Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа

Българката нарече Гутериш "дългогодишен приятел"
Обновена: 6 окт 2016 07:25 | 6 окт 2016 07:21,
127
Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа
Снимка: архив Reuters

5 дни кампания = 5 гласа. Това написа в Twitter българският кандидат за шеф на ООН Кристалина Георгиева малко след като стана ясно, че португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста.

Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста.

Още по темата
Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

"За мен беше чест да участвам в надпреварата. Благодаря на българското правителство за доверието, както и на страните от Източна Европа, които ме подкрепиха", написа още тя в социалната мрежа.

Тя изрази съжаление, че очакването Източна Европа да бъде регионът, излъчил генерален секретар, не е успяо да се реализира. "Антониу Гутериш, дългогодишен приятел и колега, е безспорен победител в надпреварата. Желая му успех с многото предизвикателства, които му предстоят начело на ООН", пише още българката.

Междувременно вестник "Гардиън" определи резултата като удар за Георгиева.

"Бързият край на надпреварата беше особен удар за вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева, която направи късно влизане в борбата за поста. Нейната кандидатура продължи само няколко дни и осем от членовете на Съвета гласуваха против нея, включително две от страните, притежаващи право на вето", пише изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
13
 
! Отговори
асдад преди 7 години
Вместо за мен беше чест,да беше казала осрах се,по-добре щеше да е..................
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 червени картонаТиквено жълто ! Тиквено жълто ! И у нас в Банкяpicshare.ru/uploads/160305/MQwt46l0Ny.gifТиквено жълто ! Тиквено жълто ! И у нас в Банкя
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестъри покажете се! да свалим Борисов!
67
2
 
20
 
! Отговори
Къде са протестърите преди 7 години
да иската сега оставката на Борисов?Ало Проституираща мрежа къде сте ?А. Цонева, генов не ви виждам?защо ви няма по площадите
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже колко е мазна...довчера й беше конкурент - днеска приятел. типично преобръщане характерно за ренегат като нея - вчера комунистка, - днес гербажийка. Вчера българка - днес европейка бюрократка. Утре пак ще обърне палачинката.ОСтавак на Бойко.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е то за иван кръстев и малките деца знаят, че е германски агент за влияние, изцяло финансиран от БНД, чрез фондациите паравани, като Фридрих Егберд и други. Те ще си се погрижат за него...
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къде са ур.одливците от деформаторите и герл, които твърдяха, че бокова нямала шансове. Ще се покаже ли онази крива муцуна иван кръстев да даде обяснение. Защо всички проатлантици в България приличат на персонажи от сем. Адамс - кривата муцуна кръстев, човекът побиран на два стола огнян минчев, мазн.ите кичари евгинй дайнов и калин янакиев, маз.ния мустак танкист евгений михайлов, гъ.з селфито радан кънев и разбира се тик.воний:))
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хихи, само молдовския кандидейт се е оказал по-слаб от сталинка:)). Само че молдовският кандидейт не му правиха пропаганда от дойче веле и еврокомисията не я буташе напред. Следователно сталинка е най-слабият, кь.опавият и нека.дърен кандидейт в историята на оон и е олицетворение на калинщината в гербавото управление:))
62
2
 
28
 
! Отговори
К*ва стана тя? преди 7 години
Сталинка Георгиева= на гола вода. Отиде с подлост и извади на показ пред ООН цялата си липса на качества за високия пост.Двадесет години из Световната банка и не е научила добре английски.Бокова отговаря на езика,на който и е зададен въпроса.Само защото не е евроатлантичка,тя преживя огромна подлост и унижение от собствената си родина,но до последно се държи достойно.СТАЛИНКА Е А У Т или там,където и е мястото.Какво ли си дъвче сега Борисов? Дано го сдъвчат и на изборите!!!!!!!!!!!!!
61
1
 
30
 
! Отговори
Тихо преди 7 години
Г-жо Георгиева, изобщо не ви прави чест, че приехте тази номинация след като тя бе за сметка на друг човек. Ако бяхте отказала, щяхте да запазите достойнство.Единственото, което показахте е, че сте безскруполна кариеристка, но гласуването в ООН, ясно ви показа къде ви е мястото.
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 dni- i 5 glasa za KrizisTalinka???13 glasa i dali sa 13 dena za GotiDerash???taz ptica taka i nerzabra 4e ia hlznaha za da ne se kandidatira za prezident i sasto taka da osvobodi v Uniata mestoto si za Plevnaliev. takava prekarva4ka!!!
59
0
 
18
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
До скоро симпатизирах на Герб, явно обаче нещата в българската политика са много дълбоко компрометирани от хора действащи по методите на една уж вече служба от миналото. В обобщение -когато си продадеш душата нищо добро не те чака, не и по правилният път.Новият лидер на Бсп май ще се окаже права,когато скоро говори за началото на един край. Дано само е за добро
58
2
 
19
 
! Отговори
до 71 преди 7 години
Как кой -Евгени Михайлов и сие разбира се.Хората които определят в момента политиката на България. Борисов е просто маша в ръцете им - като замесено от тях тесто е, хем некомпетентен ,хем много иска да се хареса на умните и красивите -сиреч да мине за десен,а това значи умен,красив и интелигентен.Затова и се върза на номера им.А тези умници са едва 7-8 % но са толкова кресливи и толерирани от медиите,влязоха и във властта и се провалиха разбира се -иначе защо скачаха по площадите-алчни кариерист
57
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинке,кой те излъга,че имаш някакъв шанс?
56
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
След година анти кампания от собствената ти държава,скрита кампания на Георгиева,то не бяха протестъри,то не бяха доноси/а не десен човек донос не може да прави,изключено -то в него има толкова морал че е просто недопустимо/,лично Митов е убеждавал външ.министри да саботират Бокова този резултат на Бокова е направо победа.И разбира се резил за България-показаха ни какво мислят за нас -двуличници и предатели,абе с две думи кокошкари.
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да обобщим - официалното класиране е - второ място за бокова и девето, предпоследно за тьотката кристалина. Оставка за зялото правителство, хпребиване с камъни за де.форматорите и съд за ненчев за "сделката" за двигателите. А, да - изправяне на кривата му.цуна на иван кръстев!
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йеремич има вето от три страни, докато Бокова и Лайчак имат по две.Според таблицата, която публикуваме Кристалина Георгиева се нарежда на девето място.
53
0
 
3
 
! Отговори
Ikar преди 7 години
Polezen jiteiski opit za bulgarkite ot Zapad.:-)Chestito na Portugalia - veche e v iztochna Europa! :-)
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирина Бокова излиза на второ място след фаворита Антониу Гутериш, това показва таблица за гласуването в Съвета за сигурност, публикувана от агенция Ройтерс, съобщи Гласове. Тя има равен брой окуражителни гласове, заедно със сръбския външен министър Вук Йеремич и настоящия дипломат номер 1 на Словакия Мирослав Лайчак.При Бокова обаче три от гласовете са дадени от петте страни с право на вето, а за Йеремич и Лайчак са гласували положително по две страни от тях.
51
1
 
9
 
! Отговори
До 39 и 47 преди 7 години
Алоу, вие къде четохте или чухте, че Бокова е с два гласа против от Сс? Аз четох само за един, какви Щати какви Великобритания?