Тереза Мей не вярва точковата система за мигранти да проработи

Великобритания ще промени миграционната си политика
Обновена: 5 сеп 2016 11:12 | 5 сеп 2016 10:25, Камелия Цветанова
5
Тереза Мей не вярва точковата система за мигранти да проработи
Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей изрази вчера съмнения в ефикасността на имиграционните системи, при които кандидатите се оценяват по точки въз основа на образование и умения, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

Изказването на Мей може да породи конфликт между нея и министрите на външните работи и на международната търговия - Борис Джонсън и Лиъм Фокс, които настояват чужденците, искащи да живеят на острова, да бъдат оценявани по точкова система, използвана в страни като Австралия.

Мей, която бе за оставане на Великобритания в ЕС, но обеща да изпълни волята на народа за излизане от блока, каза, че подобни системи са трудни за управляване.

"Един от проблемите е дали точковите системи наистина работят", каза тя пред журналисти в самолета на път за срещата на върха на Г-20 в Китай.

Мей обаче каза, че Великобритания ще промени миграционната си политика, предаде Франс прес.

"Британските избиратели искат да сме способни да контролираме движението на хора, идващи от ЕС. И аз това казвам - няма да има вече свободно придвижване като преди".

Мей увери, че няма да има никакви промени в статута на европейските граждани, които в момента живеят в Обединеното кралство, до официалното излизане на страната от блока.

"Единственото обстоятелства, което може да попречи на това, е липсата на гаранция за статута на британските граждани, живеещи в други страни от ЕС", предупреди тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
аз пьк вярвам че тази жена ще завьрши като м тачьр в лудница
4
0
 
14
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
От индиците и другите черни муцуни толкова злато и скъпоценни камъни грабят че им е удобно да си ги оставят
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ ПО-БЪРЖЕ ДА СИ СЪБИРАТЕ ПАРТАКЕШИТЕ И ВЪН ОТ ЕС И ГОТОВО !! :D ХЕМ БОЛИ ХЕМ СЪРБИ!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен британски тарикатлък, ами всичките пакита, индуси и ямайски марони с които е пълна Британия от десетилетия? Те са по стока от гражданите на ЕС?А БЕ Я У ЛЕВО ТИЯ БРИТАНСКИ ГЕЙОВЕ
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при които кандидатите се оценяват по точки въз основа на образование и умения,..................ами да дежурим по полето,да им преглеждаме на мюслитата дипломите и да и пращаме на тереза мей само образованите.останалите да си ги държим у нас,да не пречат пък на останалия ЕС. те нали за това ни приеха,да сме им боклучарника за всичко.