Кристалина Георгиева: Да свикваме да живеем в риск!

Три служителки на ЕК сред ранените при атентатите
Обновена: 23 мар 2016 14:20 | 23 мар 2016 08:37,
197
Кристалина Георгиева: Да свикваме да живеем в риск!
Снимка: архив, Reuters

Три служителки на Европейската комисия са сред стотиците ранени при вчерашните атаки в Брюксел, обяви еврокомисарят Кристалина Георгиева пред БНР. По думите й атентатите в белгийската столица са удар в сърцето на Европа.

По думите на Георгиева огромната част от терористите, нанасящи удари в Европа, са родени в Белгия или Франция. Според нея ЕС не вижда ранните признаци на тази омраза, която ги води към това да отнемат живота на невинни хора.

Още по темата

Еврокомисарят открои три части на проблема - външната политика, вътрешните граници на ЕС и готовност на обществото на живее в нов свят.

"Това още един път ни показва, че светът се промени. Много повече рискове, радикализацията и екстремизмът присъстват навсякъде. Не само в страните, които традиционно са по-често в конфликти, където традиционно има повече страдания – виждаме го и в Европа", заяви еврокомисарят.

По думите й, трябва да сме готови за този свят, а това значи работа на службите за сигурност.

Да свикне"Обществото да има по-голяма чувствителност към този риск, но това значи да сме обединени в защитаването на нашите ценности и начин на живот", коментира още Георгиева.
 
"Аз бях в Съединените щати, когато те преживяха шока на тероризма и бях свидетел на това как обществото там се промени. Как Съединените щати решиха, че могат да живеят с малко по-малко свобода, но с много повече сигурност. Това не е загърбване на свободата, а възможност да я защитим", даде за пример Кристалина Георгиева.

"За нас в комисията 22 март беше ден на тест за това до колко след парижките атаки ние имаме по-добра система за защита на нашите служители. Ние веднага взехме решение да повишим степента на заплаха. Направихме го с другите европейски институции - стъпка напред заедно", каза още еврокомисарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А санкциите срещу Русия няма ли да ожесточавате?
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целият този бардак в центъра на Брюксел трябва да се развали, лапачи които по-цял ден се разхождат в луксозни офиси с костюми струващи по една годишна заплата в България. 170 хил евробюрократи хрантутим! Никаква полза от тях, само вреди носят!
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свикнахме вече с мизерията и недоимъка, а сега трябва вече и със страха. Почвам да разбирам защо хората се самовзривяват !
63
0
 
16
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Не ни поучавайте какво трябва/не трябва да правим! Вашата работа е да премахнете този риск! Иначе за какво сте ни? Още повече, точно вие, сегашните политици, докарахте сегашното дередже.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кокида помагаме - да, според възможностите си, НО НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СИ НАПЪЛНИМ ДОМОВЕТЕ С ХОРА, КОИТО НЕ УВАЖАВАТ НАШИТЕ ЦЕННОСТИ...Ами те си имаха ценности и си живееха там според техните ценности и не идваха в Европа. Напливът започна след като ние им наложихме с бомби нашите ценности - в Ирак, Либия, Сирия, арабска пролет - а сега пък да не идват!
61
0
 
14
 
! Отговори
гадове преди 8 години
"това значи да сме обединени в защитаването на нашите ценности и начин на живот" - защо го допуснахте,защо ни докарахте до тук?Никой не заплашваше нашите ценности и начин на живот, вие пуснахте диваците да сеят страх, престъпност, изнасилвания, дивашките си закони и религия, а сега ние трябва да ги защитаваме?
60
0
 
23
 
! Отговори
смях преди 8 години
ДУПЕДАВЦИ.
59
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадни, алчни чиновници - и тази е като тях. Де е сега баба Меркел - да отиде да си направи селфи с разкъсаните човешки тела. Кой ни докара до тук ?!? Некадърните и продажни политици като тази. Те си получават по 30-50 хиляди евро заплати, охраняват ги, возят ги в бронирани коли. Кой страда, кой убиват - нас, обикновените хора. Сега ние трябва да се страхуваме заради простотията и некадърността на политиците и полицията и армията. СРАМ И ПОЗОР !!! ПОДЛОЖИХА НА ГЕНОЦИД СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ !
58
0
 
22
 
! Отговори
Коки преди 8 години
да помагаме - да, според възможностите си, НО НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СИ НАПЪЛНИМ ДОМОВЕТЕ С ХОРА, КОИТО НЕ УВАЖАВАТ НАШИТЕ ЦЕННОСТИ, НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО НАШИТЕ ПРАВИЛА, ДОШЛИ СА ЗА ДА ВЗИМАТ БЕЗ ДА ДАВАТ НИЩОСТОП, СВЕРЕТЕ СИ ЧАСОВНИЦИТЕ - ИМА ЕВРОПЕЙСКА КУЛТУРА, а не мултикултурна Вавилонска кула!!!!!
57
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко удобно "извинение" за напълно погрешната политика!
56
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая бездетна тетка, малко по-млада от Мама им на пришълците, още преди Мамата им да ги покани в Германия ни убеждаваше, че тези търтеи, дошли да живеят на наш гръб, докато изберат момента да ни избият, щели да ни подобрят генофонда.Ние ли не знаем що е мюсюлманско нашествие и геноцид?Ние , които още помним за децата еничарчета?Та леля ви Сталинка, да не смее да се показва по българските медии, защото всичко което каже е против българския и европейските народи!ПРЕДАТЕЛКА!
55
0
 
31
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
По голям риск от вас има ли, жалки продажни марионетки на богоборческата юдео-масонска върхушка? Опомнете се, безумци, и се покайте за греховете си, докато не е станало твърде късно!
54
0
 
32
 
! Отговори
stefo 23 преди 8 години
Тази работи за чужди интереси и е опасно вредна за народа си и за всички европейци. Всички трябва да свикнем с мисълта , че тази *** , която ни налази трябва да бъде изметена незабавно барабар с (интегрираните) им съплеменници от западна Европа , а не със страха.
53
2
 
20
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
В ИМЕТО НА НАРОДНИЯ СЬД---НА СМЬРТ ----К. ГЕОРГИЕВА БОРИСОВ КОСТОВ Ф. ДИМИТРОВ ЦАЦАРОВ СТАНИШЕВ МИКОВ ДОГАН МЕСТАН ---ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ В ГРАМАДНИ РАЗМЕРИ НА БЬЛГАРИЯ КОЙ Е ЗА
52
0
 
23
 
! Отговори
ОСТАВКА на ЕС преди 8 години
Военни кораби в морето и обстрел и потапяне на всички кораби , фериботи и лодки превозващи тарамбуки !
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористите избират обикновените хора, защото сме лесни мишени
50
0
 
15
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Добър съвет но глупав.Вземете мерки.Не предаваите държавата и не я продаваите.
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва цялостна смяна на политиката.
48
1
 
25
 
! Отговори
Депортиране преди 8 години
Никаква милост към тези нашественици!!!!!!!Въпроса е вече - те или ние !!!!!
47
0
 
31
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 8 години
Вижте и отвратителната муцуна на тази *** !!!! Тая селяндурка и такива като нея ни натресоха гадните и уродливи арабели !!! Тая безродница сега щяени учи да живеем в страх !!!! На такива като нея е малко Божието наказание , на нея и трябва народно наказание !!!!