Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!

Не било приятелско да се обявяват "обективно неверни неща"
174
Германия отвърна на удара за шефството на ООН: Русия лъже!
Ще бъде ли сменена кандидатурата на Ирина Бокова? Снимка: архив, Ройтерс

Германия обвини Русия в лъжа заради твърдението, че канцлерката Ангела Меркел се опитва да окаже натиск върху България, за да промени кандидатурата си за наследника на Бан Ки-мун на поста генерален секретар на ООН, предаде Франс прес.

Още по темата
Говорителят на германското министерство на външните работи Мартин Шефер заяви, че "не е приятелско" официална представителка на Русия да обявява пред света "неща, които са обективно неверни".

Снощи говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че на срещата на върха на Г-20 в началото на този месец страната й е дала на Меркел ясно да разбере, че "всеки опит да се повлияе на България е неприемлив".

Спорът се разразява, докато според някои медии София работи по промяна в последния момент на кандидатката си за поста генерален секретар на ООН, отбелязва Франс прес.

Става дума за евентуално оттегляне на кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и издигане на заместник-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Днес говорител на Комисията отказа да коментира тези "спекулации в печата".

Десетина претенденти се борят за нов генералния секретар на ООН, но нищо не пречи на издигането на кандидатура в последния момент, отбелязва АФП. Името на наследника на Бан Ки-мун трябва да бъде обявено най-рано през октомври.

След четири предварителни гласувания в Съвета за сигурност на ООН води бившият португалски премиер Антониу Гутериш, а Бокова е на пета позиция.

На следващото гласуване на 4 октомври обаче петте големи сили, които имат право на вето в Съвета за сигурност, могат да се възползват от него, за да отхвърлят някой от кандидатите, което би променило ситуацията, посочва Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: ГерманияООНРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
9
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 7 години
До путин-ходещия клиторЗаради тоя ***....ски ник почви е вероятно да получиш случайно силни физически изменения.....
122
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не лъже повече от Меркел.
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 132Не знаех, че Танзания и Буркина Фасо могат да изхранят САЩ и ЕС ама като си рекъл...........:)))))))))))))))))
120
2
 
22
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
И Бокова и Сталинка имат еднакъв социален произход, но Бокова е по-стойностна като човек.
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127Мислех да ти отговоря, ама то е все едно в счупена кофа вода да наливаш...Е, щом не знаеш къде отиват богатствата на ВСИЧКИ африкански държави, бившите колонии от латинска америка, близкия изток и т.н и т.н...В две войни през 20-ти век само една държава печели, сети се сам...А разграбването на бившите соцстрани и докарването почти на ръба на Русия...Ама ти явно не си ходил на училище..безполезно е...Така и ще си креташ ***!
118
20
 
2
 
! Отговори
Слава на ЕС и НАТО преди 7 години
Добре че има хора като Меркел та да има що годе някаква човешка цивилизация... В миналото жена като Меркел се опита да направи една азиатска орда в организирана държава . Това е София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, е императрица на Русия от 1762 г.
117
11
 
1
 
! Отговори
127 преди 7 години
Не пишете минуси бре!! Кажете кои са тези "ограбени" да пълнят хладилниците на 850 милиона !!
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Германия: "Ние не лъжем, кой ни *ра в гащите?"А иначе, четейки коменарите, е приятно да се види, че значително по-голямата част от хората не са се оставили да бъдат излъгани.
115
29
 
3
 
! Отговори
путин-ходещия клитор преди 7 години
1.Руснаците лъжеха че ще ни освободят 1878г-окупираха ни.2. лъжеха ни за советската окупация 1944г.3. Лъгаха ни че било перестройка мирния преход от социализъм към демокрация , а то се оказа криминален преход за разграбване на държавното(общото) само от шепа комунисти....
114
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 123.А ДА СИ СЕ ЗАПИТАЛ ЗА ЧИЯ СМЕТКА???????? От ограбването на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!=================А ся ми кажи САЩ и ЕС .........850 000 000 население КОИ ограбиха, че хладилниците им да са пълни????
113
1
 
19
 
! Отговори
До Шорошка отврат: преди 7 години
Напълно съм съгласен с теб.Няма по-отвратителни хора от тях по форумите.Нека Тръмп да става по-бързо президент, да им ореже грантоветеи българското интернет пространство да стане отново приятно място за дискусии.
112
2
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 7 години
Извинете, вие да не сте от тия 99% ?
111
1
 
8
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
ОЧЕВАДНО- това е в стила "алаБорисов"
110
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120Прав си за това, че на ТЯХ хладилниците им пълни, ходят на почивка и т.н......А ДА СИ СЕ ЗАПИТАЛ ЗА ЧИЯ СМЕТКА???????? От ограбването на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! Нали ни обещаваха рай? КЪДЕ Е!!!!! Трябвахме и като пазар за *** и изпомпване на суровините ни! Продават ни собствения ни ток, собствената ни вода, крадът ни златото, медта и т.н...толкова много, няма място. Че до Русия стигнаха чакалите! Ама нещо им се обърка играта! Негодници!
109
1
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 7 години
Мъ верно а. прав е човека. Шъ останете шорошките драскачи без парце, *** може да си заработвате по магистралете на Боце.
108
2
 
21
 
! Отговори
Хи-хи-хи преди 7 години
До Ха- ха- хаДа бе да! Така ще и повярваме на меркелица! Точно пък на нея! Аз от краварите по-големи лъжци не съм виждал, но и тая не остава по-долу! Защо им е на руснаците да лъжат????? Полза никаква, а виж на меркелчето - явно задачата и е да измоли от Путин съгласието му за кристалинка и в замяна нещо да обещае. ДА, АМА ПУТИН НЕ Е ГОРБАЧОВ!!!!!!!!
107
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко хубав би бил света ако я нямаше русия. Щяха да се радват хората на живота и нямаше всеки ден да се появяват в нета статии за "безаналоговите" руски оръжия. Абе кой Европеец и американец иска война бе?!!!?? Никой!!!!!!!!!! Хората си живеят, хладилниците им пълни, карат си новите коли, ходят на почивки, правят любов/ нищо, че според руската пропаганда 99% са обратни/, социалните им системи перфектни.........И.......Идва един гладник /русия/ и започва да рекетира света!!ЯЯЯЯяя...........да си
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- хаАбе като ти гледам коментара и в твоята кратуна е куха....
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DimitrovГладна кокошка , просо сънува..... . без пари и мама на тато не дава вече.
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То някой миналата година каза, че "ще се справят" с мигрантите ама какво стана? Та и сега так.