Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят", заяви канцлерът
22 мар 2016 15:40,
343
Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на терористичните атентати в Белгия трябва да се отговори със солидарност и решителност, предаде ДПА.

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят - солидарност с жертвите плюс решителност по отношение на терористите", написа в Туитър говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е един от най-атакуваните европейски политици заради толерантното й отношение към бежанците, сред които, според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи.

Преди дни германският канцлер отново защити миграционната си политика. На митинг на своята партия Християндемократически съюз Меркел отново обяви, че стои зад решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

“Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита“, каза тя.

Преди дни в интервю за “Дойче веле“ българският президент Росен Плевнелиев подкрепи канцлера и обяви, че се възхищава от нейния хуманизъм и човечност.

"В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", каза българският държавен глава.

Той отново обяви и че на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС.

Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
22
 
! Отговори
пффф преди 8 години
не очаквам нищо да се промени докато не загърмят бомбите в Германия и не рухне Европарламента.. дотогава всичко ще е цветя и рози..толерантност до пръсване на халката..
172
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
меркел направи тези атентати
171
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак толерантност,пак солидарност...до другия атентат...пак празни приказки и нищо съществено
170
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли не се намери в евроге* парламента мъж с главно М или жена да заплюе тази от снимката. Това същество си мисли, че Европа й е бащиния.
169
0
 
20
 
! Отговори
Без Толеранс преди 8 години
Все повече Европейски градове имат квартали с бежанци в които НЕ ВЛИЗА ПОЛИЦИЯ! Не се интегрерат и са бомба цъкаща! До кога? Ако приемат бежанци то да са само деца до 10г. Другите ..........
168
1
 
26
 
! Отговори
българина преди 8 години
Тоя дето ми слага минуси на диагнозата шизофрения на мършата меркел явно е в последната фаза на същата болест и не разпознава плюс и минус. Когато млад германец навърши пълнолетие първото което прави е да ходи да търси баща си в Турция. Ако не го намери проверява в ГРАО- то на ДАЕШ
167
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е страхотна!
166
0
 
19
 
! Отговори
селфи преди 8 години
Ще бъде доста гротескно ако някой от тези с които тази си правеше селфи се окаже че е атентатор..
165
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая е виновна за всичко!!!
164
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител. ха ха ха ха. ТЕ ДЖИХАДИСТИТЕ СА В КЪЩАТА ИМ А ТЕЗИ ГРАНИЦИТЕ ЩЕ ЗАТЯГАТ! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ ИЛИ ДА ИМ ГО ПУСНЕШ ДА ГО ЦЕЛУВАТ СОПОЛИВ? АМА ОТ ТРИПОЛОВИ КАКВО ДА ОЧАКВАШ!?
163
0
 
30
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
Аз искам да кажа, че въпреки САЩ ме държат като заложник на мои отдавнашни провинения, като актови фотографии, активно сътрудничество на ЩАЗИ и други нещица, които ме карат да изпълнявам тяхната воля и да си затварям очите за атентатите извършванш от самите тях, то а още не съм изгубила нацяло разсъдака си. В крайна сметка ще взема да подпиша Трансатлантическото споразумение за да се спре поне отчасти това което става! Аз съм на топа. Какво да правя??
162
0
 
33
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Тая ненормалница попиле цяла Европа , *** изтрещелата бабуга...
161
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите са доста и с риск да повторя някого... Жалки нападания са такива, които не са постигнали целта си и няма жертви! Тетка Меркел как въобще има очи да говори за "солидарност". Солидарност трябва да има между европейските държави и да не допускаме такава ***. Животно да храниш те гледа с любов, а не мисли как да те гръмне!
160
0
 
34
 
! Отговори
дааааааа преди 8 години
Да всички граждани на ЕС трябва да се обединят срещу своите продажни и зависими политици който докараха ЕС до катастрофа!
159
1
 
34
 
! Отговори
тя преди 8 години
Плевнелиев е лесен и пука му , той нали живее в затворен комплекс и го кара мерцедес и цяла рота охрана , а какво да кажем обикновените баългари , които ползваме метрото?
158
1
 
32
 
! Отговори
! преди 8 години
За шизофрения не знам, но е характерно за деменцията да не помниш факти, да нямаш реална преценка за обстановката, да не реагираш адекватно според ситуацията, да повтаряш едни и същи реплики и действия...За мен тази жена има почти всички признаци на деменция....Не може цяла Европа да гори и европейците да са потресени, а тя да им говори за солидарност. Няма вариант някой да убива близките ми, а аз да съм солидарен към тях! В крайна сметка и европейците носят души и живеят, не са само мигрантите!
157
1
 
22
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Меркел пак не е в час.Стара е и аз и прощавам като човек.Обаче като държавен глава е неадекватна. Да даде правилна оценка че подцениха терористите и че не трябва да заиграва с тях.Иначе има видов ден.
156
0
 
26
 
! Отговори
хм преди 8 години
За съжаление, преди да се оправят нещата ще стане още по-грозно и печално... тази никога няма да отстъпи до самия край..това си е немска черта..има прекрасен пример от близкото минало
155
1
 
32
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Тъпанарка,поне да си мълчи,заради нейните склеротични призиви за повече мигранти ,сега ще сърбаме попарата години наред. Край с нашата Европа,господар ще бъде страхът
154
2
 
24
 
! Отговори
Пресиян преди 8 години
Тая пък покани безбройна *** в християнска Европа и сега да се сплотяваме. Срам за великия германски народ, че търпи това продажно ***, женския екеивалент на нашето нещастно човече с титла президент.