Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!

Тя трябвало да е начело на ООН, защото вижда света в неговата сложност
28 сеп 2016 15:30, Елка Василева
205
Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

За мен е огромна чест да бъда номинирана от българското правителство за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това се посочва в изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добавя тя.

Като следваща стъпка Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на генералния секретар на ООН на страните от организацията, се допълва в изявлението, разпространено от пресслужбата на ЕК.

Пред изданието "Политико" Георгиева заявява, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото "вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани".

Още по темата

Георгиева твърди също така, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето.

"Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни", коментирала тя.

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН.

От Европейската комисия вече съобщиха, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като зам.-председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН".

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
19
 
! Отговори
смях преди 7 години
Кристалина, само си представи, че ситуацията бе обратната. Как би нарекла това ? За нас няма съмнение !
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е най-срамния и позорен ден в историята на България!Българи срещу българи!С този акт "държавниците " ни доказаха, че НЕ сме НЕзависими, а сме *** срещу заплащане!
25
2
 
8
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Хвани едната удари другата-страхотен избор между две червени кариеристки ! Някой да се сеща да са направили нещо за Българите освен собствената си отлично заплатена кариера ???
24
0
 
8
 
! Отговори
иванова преди 7 години
имахме си два синода.......що да си нямаме и две кандидатки
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви може да са реакциите,пак Срам и погнуса от наречените ни "политици". Кристалина няма да бъде избрана и вие много добре го знаете, но сте зависими марионетки подпомагащи чужда кандидатура. Нали не вярвате българки да оглавят всички световни организации. Но това е български патент НАЛИ ПРЕДАТЕЛСТВОТО!! Алтернативна българска кандидатура няма шанс, дори минимален шанс по причини, за които ставаше дума още на етапа номинация.
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не е Свободна Европейска ДъжаваБългария е Колониално СеверноАмериканско. Гето
21
0
 
23
 
! Отговори
M.I.C. преди 7 години
Не съм фен нито на едната нито другата. Обаче как да ни взимат на сериозно след като "уж" излъчихме един кандидат като страна, а после го сменяме с друг и сами изглеждаме смешни. Кой ще гласува за нас? Жалко.
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
станахме за смях и удивление такъв подобен случай НА ПРЕДАТЕЛСТВО никога не е имало в ООН
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май, май, онези опорни точки дето уж не бяха от пощата на Крисито срещу Ирина ще се окажат баш такива. Както и да е. Пролича ни колко сме жалки пред света. Но има и друго. Докато българка оглавява Юнеско, няма как българка да оглави ООН. Да не говорим за червеното картонче дето ще получи от постоянната членка Русия. Няма как да бъдеш подкрепена от страна на която налагаш санкции. Или мислиш, че без нейния глас ще минеш? Глупаво, много глупаво.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПрофесорВучков пакли ти бе брат
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел не я одобрява като Заместник Председател ЕК и Световната банка затова се чуди къде да я Предложи за да я Разкара
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Прецакай другарчето" май се превръща в български национален спорт. И при кандидатите за президент на България в момента е така. Срам отвсякъде...
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова не получи подкрепа от държавата. А за работата на Кристалина освен,че играе хоро и се снима с носия друго не мога да кажа. Когато имахме нужда от нея след земетресението и наводненията, тя не направи нищо.
14
2
 
31
 
! Отговори
иван преди 7 години
СРАМ !
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пародия
12
39
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Симпатична жена. Добър кандидат. Специалист и професионалист. Както винаги добър избор на Б.Б!
11
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За нея чест, за нас - резил!
10
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв позор България не е изживявала в цялата си история. Дори след Ньойския договор не сме били толкова унизени като народ. За пръв път в моя живот ме е срам да се нарека българка. От днес официално България може да бъде наречена КОЛОНИАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Както се казва - честито на печелившите. Казвам го с огромна болка и тъга.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ай стига бе,Гербер и чест, това са несъвместими понятия. В следствия на суматите издънки Бъчвата, Митов и Москов следваше отдавна да са хвърлили оставки ако бяха поне запознати с понятието което цитираш, камоли да го притежават
8
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, рашистан пак е предаване.