В Пхенян надрусаха строители – да работят по-бързо

До зимата те трябвало да вдигнат над 60 сгради
11 авг 2016 11:52,
31
В Пхенян надрусаха строители – да работят по-бързо
Снимка: Reuters, архив

Архитекти и инженери в Пхенян дават на служителите си амфетамини, за да имат сили да завършат проектите навреме.

Радио Свободна Азия твърди, че властите в Северна Корея поставят строителите в непосилни условия, за да построят комплекс от жилищни блокове преди зимата.

"Мениджърите дават наркотици на мъжете, за да работят по-бързо", твърди радиото.

За целите на строящия се комплекс са наети стотици хиляди работници. Те трябва да построят 70-етажен блок и още поне 60 сгради.

Според информацията на медията на една от сградите е изписан обиден графит, гласящ, че скоростта на строежа се дължи на спийд - амфетамин. На друг пък пишело, че строежите се правят от орди наркомани.

Тези надписи, заедно с намерени празни бутилки и фасове, се третират като политически престъпления.

Полицията в Пхенян търси предателите, като обещават справедливи наказания, които ще предотвратят следващи престъпления от този характер.

По-рано тази година обиден графит, посветен на лидера Ким Чен Ун, се появи на сграда в Рянган. Жителите на града са били принудени да предоставят свои ръкописи, за да докажат своята невинност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
8
 
! Отговори
edin ot tqh преди 7 години
Адски малоумната статия... Скриите се платени ***! ДНРК имат в десетки пъти по-малко външен дълг от южният окупиран район, а да не говорим за вътрешни дългове... В ДНРК няма престъпност хомита, а тук ви пръсват дупенцата и вие пак се кефите!
23
3
 
6
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
До СтенлиПри Чаушеско Румъния нямаше и един долар дълг, а при Кадафи на младите либийски семейства отпускаха еднократно 30 000 долара и безлихвени кредити. Ти защо се радваш а не кашляш чичовото, къде си се цанил за общ работник или ти стигат центовете от елементарни коментари.
22
0
 
9
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
Бах мааму, нали бяха гладни бе, за кого ги строят тези жилищни блокове? Не вярвам да са за властта, тя в блокове не живее. И как ги научихте тези работи , ставащи в затворена, диктаторска държава която не допускала чужди журналисти. Да не сте гледали СНН бе? Яко са ви излъгали, наивни дечица сте.
21
4
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Нашите *** не им се вярва какво представляват.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От снимката се вижда, че зад строителите стоят милиционери с униформи и ръце в джобовете и следят спазването на трудовата дисциплина на обекта. Явно че само амфетамините не са достатъчен стимул.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно, трябва да работят по 48 часа в денонощие за другаря Ун. Хубавото е че не искат и заплата, достатъчно е 1 паничка с ориз на ден.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я пак си помислете! Какъв Ви е балансът от стимуланти? Какво имате в наличност в личен и професионален план? И какви са Ви перспективите с този модел на живот? И на хората, които са свързани с Вас?Всички първобитни племена са ползвали и ползват стимуланти и опиати. За смърт и за религия най-вече. Разбирали са, че са *** в общото цяло. А са искали да са победители, властващи. За изражението на лицето Ви - други си дават мнението.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Радио Свободна Азия твърди" това сигурно е като "радио свободна европа", което в 30 години се финансираше и управляваше от ЦРУ
16
3
 
6
 
! Отговори
хмм преди 7 години
Абе чета нещо чета го пак и все не мога да го осмисля... Слушам как емигрантите искат да бягат от БГ даже и с присъди в чужбина им се иска вместо тука и досега нито един не е хукнал към КНДР?! що ли така? все към европата на запад тичат. Даже и щерките на руския президент там си стоят чудна работа как ли се получава?
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оо да, много са лоши в северна корея, щом дават амфетамин на строителитеа в кравария са много добри, там дават амфетамин предимно на децата, че да могат да учат...
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
амфетамина не е опиат а стимулант, има редица лекарства съдържащи амфетамин, които се предписват по света, в ФАЩ даже и да децата го предписват - адерал
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей тия строят 70 етажни блокове, а ние един подлез не можем да направим.
12
1
 
2
 
! Отговори
Петко преди 7 години
До Стенлище ти се, но КНДР граничи с Китай и Русия, според теб каква е вероятността това да стане ???
11
2
 
8
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
Скоро ще прочетем, че раждат крокодилчета и ги пускат да ядат децата на Южна Корея.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краде ли Северна Корея нашите пари?Пхенян е вероятният извършител на най - сериозните хакерски атаки срещу банки по светаПо материали от световната преса - 30 000 хакери има в армията на КНДР. Кибер престъпниците се добраха до системата SWIFT, която се ползва от централните банки за оторизиране на парични преводи. Този достъп им позволи да наредят плащания за обща сума от 951 милиона долара от множество банкиДокато дремете пред компа, хората на Ким ви обират сметките. Как ли ви се смеят, кат
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро бях на строителен обект в София, луксозна административна сграда. Стоителите невероятно мизерни, турци и ***, на обяд кафе за да убият глада. Бил съм на бригада при соца, помня дебелите майстори, работеха до обяд после кюфтета и ракийка.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав ти пък към братска Северна Корея.Мерси за пожеланието, вече няколко пъти бях там. Най-чистата нация, която съм виждал, а съм обикалял доста. Пхенян няма нищо общо с мръсния Брюксел, където кварталът край гарата направо ме изуми - такава *** не бях виждал и в арабския свят. На всеки ъгъл насядали по земята чаршафлии и чаршафлийки, на друг ъгъл д полицай и полицайка се биеха с някакъв *** на тротоара, белгийците ги заобикаляха най-внимателно. Нещо което ме впечатли, на летището дори
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Храни куче да те храни" - виетнамска поговорка
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука щото не се пие масово по строителни обекти, фабрики и т.н.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтенлиШа го изядат кат куче.