Отиде си Нанси Рейгън на 94 години

Тя беше една от най-влиятелните първи дами в американската история
6 мар 2016 21:48,
69
Отиде си Нанси Рейгън на 94 години
Снимка: БТА

Нанси Рейгън, съпругата на покойния американски президент Роналд Рейгън, почина на 94 години, съобщи Фондацията и библиотеката "Роналд Рейгън", цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Роналд Рейгън бе президент за два мандата от 1981 до 1989 г.

Някогашната актриса Нанси Рейгън беше една от най-влиятелните първи дами в американската история. Тя бе неотклонно до Роналд Рейгън през кариерата му в Холивуд, през осемте години в Белия дом и опита за убийството му, както и в късните му години, когато той бе покосен от болестта на Алцхаймер.

Бившият американски президент почина през 2004 г. след дълга борба с болестта.

Нанси Рейгън живееше в Лос Анджелис, където почина тази сутрин от сърдечна недостатъчност. Тя ще бъде погребана до съпруга си в президентската библиотека "Роналд Рейгън" в Сими Вали, в Калифорния.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Reagan was diagnosed with Alzheimer's disease, an incurable neurological disorder which destroys brain cells and ultimately causes death. Луд, открил "рейгъномиката"? Стига, бе...
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рейгън, както и Тачър, бяха болни от Алцхаймер още докато управляваха страните си. Все пак Тачър я освободиха 1989 г., а Рейгън го мъчиха дълго след това. Лудостта на двамата бе използвана от крупния капитал и перестройчиците - разбира се, всичко до време. "Рейгъномиката" - поредната шашма, от рода на "шоковата терапия".
31
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Бог да я прости,една достойна за уважение жена,която не изостави Роналд Рейгън до последния му час,човека който сложи край на желязната завеса на комунистическия блок.
30
3
 
3
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Едва ли някой ще съжалява за тази девойка.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой не знае как второсепенния актьор Рейгън пробива в политиката аз ще ви кажа.Бил е най-обикновен доносник по времето на макартизма.Пишел е доноси кой от актьорите говорил за СССР, коя актриса носела червена рокля икой от операторите и сценаристите се оплаквал от живота в САЩ.Заради такива като Рейгън правителството на САЩ гони Чарли Чаплин от Америка и го обявяват за комунист. Не знам да се смея или да плача.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рейгън ще отане в историята, като един от най-лошите президенти, заедно с БушЧовека казал "аз съм вашият враг" и спечелил изборите ... колко *** са американците наистинап.с.българите доказват 25г че също са не по-малко ***
27
3
 
18
 
! Отговори
Киряк Стефчовци преди 8 години
Чета тука и се сещам за Киряк Стефчов, който в романа на Иван Вазов се правил на по-голям защитник на Султана от турците. Продажна и лицемерна нация сме.По времето на комунизма бяхме по-големи комунисти от руснаците.Сега Стефчовците са по-големи капиталисти от Американците. Те ще ти хвалят Маргарет Тачър, след чиято смърт Британците пяха "Ура, вещицата ум'ря".Фактите за Рейгън са плачевни - Рейгъномиката разби средната класа, китайците завладяват лека полека САЩ, а тука се пишат хвалби.
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата заслуга на Рейгън е че разпадна нерушимия Съветски Съюз.Време е за разпад и на Русия, да видим кога ще е...
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМи адреса го имаш бе ***, въпроса е как ще дойдеш. Събра ли достатъчно рубли за билет ?
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РавносметкатаАма защо съм пропуснал бочаров, бе??? Сега трябва да вдигам два банкета! Годината започва много добре!!!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗная ви какви "бизнесмени" сте. Април месец отивам в командировка в Чикаго -искаш ли да снимам какви български "бизнесмени" чистят кенефите--------И за какво те "командироват" в Чикаго, те там за тролене не плащат...
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА вие съветски полезни идьоти си пишете и цъкайте плюсчета...====Нали съм в СССР, дай си адреса бе ***!-----------Адреса ми е 1234 Soviet road, Wassila,Alaska.Чакам те...
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41Давай, давай ***. Излей си злобата щото пари няма...
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвецките кауни изперкаха :)Само за пици приказват, това е понеже работят за две парчета пица на ден.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДадох сигнал в редакцията и ще изискам ИП адреса ти. Пиша от САЩ, където Рейгън има толкова много противници, колкото не може да си представиш. *** е на *** сина ти, а това лято когато си дойда в Бг ще имаш възможност да го кажеш на една ръка разстояние. Ще те скапя.---------Толкова много "противници" има в Сащ Рейгън, че го смятат за най-великия президент на тая държава :)А вие съветски полезни идьоти си пишете и цъкайте плюсчета...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самозваното "инженерче" ми цитира Бърни. Аве ***, за да си симпатизант на демонократите, трябва да си много беден и жалък ***. Точно те унищожават средната класа. А ти за средната класа не му бери грижата, до нея няма да стигнеш. Бил инженер, хаха. Само можеш да мечтаеш да имаш като моите бизнеси, лигльо. Имам 3 спортс бара, един в Атуотър вилидж, един в Бърбанк и един в Студио Сити. Сега купувам четвърти. Имал 20 човека екип, прави им повече сви-рки че да са по-продуктивни.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха, "пицаджия". Аве колхозен ***, в момента къщата ми се оценя за $980к. Колите ми струват повече от жалкия ти еднобедрум апартамент. ***. ПицаЖия е баща ти дето едвам те е отгледал та си се пръкнал такъв олиго-френ.Жалък си
16
4
 
5
 
! Отговори
Равносметката преди 8 години
Много хубави последните години, то това Желю, Йордан Сокола, Ваньо Танка, Петко Бочаров, то Нансито, а бе Господ си знае работата и не прощава! Всички сатанисти да си ходят там за където са тръгнали! Всичките хартии (в зелено), които ги трупат не си ги отнесоха, тъй че да гледат и останалите. В масонската ложа може да им обещават вечен живот ама нещо още май не е много точна формулата, та и на 90 пак ще трябва да оствят всичко откраднато от бедния работещ пролетарият и да се отправят към казана!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21, и к'во от това ве ***? Какво целиш с малоумния си пост? И какво доказваш?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19, кре-тен, дал ми ИП-то на редакцията. *** злобен, аз също пиша от САЩ, дори живея на 10 минути път от където е погребан Рейгън. И сега ще гласувам за Тръмп, пукаш ли се през гърба? И какво правиш в САЩ, ве плюнко? Защо не си при путин?