Москва към Киев: Смъртта на руски военни ще има последствия

Опитите на Украйна да дестабилизира Крим са обречени на провал!
11 авг 2016 20:06, Елка Василева
256
Москва към Киев: Смъртта на руски военни ще има последствия
Снимка: архив, Reuters

Русия предупреждава Украйна и задграничните й наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия, се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

 "Опитите за дестабилизиране на ситуацията в Крим са обречени на провал. Стабилността и сигурността в Република Крим ще бъдат безусловно обезпечени от нас. Искаме също да предупредим както Киев, така и задграничните му наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия", се казва в изявлението.

Още по темата

В резултат на проведени от руската страна операции "на територията на Република Крим е ликвидирана агентурна мрежа на Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна", се посочва в изявлението. "Задържани са граждани на Украйна и Русия, оказали съдействие в подготовката на терористични нападения. Сред тях са Евгений Панов и Андрей Захтей. Всички те правят самопризнания", отбелязва руското външно министерство.

Москва призовава партньорите да окажат въздействие на Киев и да го предпазят от опасни стъпки, които може да имат отрицателни последици, заяви дипломатическото ведомство.

 "Играта с огъня не води до нищо добро", добави министерството.

Срещите в нормандски формат (Русия, Германия, Франция и Украйна) едва ли ще имат смисъл, докато Киев не се откаже от терора и провокациите, заяви руското външно министерство.

Затварянето на очите на Запада за войнствената реторика на Украйна изигра роля в решението да се организират провокации в Крим, смята руското дипломатическо ведомство.

Украинският президент "Петро Порошенко постоянно се перчи с безусловната подкрепа на САЩ, НАТО и ЕС в борбата си "за възвръщане на анексирания Крим". Затварянето на очите пред тази реторика от страна на Запада несъмнено е изиграло отрицателна роля за вземането на престъпните решения на украинското ръководство за организиране на въоръжени провокации в руски Крим", се казва в изявлението на руското външно министерство.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ПЪК СМЪРТТА НА УКРАИНСКИТЕ СЕМЕЙСТВА ЖИВЕЕЩИ В ЛУГАНСК И ДОНЕЦК ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ!!!!1
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една икономическа блокада и в Украйна ще настъпи мор.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Упс, ми ся!!Фанаха ги бе, че и пресконференция шъ има с присъствието на фанатия оКраински Копър (у....кроп)!Тц,тц,тц.... тия пак са били пияни.Еййй, толкоз труд, толкоз $$$ на вятъра!
13
5
 
23
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Много глупаво разсъждение. Ако Путин е искал да нападне украйна то отдавна нямаше да я има тази държава а той щеше да си направи резиденция в центъра на Киев.
12
3
 
28
 
! Отговори
хааа преди 7 години
Порошенко напълни гащите и започна да звъни насам на там ама дава заето,сигурно си е вече опаковал куфарите заедно с другите бандеровци.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До брейЕрдоган не го мисли. Тяхното е брак по сметка и няма да го бъде. Как се гледат не знам, толкова се мразят. Какво общо има православна Русия и ислямска Турция?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kiroМного се правиш на отворен пред компютъра но след като те "посъветват специалисти със специални средства" няма да можеш да пишеш тука.
9
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
До брейКаквото трябва ще признаят,ясно.
8
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна аналогия с постановките на Хитлер спрямо Полша. Пускат някакво видео и снимка на палатка, която се оказва стара и взета от сайт.Путин е луд човек и трябва да бъде спрян. Човек без морал и принципи, готов да жертва народа на Русия за абстрактни имперски амбиции.
7
7
 
31
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Крайно време е Русия да ни избави от тази фашистка черна дупка Украйна..
6
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски постановки, копирани от тези които са правили нацистите преди да нападнат Полша.
5
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъ, хайде бе, хайде почвайте се, че стана скучно!!!!
4
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски циркаджии
3
3
 
24
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
.....по-рано ръководителят на Крим заяви, че организирането на атаките в Крим - Държавния департамент на САЩ...
2
2
 
7
 
! Отговори
Още е рано преди 7 години
До АнонименЩе стане и тая работа,ама след 2-3 години.И няма да има много насилие и едра техника,повечето действия ще са отвътре.Сега е рано,още много неща има да се случат,докато се реши и въпросът с Украйна.
1
2
 
15
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Аааа))))Санкт Петербург, 11 август. В Санкт Петербург бе домакин на церемонията по откриването на паметна плоча на бившия лидер на Северна Корея Ким Чен Ир ....