САЩ към Порошенко: Успокойте напрежението с Русия

Щатите следели изкъсо положението в Крим
13 авг 2016 07:45, Александър Попов
129
САЩ към Порошенко: Успокойте напрежението с Русия
Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън призова в телефонен разговор президента на Украйна Петро Порошенко да избягва ескалация на напрежението с Русия, се казва в изявление на Белия дом, цитирано от ТАСС.

"Вицепрезидентът призова президента Порошенко да даде своя принос за избягване на ескалация на напрежението", се казва в изявлението.

Още по темата

Байдън отбелязал, че САЩ са призовали към същото и Русия и че Вашингтон внимателно следи всички събития около полуостров Крим.

Двамата са обсъдили ситуацията в Крим и са потвърдили "решителната си подкрепа за използването на политически и дипломатически средства за възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, в частност чрез пълното изпълнение на Минските споразумения".

Порошенко е уверил Байдън, че Украйна ще се стреми да избягва покачване на напрежението с Русия, се казва в изявление на пресслужбата на украинското президентство.

На 10 август руската Федерална служба за сигурност съобщи за залавянето на група диверсанти на територията на Крим и за предотвратяването на готвени терористични прояви на полуострова, които според ФСС са били планирани от украинското военно разузнаване.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
32
 
! Отговори
папи преди 7 години
крадеца вика дръжте крадеза.Действат подмолно и после се изказват уж като умиротворители
14
3
 
42
 
! Отговори
сиа преди 7 години
Кой обучаваше укр. секретни служби? Толкова ли ги научиха?
13
3
 
18
 
! Отговори
това е преди 7 години
До turistkataТова се казва СПАМ,когато истината не се харесва едни и същи лица започват да пишат глупости за да откажат другите от темата и истината да се скрие.
12
5
 
56
 
! Отговори
двоен стандарт преди 7 години
Украйна продължава да нарушава договора от Минск и всеки ден обстрелва жилищни райони на Донецк с тежко оръжие,жертвите и ранените след гражданското население ръстът.Пита се защо Европа търпи това и мълчи?
11
2
 
33
 
! Отговори
turistkata преди 7 години
Ей вие по долу - защо не пишете по темата, а се ядете един друг ????Аз смятам, че напрежението го прави самия Порошенко защото иначе Запада ще го забрави ,намира винаги уж някакъв повод да напомни за себе си и за да иска повече " помощ" - смятай пари. А че раздухва нарочно огъня в региона-слабо го интересува
10
3
 
41
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Вчера е публикувано решение на Международния съд за престъпления в бивша Югославия с което снема всички обвинения срещу Мелошевич поради липсва на доказателства!!!да ама Милошевич умря в затвора оказва се невинен,пресата в "свободния свят"мълчи за това решение.
9
1
 
30
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Това е христоматиен пример за американска наглост и лицемерие!Непрекъснато насъскват хохлите срещу Русия и ги карат да бомбардират Донбас(сега и диверсията в Крим),а от друга призовават за успокояване на напрежението!
8
3
 
31
 
! Отговори
пак ли преди 7 години
САЩ пак играят театър,Порошенко е пешка и в Украйна управлява САЩ, СБУ е под американски контрол и те са знаели всичко стига вече циркове.
7
3
 
34
 
! Отговори
8.08 преди 7 години
Ситуацията много напомня за конфликта с Грузия,пак по време на олимпиада,Грузия напада Северна Осетия,много жертви много кръв,Русия се намесва военно защото 90%от жителите са с Руски паспорти и унищожава Грузинската армия и стига до втория град на Грузия!?САЩ изоставят Грузия и не се намесват!
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жидобaндеровскa нацисткa Укрaйнa всяка нощ обстрелва с тежки оръдия градовете и селата на Донбас. Разузнаването на ДНР всеки момент очаква укропско нападение от три направления. А тия ми разказват, че *** спазва Минск-2 и се старае да намалява напрежението в региона.
5
5
 
37
 
! Отговори
Придобивки преди 7 години
Откaкто Урaйнa стaнa колония нa СAЩ сa три основни :1.Фирмaтa от СAЩ - Монсaнто е добилa прaво дa произвеждa и плaсирa в Укрaйнa всякaкви ГМО без огрaничения,тоест укрите стaвaт опитни зaйчетa !2.Укрaйнa ще стaвa сметище зa всички рaдиоaктивни отпaдъци нa СAЩ и ЕС !3.Злaтния резерв нa Укрaйнa е взет от СAЩ ( нa съхрaнение ,без връщaне,зa вечни временa)
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рапорт даден- рапорт приет
3
3
 
31
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Както винаги когато краварите усетят дебелия подвиват опашки и ни лук яли ,ни лук мирисали та и сега оправяйте се с Русия . С други думи киевските фашаги ще го отнесат ,а родителите им от ФАЩ само ще гледат.
2
4
 
34
 
! Отговори
Констaтaция преди 7 години
Нaмa по- скaпaнa и беднa държaвa от бaндеровскa фaшисткa Укрaйнa и нямa по- глупaв нaрод от укрите !
1
0
 
17
 
! Отговори
Машала преди 7 години
Абу от днес.бг сте бая заспали или има само една новина за вас днес