Политици настояват: Германия да прати оръжия на Киев!

Това щяло да е осигуряване на законна отбрана
15 авг 2016 10:37,
227
Политици настояват: Германия да прати оръжия на Киев!
Снимка: Reuters, архив

В отговор на съобщенията за нарушения на режима на спиране на огъня в Източна Украйна политици от Християндемократическия съюз (ХДС) искат на Киев да бъдат доставени оръжия. Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и Зелените са против, но се обявяват за по-твърдо отношение към Русия, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Ежедневните доклади на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за периода между 16 април и 31 юли показват, че сепаратистите в Източна Украйна са нарушавали по-често режима на спиране на огъня, отбелязва вестникът, като се позовава на свой анализ и изброява конкретни случи.

Още по темата

По този повод изданието пита германски политици дали с оглед на данните на ОССЕ ще има последици.

Вестникът отбелязва, че германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер се е изказал за поетапна отмяна на санкциите и че днес той се среща с руския си колега Сергей Лавров в Екатеринбург.

Европейският депутат от ХДС Михаел Галер иска Украйна да получи повече разузнавателна техника и повече оръжия за отбрана. "Тук става въпрос само и единствено за осигуряването на законна отбрана на безспорна украинска територия и не на последно място за това да бъде пресечено евентуално по-нататъшно настъпление с руски оръжия, войници и платени сепаратисти", каза Галер.

Неговият съпартиец Елмар Брок, председател на комисията по външни работи в Европейския парламент, се обявява за доставки на оръжия за отбранителни цели за Украйна, но отбелязва, че това не трябва да стига дотам, че "Русия да може да го използва като основание за провал на Минските споразумения". Споразумението от беларуската столица "въпреки всичките си слабости поне малко ограничи конфликта", смята Брок, според когото санкциите срещу Русия трябва да бъдат продължени. С оглед на установените от ОССЕ факти санкциите "в никакъв случай не трябва да бъдат смекчавани или отменяни", добавя той.

Политикът от ГСДП Фриц Фелгентрой, член на комисията по отбрана в Бундестага, от своя страна е критично настроен към оръжейни доставки за Украйна. По думите му "въоръжаването на Украйна не изглежда особено целесъобразно. Това вероятно ще доведе до повече жертви, без да се стигне до съществена промяна на цялостната ситуация". Фелгентрой се изказва против облекчаване на санкциите срещу Русия. "ЕС по-скоро трябва да има предвид варианта за още по-голямото им затягане и да изготви конкретни предложения в тази посока," смята той.

Председателят на групата на Зелените в Европейския парламент Ребека Хармс поиска правителствата от ЕС най-накрая да престанат да държат еднакво отговорни за военната ескалация украинците и сепаратистите. "Това равнопоставяне е нетърпимо и отслабва реформаторите в Украйна", отбелязва тя. "Трябва да се спре с поставянето под въпрос на приетите санкции срещу Русия. Само единен ЕС може да окаже въздействие чрез санкции и дипломация. Шокиращо е колко често Кремъл сякаш успява да разединява ЕС", добавя Ребека Хармс.

Германското министерство на външните работи излезе с друга оценка за положението в Източна Украйна, отбелязва "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Според него докладите на ОССЕ не съдържат "преки доказателства за нарушаване на примирието, а само косвено посочват единични случаи". Оттук не може да се докаже, че дадена страна нарушава повече примирието от другата. Министерството същевременно посочва, че нарушенията му през последните седмици са доста повече и че режимът на спиране на огъня трябва спешно да бъде стабилизиран. Доставката на оръжия обаче, било то и за отбранителни цели, не се вписва в подхода на външното министерство за решаване на конфликта в Украйна, посочи още ведомството.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 118 от славянин122 Монголите на коне изгориха москва и кво
85
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 117АЗ Ано "Умни" Живея в България и Правя разчетите си в Български Левове а ти ако щеш си прави разчетите в Папуаски Кини :-)Изобщо не разбра къде беше ударението на поста който написах.
84
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 107 от славянин ако ще сме акана модерни ХИЧ не се и претесняваме тогава ако тополите изобщо запалят то ще вземат да гръмнат баш над някой руски град
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същия стил могат да започнат да снабдяват ислямските терористи в Западна Европа с оръжие и експлозиви за справяне с тероризма.
82
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До реалист 113Реалисте Утре изригва Вулкана Иелоустоун и прави няколко годишен микро ледников период по цялата земя. Кажи ми с всичките си акции които имаш от МикроМеките оценени на Милиарди и милиарди долари можеш ли да си осигуриш топло което се предлага от Лук Оил? Не нали. Е тогава кое е по-ценно да имаш Лук Оил или МикроМекия?Аз лично бих искал и двете да имам. За нормално време МикроМекия а за катаклизъм ЛукОил
81
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 116Да не забравяме че до Райхстага стигнахте благодарение на комионетките и моторите на омразните американци
80
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби Бягай копи си рубли какво чакаш за сега са само 28 руски рубли за 1 папуаска кина
79
5
 
0
 
! Отговори
Симо Хаюха преди 7 години
До 105 славянинТака мислеше и любимия ти другар Сталин, но на "великата" червена армия хич не и беше до смях
78
7
 
2
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До до 99 от славянин ЦЕЛИЯ ТИ СКАПАН ЛУК ОЙЛ най голямата компания в русия заемаща 30% от всичкото руско бизнес -Е ТОЧНО 2 % ОТ МАЙКРО СОФТ и никакъв путин мутин русия е Измерена претеглена и купена а джуджетови също си държи парите на запад не в руската ***
77
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Симо Хаюха 103Симо осъзнай се. Само в Русия има две никому не известни фирми, а на запад са много повече, създадени от бивши състезатели по Биатлон и Спортна стрелба. Големите промишлени оръжейни фирми по техни спецификации произвеждат малосерийно такива цеви за пушки които естествено не са само за състезания. Охраната на Руския президент и Алфа са въоръжени с подобни системи по-далекобойни и по-точни от всичко Комерсиално на Пазара независимо дали е на изток или запад.
76
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 94В Русия имаше два вида фирми - Такива които правеха разчети в Долари и такива правещи разчети в Рубли. Банките и фирмите правещи разчети в Долари след като почнаха спекулациите с курса на рублата и Петрола не само че се "Поболяха" на Руския пазар а ми направо спуснаха кепенците - демек Фалираха. Обратното фирми с рублени разчети произвеждаха в рубли и продаваха навън за долари. Много на плюс но само в рамките на РФ пазара. Именно тези фирми сега реинвестират в импортозаместване
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SS ТЕ РАШКИТЕ И ПРЕЗ 1915 РАЗПРАВЯХА ЧЕ ЩЕ СА В СОФИЯ ДО ДВА ДНИ АМА ДОРИ 8 КМ ОТ РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА ДО ВАРНА НЕ МОЖАХА ДА МИНАТ
74
3
 
2
 
! Отговори
Симо Хаюха преди 7 години
500 SIG-Sauer SSG и толкова финландски "скотовъди" и Крим ще е чист за 1 седмица
73
3
 
3
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 86Събуди се и проумей, че каквото и да направим няма да устискаме на Турция, камо ли на Русия повече от 12 часа. Някога сме имали потенцял да се борим няколко дни, но сега е сме като панички на стрелбище.
72
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАСТИСАЙ МОСКАЛ НЕКА НАМАЛЯВАТ ПОД ЧОВЕЦИТЕЕЕ
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 92 от славянин НАЙ ЗАБАВНОТО Е ЧЕ ТЕ ХОЛИВУДСКИТЕ ЕКШАНИ НА ПОСЛЕДЪК СА ПО РЕАЛИСТИЧНИ ОТ РУСКИТЕ ФИЛМИ
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 80 от славянин че що му е това на НАТО запада и сега владее всички ресурси на русия добиват се с западна техника и консесии с заеми от Западни банки и туземско обслужваш персонал от русия ПАРИТЕ на края пак се връщат на запад въобще като изключим угояването на месни *** в лицето на чиновници и олигархия Запада взима СУРОВИНИТЕ ЗА БЕЗ НИЩО А *** СКАЧА КАТО ПЕТЛЕ ПО МЕДИИТЕ АМА ПО НИСЪК ОТ ТРЕВАТА ГА Е НА ФОРУМ НА Г 7 АБРАМОВИЧ С НОВА ЯХТА А ВАНЯ ДУРАКА ДА ГРИЗЕ МЕЧО АКО
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 93"Червените *** ошашавени. Путин си сложил фес, а Ердоган на феса си-петолъчка..."Което пък накарало ония зад океана да си сложат траурни лентички, да леят сълзи и да кършат ръце от отчаяние и безпомощност, че нещо военната им организация се разводни и пое към канала.
68
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 91Супер устойчива е станала руската икономика, що не вземеш да провериш колко са фалиралите руски банки за миналата година
67
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на Украйна е некомпетентното ръководство на армията им, там всичкото женерал е от школовката на Масква, като нашите липсва им елементарен поглед върху ситуацията, иначе Крим и Донбас може да бъде прочистен точно за една седмица с 2 батальона снайперисти