Броят на загиналите в Анкара расте - вече са 32-ма

Предполага се, че ПКК стои зад атентата в турската столица
Обновена: 13 мар 2016 22:54 | 13 мар 2016 22:34, Анисия Иванова
241

Снимка: Reuters

Най-малко 32 души са загинали при експлозията днес в центъра на турската столица Анкара, съобщи Reuters, като се позова на представители на турските сили за сигурност.

По-рано беше съобщено за 28 загинали и 75 ранени.

Още по темата

Първоначални данни предполагат, че Кюрдската работническа партия (ПКК) или свързана с нея група е отговорна за нападението с кола бомба в Анкара, заяви служител от силите за сигурност, цитиран от Ройтерс.

"По първоначални данни изглежда, че това нападение е извършено или от ПКК, или от свързана с нея организация", каза служителят.

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу свика извънредно заседание на съвета за сигурност на страната във връзка с терористичния акт в Анкара, предаде РИА Новости, позовавайки се от източник от премиерската администрация.

Взривът се е случил в 18:45 в местно време (съвпада с българското) на спирка, намираща се близо до един от офисите на турския министър-председател в центъра на турската столица.

По предварителни данни причина за взрива е кола-бомба, която се е взривила, намирайки се между два автобуса. Центърът на града е напълно отцепен. Над града кръжат полицейски хеликоптери.
 

Според представителя на турските сили за сигурност, към момента нито една терористична организация официално не е поела отговорност за нападението.

Руският президент Владимир Путин категорично осъди терористичната атака в Анкара и изразява съболезнованията си към народа на Турция във връзка с многобройните жертви, съобщи говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде Интерфакс.

"Владимир Путин категорично осъжда нечовешкото терористично нападение в Анкара“, каза Песков, цитиран от "Фокус".

"Президентът на Русия скърби заедно с целия турски народ, които стана жертва на поредната терористична атака. Владимир Путин изразява дълбоки съболезнования към всички, които са загубили близките си в терористичното нападение и пожелава бързо възстановяване на ранените“, добави говорителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Анкараатентатзагинали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1961г турския премиер Аднан Мендерес е обвинен в неоосманизъм. 17 септември 1961 народът и армията на Република Турция се обединяват и следва публично обесване на Мендерес, а последователите му ги чакал разстрел. Една от многото забрани е носенето на забрадки на публични места. Ердорган върви по стъпките на Мендерес.. трудно но сигурно. Кюрдите и те същите ***.
80
0
 
14
 
! Отговори
цимо преди 8 години
Еи , тоя изтрепва собствения си народ , само и само да има повод и извинение да нахлуе в Сирия да унищожи кюрдите.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъ,нещо пиука и гръмва.що е то.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преговори с кюрдите за автономия ще е най-безболезненото решение за турците.
77
2
 
2
 
! Отговори
боцко преди 8 години
Всички грузински циг.ни са скрити християни. Даже някои са и открити.
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган е скрит християнин - активно работи за ликвидирането на турция и християнски Константинопол.
75
4
 
21
 
! Отговори
до 130 преди 8 години
А дека е НАТО ? Нема гоооооо ! НАТО няма да хлътне в 3-та световна война заради тъпия ЕрдоГАД .
74
7
 
8
 
! Отговори
боцко преди 8 години
Под протекцията на американците, одобрението на израелците и скрита поддръжка от руснаците на терена се изрисува свободен голям КЮРДИСТАН !!!!!! Вай,вай, вай ....
73
4
 
3
 
! Отговори
as преди 8 години
само 32 ? ееее
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя дъщеря от двете - Есра или Сюмейе?
71
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
201.До Турчин,Защо не научите дъщерята на Ердоган - на 34 години , как да има 10 деца .Тя има само 2 , като европейките .Жените решават колко деца да имат !
70
31
 
16
 
! Отговори
Иво преди 8 години
До Призив Ти пък ще ми кажеш какво да ям и какво да гледам и къде да ходя. Къквото си искам това ще правя. Турските сериали са едни от най-хубавите които някога съм гледал!!!
69
19
 
13
 
! Отговори
Турчина преди 8 години
Безброй статистики показват че България намаля с големи темпове но в Турция става точно обратното предлагам на всички българи да тръгнат към Турция за помощ да научат кака се размножава населението но не забравяйте да водите и жените щото по вашия европвйски метод не стават тия работи
68
9
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Виждате ли,"братя" мюсулмани,докъде доведе нежеланието на Ердоги да дели властта!?За да спечели миналата година изборите,провокира конфликт с кюрдите!Е,вече е война,с всички последствия!Радвайте се сега на пусти плажове и празни търговски улици!И по лошо ще става!Ама щом забравихте идеите на Ататюрк и се върнахте в средновековието.....
67
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган трябва да се махне ! Ще въвлече Турция във война , не че сега не воюва в Сирия !ЦРУ е предупредило за терористична акция ( на Султана ).Ердуган и жена му са се побъркали да превърнат Турция в Отоманска държава ! Критикуваха жената на Ердоган , която се изказа , за Харем -училище на момичета . Някой американци коментираха , този Харем да не е на Ердоган в новия палат . Тя защо не изпрати дъщерите си да се обучават !Тази вещица говори за робство , на което са подлагани отвлечени момичет
66
11
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
какво ни занимавате с тия чал ми такива новини за Турция трябва да са в раздел спортни
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 953Да, и аз те уважавам. Много те уважавам. Междувременно, броят на пукналите *** е станал 34...Сус, бре ченгене! Ал сана рус аеропландъ!!! Ал сана анкара патакларъ!!!
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ататюрк което създаде ще го съсипе тоя лудия Ердогандобре,че не всички турци са като него
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ердогазн се помисли за ерголям ама се оказа ермалък....еи читак,как мислиш ,ако некои се издърви последователно на евреите,американците и руснаците какви са му шансовете да оцелее?
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има интервю с турска журналистка говореща за товаот Джумхуриешако знаеш англ.ще го намеришпотъпкването на правата на свободната преса го знаят всичкиа ти си явно един от мекеретатаима турци, които се борятти си ***