Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата

Броят на жертвите достигна 28
Обновена: 18 фев 2016 08:05 | 18 фев 2016 07:19, Красимир Ангелов
237
Ердоган се закани: Турция ще отвърне решително на атентата
Снимка: БТА

Турция ще отвърне решително на атентата с кола бомба срещу армейски автобуси в центъра на Анкара, обяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата
При атентата в сряда вечер загинаха най-малко 28 души и над 60 бяха ранени, припомня Франс прес.

"Нека да се знае, че Турция няма да се поколебае във всеки момент, навсякъде и при всеки повод да използва правото си на законна отбрана", гласи декларация, публикувана от пресслужбата на президентството.

"Ще продължим все по-решително да се борим срещу пионките, които извършват подобни нападения и не познават морал и хуманни граници, както и срещу силите, стоящи зад тях", с казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Повечето убити и ранени в атентата са турски военни, включително офицери, отбелязва ТАСС.

Същевременно германският канцлер Ангела Меркел остро осъди вчерашния атентат в турската столица Анкара, в който загинаха 28 души и над 60 бяха ранени, предаде Асошиейтед прес.

"Заявявам пред турския народ: ние като германци споделяме вашата мъка. В битката срещу извършителите на тези нечовешки деяния ние сме на страната на Турция", гласи декларация на германската канцлерка, която е потресена от нападението в Анкара. Тя добавя, че в мислите си е със семействата на жертвите и ранените, посочва АП.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди остро терористичното нападение в Анкара. Той заяви в декларация, че няма оправдание за подобни ужасяващи деяния и че съюзниците от НАТО са рамо до рамо в борбата срещу тероризма. Столтенберг поднесе най-дълбоки съболезнования на семействата на убитите и на турския народ.

Съединените щати остро осъждат терористичната атака срещу турски военни и цивилни днес в Анкара, заяви във Вашингтон говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. "Изказваме съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Потвърждаваме здравото си партньорство с Турция, наш съюзник в НАТО, в борбата с терористичните заплахи", каза Тонър, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Турцияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
35
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
След като Ердоган превърна Турция в зверилник,няма как да бъдат избегнати усложненията...Заиграването с всякакви ислямистки и други ***,далаверите с ИД,не ще останат без последствия.Отделно силовия подход към всичко.
1
2
 
36
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Защо не помислят върху това защо в същност целта е била автобус с военни? Какво правят военните от известно време с кюрдите в Турция?