Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи", каза Тонър, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Турцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как сте фесове ? Кофти е нали ?
21
2
 
18
 
! Отговори
Бачо Киро преди 8 години
Най-вероятно турците сами са го организирали този "атента" за да имат причина да се включат във войната Точно като американците 9,11
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И докога пинк-понк ефекти.
19
2
 
16
 
! Отговори
Балканджи Мишо преди 8 години
До 987Не така с рогата бре ,голяма работа си с приказките ,като си толкова турски патриот що не си обираш крушите и багажеца и да ходиш в Турция ТУК е БЪЛГАРИЯ , не плюй по страната която те е хранила и в която живееш .Няма спор ,че Турция е мощна държава ,тя е била мощна и в 1912 година ,но яде колеца тогава ,мощна беше в 1878 година ,ама и тогава яде един дебел руски .....
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е терористичен акт. Няма нито един цивилен убит. Това е война. Аскерът ви мре още преди да е стигнал до Сирия. Напъвайте се още за да ви изтрият от лицето на земята.
17
1
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 987Остави глобуса на Турция и си вземи хапче против стрес, тепърва ще имаш поводи да се страхуваш!
16
21
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Велик е Ердоган ,такива политици трябва да има .Машаллах .Роснаците ще бегат презглава към Росия ,нашите ще ги трепят отзад .Велика е Турция
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При наличие на 20 млн. кюрди в Турция и при избити няколко хиляди от тях при акции на турската армия в последните месеци, то ще се намерят и герои,които да отмъщават качествено. Пиши го турския туризъм нулев следващите няколко години. Няма как до всеки кюрд да сложиш полицай. Ердоган е пътник, не може да дава заден ход и ще ескалира положението, докато всеки турчин не се убеди, че заради един ердоган не си струва цяла турция да гази до шия в . айна.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ако пак преминат границата, пак ще ги ошамарим..."Хахахах :) Той и Дянков ги ошамари, ако си спомняш. Не, всъщност той ги "напляска". Хахахах. Давайте, пробвайте. После да видим колко бързо можете да бягате към Африка, при роднините ви - за всеки турски бежанец ще има самостоятелен бананов клон.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фясове, можете ли да смятате? Един руски пилот, един командос и един инструктор срещу 30 висши офицери-кьопеци тръгнали да воюват в Сирия. Да, ама не, желанието им да воюват се изпари заедно с промитите им мозъци. Видяхте ли истинската нехибридна война, мераклии милитаристи, видяхте ли я?
12
3
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 987Стойте си на задниците, амуджоолар, поне ще се отървете само с едни домати!
11
6
 
14
 
! Отговори
СВОБОДЕН КЮРДИСТАН преди 8 години
това ще е новото име на АНАДОЛА. СКОРО
10
4
 
16
 
! Отговори
ТЕЗ ДОМАТИ НА БАТИ преди 8 години
много яки излезнаха. Сваления СУ24 ще му излезе на ЕРДОГАНЯ я през носа , я през г.....за
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
987Ние по тая логика да си вземем цяла Добруджа и Македония, всичко до Солун и Босфора и Източна Сърбия, а? ***.
8
2
 
15
 
! Отговори
КАНАДА преди 8 години
прекрати авиоударите срещу ДАИШ, Франция си изтегля самолетоносача от там, пък ФРГ само с 4 Торнадо- рзузнавачи. Лъсва КОЙ КОЙ Е в тази ИМИТАЦИЯ на борба с тероризма. ТУРЦИЯ, СА и КАТАР плашат с окупация. БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ има СВЕТСКА ЗАКОННА ВЛАСТ в СИРИЯ.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще сваляте руски самолети и ще убивате пилотите, ще се подигравате на жертвите от сваления пътнически самолет, ще обстрелвате суверенна и независима държава, така ли? Ами подигравайте се сега да ви видя, гнусни ***.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган кьопека изяде кютека.
5
2
 
5
 
! Отговори
До Краси преди 8 години
Браво брат от нашият беден шопски край си ! " турция ШЕ отвърне на удара" ! Не можели и Турция КЕ , ЧЕ ?
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туморът Ердоган трябва да бъде изрязан от дъно, за да спрат подобни неща!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият ленторезач няма ли да отиде да му целуне краката на Едроган и да му поднесе най искрените си съблазнования! Да му каже как българският народ страда редом със турският . Сигурно на профилите на повечето депутати вече има полумесеца!