Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море

Според Русия целта е засилване на напрежението преди срещата на НАТО
10 юни 2016 13:02, Елка Василева
193
Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки, предаде Ройтерс, като си позова на агенция РИА Новости.

Руската държавна медия съобщи, че преди дни американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

Според министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на "Портър". Той определи разполагането на американски самолетоносачи в Средиземно море като демонстрация на сила, която според него задълбочава хладните отношенията между Москва и Вашингтон, предизвикани от действията на Русия в Украйна и Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиИ Ако Руснаците Воюваха в Украйна с казионни войски - а за това няма доказателства до сега.няма доказателства единствено за ***. За нормалните хора е ясно как се появяват руски танкове с руски екипажи в Украйна.
21
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще отговори, я! Веднага Москва да наложи ембарго върху износа на матрьошки за натовските страни! Ще видят те!
20
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани, мани, очаква ни екологична катастрофа. Кораба дето се вика още не е влязъл в Черно море и откъм Крим потече кафява река :)
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7, Портър може да унищожи всяка въздушна заплаха, ако Хибини или друга подобна руска РЕБ-система не му изключи целеуказващата Иджис.
18
7
 
42
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 12Неточно колегаИзхвърлиха Грузинците от Осетия и ги гониха до морето. След това си се прибраха обратно в РФ.Крим ОБЯВИ НЕЗАВИСИМОСТ и Като независима страна се присъедини към РФ както ГДР се присъедини към ФРГИ Ако Руснаците Воюваха в Украйна с казионни войски - а за това няма доказателства до сега. Мислите ли че изобщо щеше да има Украйна особено с неонациски елементи в управлението на страната
17
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ може да изпратят самолетоносач и в Азовско море, ако бъде разширен Керченският пролив !
16
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАСТИОНИТЕпазят надеждно РУСИЯ,те щото я пазят, та затова рашистите ореваха орталъка.
15
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОНЕ 1 ПОДВОДНИЦАда паркират руснаците до ПОТОМАКа замислял ли си се защо аджеба не я паркират :)))
14
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиСу-24 могат задхоризонтно да целеуказват на наземните свръхзвукови противокорабни комплекси П-800 ОНИКС с обсег 500кмбратчет, добре че си ти да ни светнеш в тези съкровени тайни. Сигурен съм, че янките не са и чували за това безаналогово оръжие и като прочетат коментара ти ще се хвърлят в морето!
13
2
 
35
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 7Ано Експерте Хоризонта на всеки кораб по нисколетящи над морето ракети е на 40 км, а за самолети летящи на 10000м, е 300км... 2500 км е когато стреля със специално модифицирана ракета по сателит.
12
1
 
47
 
! Отговори
БАСТИОНИТЕ преди 7 години
пазят надеждно РУСИЯ, но се чудя на наглите американци защо ръчкат мечката с пръчка
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11Терсят на татко ти едно нещо което е сбъркало та си се пръкнал.
10
1
 
47
 
! Отговори
ПОНЕ 1 ПОДВОДНИЦА преди 7 години
да паркират руснаците до ПОТОМАК и да видим какви песни ще запеят КРАВАРИТЕ. А така Черно море е далече до техните земи. Но да не стъпи пак руски ботуш пак в Америка
9
3
 
48
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
А да не би да е на САЩ?
8
5
 
56
 
! Отговори
чао преди 7 години
Дано имат достатъчно памперси и успокоителни на този кораб"Потър"какво търсят толкова далече от бреговете си?те с тези действия не носят сигурност а само напрежение,не мерси....
7
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.или иначе казано рашките напълниха гащите :))))
6
4
 
59
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Защо си мислиш, че руснаците се притесняват, те просто отвръщат на американското квичене с контра квичене. Обикновено когато някой руски самолет излети или Путин си пусне казанчето на тоалетната, Вашингтон бие аларма, че Русия извършва агресивни военни маневри с цел завземането на света.
5
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво толкова се притесняват руснаците от някакво си краварско корито? Руснаците са най могъщи?
4
3
 
53
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
За какво им е на руснаците самолетоносач, след като под американския кораб кръстосват руски подводници? :D
3
6
 
52
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Рашките ще пратят Старички Су-24 да навестяват ден след ден Портър.(Су-24 могат задхоризонтно да целеуказват на наземните свръхзвукови противокорабни комплекси П-800 ОНИКС с обсег 500км)Вие знаете, Че Ние знаем, Че вие знаете, ЧЕ ние знаем къде се намирате и можем да ви Пушнем ако поискаме по всяко време и то не със старите Су-24.Само от Потер да не се чуе Пър Пър Пръц.