Следи от динамит по отломките от египетския самолет

Машината се разби през май тази година в Средиземно море
17 сеп 2016 14:15, Петя Славова
4
Следи от динамит по отломките от египетския самолет
Снимка: Reuters

Френски експерти са открили следи от динамит по отломки от падналия през май в Средиземно море египетски пътнически самолет, предаде Ройтерс, като се позова на вестник " Фигаро".

Още по темата

Находката била направена миналата седмица при анализи в Кайро. Произходът на следите остава неясен, пише БТА.

Откритието е предизвикало спор между френските и египетските власти. Египетското правосъдие не позволило на френските експерти да проучат подробно отломките, пише "Фигаро", цитирайки източник, близък до разследването.
Египет иска да напише съвместен доклад с Франция, за да потвърди наличието на следи от динамит. Париж отказва, тъй като френските експерти не са получили възможност да направят съответните проучвания.

Пътнически самолет Еърбъс А320 на държавната египетска авиокомпания Иджипт еър, изпълняващ полет от Париж до Кайро, падна в източната част на Средиземно море на 19 май, припомня Ройтерс. Загинаха всички 66 души на борда, включително 15 френски пътници.

Причината за катастрофата остава неясна. Аудиозапис от едната черна кутия и други улики сочат, че на самолета е имало пожар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: жертвидинамитсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Заминах за Перу със смяна на три полета. Само в БГ ме провериха щателно при влизане в сектора за самолета. Другаде беше пълна анархия, даже си внесох бутилка уиски от безмитната зона в самолета и се напих. Никъде не ме провериха в другите два полета, чак на излизане от летището в Лима ме минаха пак на скенер
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА бе, истинският проблем най-вероятно е бил, че Франция са искали да избегнат споменаването на динамита, защото самолетът е излетял от Франция и това значи, че са го пропуснали. Сигурността по летищата е само, за да опипват хората и да ги плашат, и евентуално да спират психясали лелки да наръгат някоя стюардеса. Ама иначе има толкова доказани пропуски в сигурността, и на който му трябва си ги използва, очевидно. Това поне казват журналистите.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябва българи да разследват подобно събитие, никога няма да се разбере какво се е случило със самолета. Просто кадрите са ни стари и ***. И са всичките... абе, приятел, дай да вземем балдъзата на работа, че не става за нищо.