САЩ към Порошенко: Успокойте напрежението с Русия

Щатите следели изкъсо положението в Крим
13 авг 2016 07:45, Александър Попов
129
САЩ към Порошенко: Успокойте напрежението с Русия
Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън призова в телефонен разговор президента на Украйна Петро Порошенко да избягва ескалация на напрежението с Русия, се казва в изявление на Белия дом, цитирано от ТАСС.

"Вицепрезидентът призова президента Порошенко да даде своя принос за избягване на ескалация на напрежението", се казва в изявлението.

Още по темата

Байдън отбелязал, че САЩ са призовали към същото и Русия и че Вашингтон внимателно следи всички събития около полуостров Крим.

Двамата са обсъдили ситуацията в Крим и са потвърдили "решителната си подкрепа за използването на политически и дипломатически средства за възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, в частност чрез пълното изпълнение на Минските споразумения".

Порошенко е уверил Байдън, че Украйна ще се стреми да избягва покачване на напрежението с Русия, се казва в изявление на пресслужбата на украинското президентство.

На 10 август руската Федерална служба за сигурност съобщи за залавянето на група диверсанти на територията на Крим и за предотвратяването на готвени терористични прояви на полуострова, които според ФСС са били планирани от украинското военно разузнаване.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големият вирус вкаран в харда на нешемският русофил ,че Русия била освободила България от турско робство.Нити е имало турско нито робство а най ми било ОСМАНСКА ИМПЕРЯ ,след което вликите сили са взели решения и са унищожили тази империя.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият дизайн на сайта е ужасен
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 61;Днешната руска армия няма нищо общо с наборната армия на СССР-първо днешната руска армия в голямата си част е професионална,въоръжена с мощни и нови оръжейни системи,отлично подготвена!А относно Украйнската армия,с въоръжение основно от 70 години на миналия век,няма какво да я коментирам-те с едни опълченци в Донбас не могат се справят камо ли срещу руската армия!
52
0
 
14
 
! Отговори
haha преди 7 години
Украйна е сьздадена като дьржава от болшевиките начало с Ленин. Да ама Бьлгарските анти-комунисти сега реват че законодателството на комунистите не се спазва. До кьде е докараеме ....
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има Съветски Съюз.Няма Русия,няма Украйна.
49
0
 
15
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До анонимен 61,Ай стюга уе, те украинците, по точно хунтаджиите, един Донбас не можаха да превземат, където дори официално нямаше руска армия, щяли да превземат Крим и да разпарчатосат Русия- това може да се случи само в мечтите на болните български седер***сти! Да добавя- махни войните, но имай в предвид, че около 65% от населението на крим са руснаци и това е така от много години насам, а не от вчера!
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна! *** то има ли още такава държава?
47
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗатворкоЗатворко, защо си толкова сигурен че Украйна ще се самоубие ако води война с Русия за Крим? Помниш ли как мощния СССР се самоуби заради войната в Афганистан. В случая Русия е 10 пъти по слаба от СССР, а Украйна е 10 пъти по-силна от Афганистан, така че изхода от такава война е предизвестен. Загуба и разпарчатосване на Русия.
46
13
 
2
 
! Отговори
1997 преди 7 години
Сифилистиците кога ще ни връщат откраднатото злато през последната Турско-Руска и Втора Световна войни?
45
4
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
Явно си много начетен.....я ни кажи за английската,френската,холандската портогалската,белгийската,испанската,турската,......за Щатите да не говорим.........че си седнал да раздаваш във ефир твоите расъждения за Русия.........
44
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗатворкоМоже и 15 войни да е водила за Крим Русия, но това в никакъв случай не значи че е руска земя. Ако броя на войните служи за законно основание за владение на някаква територия, то ИД е в пълното си право да владее Ирак и Сирия защото видиш ли е водила войни за това. Такъв глупав аргумент може да измислит само руснаците и техните верни подлизурковци българските русофили.
43
1
 
4
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До Станой от АхелойЗа тебе трябва само котва и въже та Ахелой от тъпотиите ти да се отърве.
42
4
 
17
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До АнонименЯвно не си учил история. За Крим Русия е водила три войни с Турция докато го вземе. Да си чел нещо за Украйна? Който иска Крим от тук нататък ще трябва да води война с Русия, а това означава да се самоубие.
41
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нещата си вървят по естествения ход.той е продължаващия разпад на русия.донбас и крим струват на руския бюджет по 18 милиона долара на ден,това е население от 5.5 милиона с напълно не функционираща икономика. украйна през това време да се реформира и да върви по пътя на полша,която е със средна заплата 1000 евро. след руския разпад,освен окупираните територии украйна ще получи и кубан с ростов на дон
40
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на гладуващите колхозници една втора световна им остана утеха когато всички са били срещу германия.дъвчат я вече 70 години.нищо не казват за кримската руско японската първата световна афганистанската.сега им сервират *** ченгесарски истории за диверсанти и сороси.утре ще им сервират трупове, важно е винаги да има враг.уникални лузъри са тия руснаци
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама почти я докара безметежно до пенсия и сега Порошенко иска да му създава кахъри. Ами оставете го човека да си търкаля топчето за голф не го занимавайте с такива дреболии като анексията (кражбата) на Крим и някакви нескопосани руски провокации по административната граница на Крим, която в никакъв случай не е държавна граница на РФ. Който твърди подобно нещо получава слаб 2 по география и международно право.
38
4
 
11
 
! Отговори
*/* преди 7 години
До Станой от АхелойТака е Станойчо.Както е закодирано и чуството да принадлежиш към народ който е победил Наполеон и Хитлер ,смазал Османската империя и освободил бая народ....между другото и нашия.Пет века "любимата" Европа само се вайкаше и страдаше за поробените хора на балканите ,ама само в кафенетата и вестниците.И пак "любимата" ме допусна нито един българин на Берлинския конгрес,когато се е решавала съдбата на България.Така е и сега.А що се касае за Крим ,вземи малко и почети история.
37
2
 
11
 
! Отговори
ДОН преди 7 години
Ква стана сега тая работа.САЩ вече нямат интерес от Украйна.Ердоган си изигра карите много добреСАЩ сега ще правят всичко възможно да си върнат влиянието над ТурцияТя им е много поцена от украйнаВсе пак е на главният път Азия - ЕвропаА украйна има само предатели хахлите са найгадните и най големите нагаждачисега ще ги видим като нямат защита и подкрепа от САЩ какво ще стане. Нова бежанска вълна в Европа.Това заслужават неблагодарните предатели и лайкеяй на САЩ
36
1
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ей 40що за тъпо парче си, с промит мозък, тез 3 милиона руснака дето реве Ердоган че липсвали на туризна му от къде са дошли от луната сигурно или които си накупиха апартаменти в Бяла, обзор и слънчака за летен рахатлък.