Броят на загиналите в Анкара расте - вече са 32-ма

Предполага се, че ПКК стои зад атентата в турската столица
Обновена: 13 мар 2016 22:54 | 13 мар 2016 22:34, Анисия Иванова
241

Снимка: Reuters

Най-малко 32 души са загинали при експлозията днес в центъра на турската столица Анкара, съобщи Reuters, като се позова на представители на турските сили за сигурност.

По-рано беше съобщено за 28 загинали и 75 ранени.

Още по темата

Първоначални данни предполагат, че Кюрдската работническа партия (ПКК) или свързана с нея група е отговорна за нападението с кола бомба в Анкара, заяви служител от силите за сигурност, цитиран от Ройтерс.

"По първоначални данни изглежда, че това нападение е извършено или от ПКК, или от свързана с нея организация", каза служителят.

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу свика извънредно заседание на съвета за сигурност на страната във връзка с терористичния акт в Анкара, предаде РИА Новости, позовавайки се от източник от премиерската администрация.

Взривът се е случил в 18:45 в местно време (съвпада с българското) на спирка, намираща се близо до един от офисите на турския министър-председател в центъра на турската столица.

По предварителни данни причина за взрива е кола-бомба, която се е взривила, намирайки се между два автобуса. Центърът на града е напълно отцепен. Над града кръжат полицейски хеликоптери.
 

Според представителя на турските сили за сигурност, към момента нито една терористична организация официално не е поела отговорност за нападението.

Руският президент Владимир Путин категорично осъди терористичната атака в Анкара и изразява съболезнованията си към народа на Турция във връзка с многобройните жертви, съобщи говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде Интерфакс.

"Владимир Путин категорично осъжда нечовешкото терористично нападение в Анкара“, каза Песков, цитиран от "Фокус".

"Президентът на Русия скърби заедно с целия турски народ, които стана жертва на поредната терористична атака. Владимир Путин изразява дълбоки съболезнования към всички, които са загубили близките си в терористичното нападение и пожелава бързо възстановяване на ранените“, добави говорителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Анкараатентатзагинали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами вземането на дете-заложник на Златни пясъци и то ли е дело на ДС
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 953на мен въпросът ми е колко *** трябва да си да пишеш подобни глупостиа арменския геноцида гръцкия геноцид а гоненето на свободно мислещи твои граждани,каквото прави ердоган какво ея ми разясни тези въпроси
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след като тръмп стане президент а меркел я наритат германците,на турците ще им се наложи да учат кюрдски.
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами забравихте ли гара Буново, където съвременните им наследници-на турците клали българи, сложиха бомба във вагона за майки с децая потърсететъпи фесове
57
6
 
4
 
! Отговори
до 120 преди 8 години
абре ей чистокръвен българино.... я кажи кой в бг говори най чист български бре? Да нее Лятфито, а вие бгтата като сте много грамотни защо ние Турците ви управляваме, цвли 500 години османци и сега цялата ви демокрация! :) Хайде грамотнико.... лека нощ на прабитери с моите прадядовци.....
56
7
 
4
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Преди малко слушах един турски анализатор който казва "Пламне ли Турция пламва кавказ, пламват балканите..." Затуй че българе дайте всички да се молим Турция да победи терористите...
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Футурологне те знам тук нов ли си, но ние го знаем за варг от години
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая прокиснала османска империя няма да я бъде....
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ходете на море в турция! Ако ще и за 100 евро 1 седмица в 5 звезди! Там става страшно сега и може и да се приберете в ковчег! Пази се, народе!
52
3
 
17
 
! Отговори
Рaдa бездъннaтa преди 8 години
Туристическия сектор в Aнaдолa е в колaпс! Нaй-вероятно сaмо зомби-овчия поток от седесaр-буржоaзния нaдрусaн обрязaн елит от центърa нa София в преките нa Витошкa ще зaпaзи в мaлкa степен почивчиците в Aнaдолa от любов към родното.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е дело на Ердоган, за да си осигури подкрепа. Прозрачна история.
50
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 8 години
в Турция Ердоган, а в БГ АХМЕД ДОГАН.ДОГАН АГА ЧОК ЯША!
49
5
 
12
 
! Отговори
п преди 8 години
Не ни зaнимaвaйте с турчолятa и НAТО. Висши служители от министерствaтa в Турция директно колaборирaт с ИД, психо-генерaлите нa НAТО директно си ги тренирaт и плaчaт всеки път когaто Шойгу ги бомби!
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дни ердоган ще ходи на зъболекар, защото е решил да направи Голема Сфирка на източния Княз! Разбрал е че иначе не става нищо. Само ядове.
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ми предложи да отида в турция да живея или за каквото и да е, ще го дам под съд за обида.
46
6
 
2
 
! Отговори
до 104 преди 8 години
за мерак ходи питай баба ти, башибозуците какво са и правили....,
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 953 Гледаш през крив макарон . Гледаи да задницата си ! Курдитеее! На хан Курт. Гледай я задницата ! Не гледай през кривият макарон.Задницата !
44
24
 
8
 
! Отговори
море в турция преди 8 години
Преди седмица резервирах море в Турция, 15 дена за 1000 евро , олимклузиф в 5 звезден хотел в Мармарис, таман няма да има мн руски пияндета наоколо. На плажа 50 човека :). Супер кеф. Няма да хода в нашето квнефско море или в гръцкото бежанско море я. А тук има мн кучета, които лаят, а Ердоган е усвоил вече2 млрд от модерна Европа. Има още 4 да усвоява и то както е тръгнло още много ще усвоява.
43
2
 
10
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До 953Като върнеш парите, тогава можеш да пуснеш бежанците. Пък това за нашите жени не го мисли. Ако трябва с кол ще ги трепя, тези дето ще дойдат, ама нашите жени на такива като теб, *** няма да ги дам.
42
2
 
13
 
! Отговори
... преди 8 години
Вие тук зле ли сте или така си мисля?Болни мозъци.Според вас Путин си отмъщава на Ердоган като убива 30-40 произволни човека и вие се кефите .Това не е удар по държавата а убийство на беззащитни хора.