Аплодисменти, празници... За горящ бежански център!

Германските власти се възмутиха от поведението на антиимигрантска тълпа
22 фев 2016 08:44,
138
Аплодисменти, празници... За горящ бежански център!
Снимка: кадър Youtube

Германското правителство осъди "отвратителния" инцидент, при който антимигрантска тълпа "безочливо празнува" пред горящ бежански център, предаде The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Около 30 пияни зяпачи са ръкопляскали докато бивш хотел, превърнат в център за търсещи убежище лица, горял в град Бауцен, провинция Саксония.

Полицията съобщи че разследва случая като вероятен палеж, след като били открити следи от "ускорител на пожара" в сградата.

Някои хора от тълпата дори са опитали да попречат на пожарникарите да загасят пламъците. Задържани са двама 20-годишни мъже след инцидента, разминал се без жертви и пострадали.

Докато голяма част от германците са доста добре настроени към новодошлите, има и доста активни групи, които съвсем не са на същото мнение.

Саксония е и родното място на антиимигрантското движение ПЕГИДА. Това далеч не е първият случай на инцидент в бежански център. През август тълпа в Хайденау, до Дрезден, замеряше полицията с празни бутилки и пиратки.

Пожарът в Бауцен се случи дни след като в малкия град Клаузниц, също в Саксония, тълпа крещеше: "Ние сме народът!" и "Вървете си у дома!", след като блокира автобус, превозващ бежанци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Важнутуй за нас г-н Марешки да стани призидент и да смъкни цинити на бинзина и на навтата
37
0
 
30
 
! Отговори
S преди 8 години
Най-интересното тепърва предстои. Имам много познати германци (над 50) и нито един не е "доста добре настроен към новодошлите". Казват, че знаят как да се отърват от "гостите". Имат опит от миналото.
36
22
 
2
 
! Отговори
Gungor преди 8 години
До Калоян 60Това не е начина, 21 век е, не първи, както ти така Калоян имаш права така и те имат права, че не са добре дошли съм съгласен, баща ми е баварец, и това е нашият дом който като всеки дом трябва да бъде опазен от неканен гост но днес всеки има права и закони които да спазваме, опожаряване не лагери е грозно и нелепо поведение което трябва да се осъди подобаващо..... Прощавай за лошия български.
35
1
 
42
 
! Отговори
Shark преди 8 години
"...голяма част от германците са доста добре настроени към новодошлите..." - това не е вярно, не са добре настроени и не ги искат, само баба Меркел ги иска и не знам защо германците още чакат ами не се вдигнат и да я изгонят с камъни.
34
0
 
33
 
! Отговори
Рора преди 8 години
Обамата разбърка света. Сега ще го сменят. А дано!
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо извращават насила хората си, на сила хубост не става.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕС , опомнете се !!!Те разбират, правят го нарочно.
31
0
 
28
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво, има и будни германци!
30
0
 
34
 
! Отговори
Розово преди 8 години
Меркел да беше взела пример от кметицата на Розово, където селяните протестираха срещу настаняването на имигранти. Тя каза: "Мене са ме избрали моите съселяни и аз ще заема такава позиция, каквато искат те."
29
0
 
30
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Направо не мога да повярвам че това са германците, потомци на същите онези германци, които преди 70-80 години си изчистиха държавата от всякакви външни и неподходящи елементи. Какво им пречи сега да правят същото, както тогава, за да спасят държавата си?
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е достатъчно, емигрантите трябва да бъдат принудени да се върнат откъдето са дошли а ако не искат.... знаете, да се приложи челният опит от 30-те и 40-те години в Германия. Така Европа все още може да бъде спасена. Рано е да се радваме че изгоряла някаква сграда, защото бежанците все пак са останали невредими, а е трябвало да станат на дим и сажди.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС трябва да сложи ограда по границите на Гърция. Така или иначе хранят няколко милиона мързеливи гърци, какво са 1-2 милиона мигранти. Чудесно ще си паснат с гърците - хем черни, хем мързеливи :)
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ги е срам, защо празнуват и се радват, като няма дори пострадал бежанец, камоли изгорял :( Дано другия път се представят по-добре и да пуснат кръвчица на мигрантите.
25
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Докато голяма част от германците са доста добре настроени към новодошлите"Медийна лъжа и манипулация, рейтингът на Меркел се срина именно заради НЕ добре настроените германци, а след масовите изнасилвания е пълен абсурд да твърдите, че имигрантите се радват на подкрепа.
24
1
 
24
 
! Отговори
ГДР преди 8 години
Източногерманците са по с акъла си.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да ама "възмутените германски власти" живуркат в охранявани комплекси без бежанци.Като почнат да ги бомбят терористи или да ги изнасилват брадати араби чак тогава ще сменят текста.До тогава винаги ще са на страната на "бежанците".
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По гръцка тв дават, че на пристанището в Пирея в този момент са 4 хиляди бежанци, а на границата с Македония са други 5 хиляди, които чакат, за да пътуват до Европа.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 54Жалко че трантутиме и храниме тая ***, вместо да ги интегрираме в лагери като Белене!може да се интегрират и в шуменския екарисаж
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се построи спешно Екирисаж с ТЕЦ към него. Да се обяви СПЕШНО обществена поръчка.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ROM OT ROMELIAспоко и вашият ред ще дойде